CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

2.000 manifestants protesten a Barcelona contra el tancament d’empreses i els acomiadaments

Dilluns, 3 desembre, 2007

Amb el lema "Prou acomiadaments i tancaments, la Generalitat ens ven", unes 2000 persones es van manifestar el migdia del diumenge 2 de desembre pels carrers de Barcelona en protesta contra els acomiadaments massius i els tancaments d'empreses. La mobilització es va iniciar amb una concentració a les 11 del matí en la Plaça de Sant Jaume, on es va lliurar un escrit dirigit al President de la Generalitat, i va acabar dues hores més tard davant el Parlament de Catalunya, amb el lliurament de la mateixa carta per una delegació.


Durant el recorregut es van cridar consignes com “Ni tancaments ni acomiadaments”, “Readmissió acomiadats”, “Contra els tancaments, mobilització” i “Els llocs de treball es defensen lluitant”, al costat d'altres al·lusives a la responsabilitat del govern de la Generalitat i de la patronal en la situació actual dels treballadors. Després, en el Parc de la Ciutadella, van realitzar parlaments diversos representants de les empreses, col·lectius i organitzacions convocants, per a concloure amb un dinar i un festival reivindicatiu.

En l'escrit dirigit al President de la Generalitat sol·licitant-li una entrevista, i lliurat també en el Parlament de Catalunya, es denuncia el procés de tancaments i acomiadaments portat a terme “durant el primer govern de coalició PSC-ERC-ICV/EUiA: Novalux, Samsung, Autotex, Fisipe…”, i s'explica la nova amenaça que pesa en aquests moments sobre centenars de llocs de treball a Frape, Sysmo i altres empreses, així com la situació dels treballadors acomiadats per Seat pendents de readmissió.

L'escrit conclou denunciant que “les coses a Catalunya no van bé. Mentre que les multinacionals i els empresaris s'han enriquit de manera escandalosa, milers de treballadors han perdut el seu lloc de treball, les seves famílies han vist trencades les seves esperances i Catalunya es ressent de l'avanç de la desertització industrial”, en un context, a més, que “tampoc invita a l'optimisme, la precarietat es manté en nivells intolerables, les hipoteques asfixien a centenars de milers de treballadors/es, l'accés a l'habitatge és inassolible per als joves, les infraestructures que sostenen els serveis públics es col·lapsen per falta d'inversions a causa de la imprevisió governamental i de la voracitat privatizadora”.

La manifestació havia estat convocada per la Assemblea d’acomiadats/des de Seat, el Comitè d'Empresa de Frape-Behr, treballadors de Mercedes Benz i de Sysmo, i va tenir el suport de la Assemblea de Treballadors d’Empreses en conflicte i de la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, així com de diverses organitzacions sindicals (CGT, CNT, COBAS, IAC, Sindicat Ferroviari, SU Metro), socials i polítiques (Corrent Roig, En Lluita, LI, Revolta Global…).

Reportatge fotogràfic a:

http://www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article20268