CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

2, 3 i 4 de gener segueix la vaga de conductors/es.

Divendres, 28 desembre, 2007

El Periódico - 28/12/2007 19:45 h ATURADES ELS DIES 2, 3 I 4 DE GENER

Els sindicats mantenen la vaga d'autobusos de Barcelona després del fracàs de les negociacions

• Quatre conductors de TMB inicien una vaga de fam a la plaça de Sant Jaume

EFE
BARCELONA

Els sindicats CGT i Actub mantenen la vaga de conductors d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per als pròxims dies 2, 3 i 4 de gener, després de la reunió de més de cinc hores que han mantingut avui amb la direcció de l'empresa i que ha acabat sense acord.

Aquest matí la direcció de l'empresa s'ha reunit amb els sindicats que formen part del comitè d'empresa, a més a més de CGT i Actub, CCOO, UGT i el Sindicat Independent de Treballadors (SIT), tot i que aquests últims no participen en la convocatòria de vaga.

Nova teoria de TMB

Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, la companyia d'autobusos "ha sortit avui amb una nova teoria" i ha dit que els conductors ja tenen dos dies de descans i els ha proposat que les 80 hores extres que han de fer a l'any per conveni les cobrin en dies de festa.

Després de la falta d'acord, els sindicats han emplaçat l'empresa a una reunió per al dia 31 de desembre per seguir negociant, però TMB ha posat com a condició que els sindicats desconvoquin la vaga del gener.

El dia 2 de gener, el mateix dia que els conductors tornen a la vaga, després de les aturades que van fer entre els dies 21 i 24 de desembre, els treballadors han convocat una nova assemblea informativa.

En vaga de fam drets

Així mateix, els quatre treballadors de TMB que avui han iniciat una vaga de fam per recolzar la negociació continuaran amb la protesta, de moment, fins al dia 2 de gener.

Un ampli dispositiu de la guàrdia urbana ha impedit aquest matí als quatre conductors en vaga de fam instal·lar-se amb cadires davant de l'Ajuntament de Barcelona, al·legant que l'ordenança cívica no ho permet.

Els conductors en vaga de fam han desplegat dues pancartes al terra de la plaça de Sant Jaume, una taula i es disposaven a posar unes cadires quan la guàrdia urbana els ha obligat a retirar la taula després d'advertir-los que si volien fer vaga de fam haurien de fer-la drets.

"Un tracte inhumà"

L'agent ha argumentat que la nova ordenança cívica municipal impedeix als vaguistes tenir cadires a la via pública, malgrat que aquests han assegurat que no volien vendre res.

"És un tracte inhumà per part d'un ajuntament que es diu d'esquerres i progressista. No només es neguen a negociar que tinguem dos dies de descans setmanal, sinó que ara pretenen que fem vaga de fam drets", ha lamentat el delegat del comitè d'empresa, Josep Garganté.

El Periódico|El periódico


Els sindicats ratifiquen la vaga d'autobusos a TMB la setmana que ve, després d'una reunió de cinc hores amb l'empresa

Europa Press - 28/12/2007 19:20 h.

BARCELONA, 28 de desembre (EUROPA PRESS) - La trobada celebrada avui entre la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els cinc sindicats amb representació al comitè d'empresa ha acabat sense acord, ja que dos de les centrals, CGT i l'Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (ACTUB) mantenen els tres dies de vaga total convocats per a la setmana que ve, del 2 al 4 de gener.

Tant des dels sindicats que donen suport a les aturades com des de l'empresa han lamentat la falta de diàleg de l'altra part. En declaracions a Europa Press, el vicepresident de TMB, Dídac Pestaña, ha explicat que l'operador "fa tot el possible per aproximar posicions i iniciar la negociació" entre les parts, una cosa que "lamentablement" segueix sense aconseguir-se.

Un missatge semblant ha expressat Jordi Ortiz, sindicalista del Sindicat Independent de Treballadors (SIT) que secunda les aturades, que ha indicat que avui empresa i representants sindicals han mantingut una reunió de "cinc hores" a la seu de la Conselleria de Treball a Barcelona. "L'empresa ens demana desconvocar la vaga" per seguir negociant, una cosa que CGT i ACTUB rebutgen, ha manifestat SIT.

Així, de moment, es mantenen els tres dies d'aturada, que se sumen als quatre que ja han fet els conductors de la secció d'autobusos de TMB. El primer d'ells va ser un aturada de cinc hores el passat 21 de novembre, al qual cal afegir els quatre dies de vaga total que es van fer entre el 22 i el 24 de desembre.

Yahoo Notícias|Yahoo Notícias


Vilaweb - DIVENDRES, 28/12/2007 - 10:00h

La direcció de TMB i els sindicats, enrocats

No arriben a cap acord, i es manté la vaga pels dies 2, 3 i 4 de gener

Avui s'han tornat a reunir representats de TMB i dels sindicats de la Confederació General del Treball (CGT) i l'Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (Actub), però no han arribat a cap acord: l'empresa no està disposada a negociar fins que es desconvoqui la vaga, mentre que els sindicats exigeixen els dos dies de descans setmanal. Així les coses, els treballadors mantenen la vaga d'autobusos per al 2, 3 i 4 de gener.

A més a més, com a mesura de pressió, quatre conductors d'autobús han començat avui una vaga de fam a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Diuen que la mantindran fins l'1 de gener, i que si la direcció de TMB els dóna dos dies de descans setmanal abans, desconvocaran la vaga que comença el 2 de gener.

Josep Garganter, representant de la Confederació General del Treball (CGT) és un dels quatre conductors d'autobús de TMB en vaga de fam des d'aquest matí. En declaracions a VilaWeb, Garganter ha dit: 'Estem disposats a tot per arribar a un acord'. A més, ha denunciat que la guàrdia urbana no els deixa seure en cadires a la plaça, 'quan altres vegades s'ha fet'.

Al vespre, els conductors en vaga aniran a dormir a un local sindical a prop de la plaça Sant Jaume.

La reunió d'ahir

Ahir la CGT i l'Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (Actub) es van reunir amb els representants de TMB al Departament de Treball per arribar a un acord d'última hora i evitar, així, la vaga dels dies 2, 3 i 4 de gener. Però les parts no es van posar d'acord i, per tant, van mantenir la vaga.

Dilluns els vaguistes, reunits en una assemblea a la plaça de la Universitat de Barcelona, van decidir de mantenir la vaga, que únicament desconvocaran, si TMB s'avé a reunir-se amb ells bilateralment. Però la reunió d'ahir era la que sol convocar el Departament de Treball abans d'una vaga per mirar de resoldre el problema que la motiva i evitar-la. Ara, una de les poques bones notícies de la reunió és que TMB està disposada a negociar, malgrat les vagues anunciades.

El batlle Jordi Hereu va dir, dilluns mateix, que no podia fer de mitjancer entre TMB i els treballadors, com els vaguistes li havien demanat, si no es desconvocava la vaga. Per ell, la vaga impossibilita la negociació, una negociació que ha d'ajornar-se, en tot cas, al pròxim conveni col·lectiu.

Els dies 21, 22, 23 i 24 de desembre els conductors d'autobusos ja van fer una vaga, convocada per la CGT i Actub, per a reclamar dos dies de descans setmanal i més festius en cap de setmana. La raó que addueixen és que, en les condicions actuals, no poden conciliar vida personal i laboral, raó que, segons ells, l'empresa no volia atendre. Les xifres de seguiment de la vaga van arribar al 40%, segons l'empresa, i al 90%, segons els treballadors.

Vilaweb|Vilaweb


laMalla.net - Barcelona

No hi ha acord entre treballadors i empresa i es manté la vaga d’autobusos

Els sindicats CGT i Actub mantenen la vaga de conductors d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per als pròxims dies 2, 3 i 4 de gener després de la reunió de més de cinc hores que han mantingut aquest divendres amb la direcció de l'empresa i que ha acabat sense acord.
A la reunió d'aquest divendres han participat la direcció de l'empresa i els sindicats que formen part del comitè d'empresa, fins i tot aquells que no donen suport a la vaga. En declaracions a Efe el president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha dit que l'empresa "ha sortit amb una nova teoria" i ha dit que els conductors ja tenen dos dies de descans i els ha proposat que les 80 hores extres que han de fer a l'any per conveni les cobrin en dies de festa.

Després de la falta d'acord, els sindicats han emplaçat l'empresa a una reunió per al pròxim dia 31 de desembre per seguir negociant, però TMB ha posat com a condició que els sindicats desconvoquin la vaga de gener.

Coincidint amb la reunió, quatre treballadors de TMB s'han declarat en vaga de fam per cridar l'atenció sobre les seves reivindicacions. Els treballadors s'han instal•lat a la plaça de Sant Jaume, tot i que la Guàrdia Urbana els ha obligat a retirar les cadires on seien.

laMalla.net|laMalla.net