CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

1r de Maig combatiu a Terrassa

Dijous, 22 abril, 2010

Cartell 1r Maig terrassa

PER UN 1r DE MAIG COMBATIU CONTRA LA CRISI

Tots i totes sumem

12 h. Plaça Ca n'Anglada, Terrassa

Convoca: Assemblea Popular de Terrassa

Tot just fa una dècada que vam entrar al s. XXI, sota l'eslògan, pregonat pels defensors del capitalisme (neoliberals i socialdemòcrates) de que la globalització faria millorar les condicions de vida de la majoria de la Humanitat.

Deu anys desprès ens trobem immersos/es en una crisi a escala planetària que ningú sap realment com i quan s'acabarà. Pel camí, això si, aquesta crisi ha aniquilat els darrers reductes del suposat Estat del Benestar allà on existia. Ara es fa evident la incapacitat del sistema capitalista mundial de resoldre les necessitats de la gent i dels pobles i, també, de resoldre els seus propis problemes.

Davant la situació actual, els gestors del capitalisme (el FMI, el Banc Central Europeu i el Banc Mundial, entre d'altres) només s'atreveixen a aventurar dues opcions, o l'asfixia lenta del degoteig d'acomiadaments, tancaments d'empreses i retallades socials o l'enfonsament ràpid i total que amenaça a Grècia. Aquests mateixos gestors intenten enganyar al poble tot dient que la crisi és a punt d'acabar i que la recuperació és imminent.

Les polítiques que proposen, lluny d'atacar l'origen real de la crisi capitalista, només busquen maquillar-la mantenint les taxes d'atur i la inflació aparentment controlades.

Mentrestant, com veiem clarament a l'Estat Espanyol, la patronal i els bancs aprofiten la situació per a destruir contractes indefinits amb ERO's, precaritzar salaris, imposar hores extres amb el xantatge de la por als tancaments, acumular patrimoni immobiliari gràcies als desnonaments, apujar impostos a les classes mitjanes, retallar serveis socials....; en definitiva, trinxar els avenços i l'organització de la classe treballadora després de molts anys de lluita.

Els i les ciutadanes de Terrassa i del Vallès Occidental compartim amb la resta de ciutadanes europees la tendència a fer-nos cada dia més pobres. A la comarca l'atur supera les 70.000 persones i, per exemple, a Terrassa centenars de famílies es veuen obligades a deixar les seves llars afectades per desnonaments mentre hi ha, a la ciutat, prop de 8000 habitatges buits.

Les darreres mobilitzacions d'associacions de veïns/es, de col·lectius de joves, d'immigrants, persones aturades i moviments socials han demostrat que arriba el temps d'unir les nostres reivindicacions. Volem poder viure amb dignitat i defensar els nostres drets socials i econòmics davant la voracitat dels banquers i els empresaris. Per a tot això
convoquem a totes i tots els terrassencs a sortir al carrer aquest primer
de maig i exigir:

1. L'aturada immediata dels desnonaments i la congelació dels pagaments d'hipoteques a les persones aturades. L'expropiació i ús social dels habitatges i edificis abandonats.

2. El manteniment del caràcter públic de la Seguretat Social i l'augment de les pensions de jubilació més baixes, així com el no allargament de l'edat de jubilació ni del període de cotització per a la pensió.

3. Apujada immediata dels impostos als bancs i grans empreses per tal de poder garantir un subsidi de 1200 € a totes les persones aturades. Increment també del salari mínim a 1200 €.

4. Reducció de la jornada laboral sense disminució del salari: repartiment del treball per a eliminar l'atur.

5. Tancament immediat dels centres d'internament, derogació de la llei d'estrangeria i reconeixement dels drets civils per a totes les persones immigrades.

6. A l'Ajuntament de Terrassa i a l'Autoritat Metropolitana del Transport exigim la gratuïtat del transport públic a persones aturades, estudiants i jubilades.

Assemblea Popular de Terrassa

>>> CGT Terrassa participa en la convocatòria.

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció