CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

20-D Mobilitzacions contra la Llei Mordassa. Manifestació a Barcelona 12h Plaça Universitat

Dijous, 18 desembre, 2014

El passat 11 de desembre es va iniciar el tràmit parlamentari d'un dels majors retrocessos, sino el més gran, en drets socials des de la mort del dictador: la Llei Mordassa.

Tots i totes ja hem pogut analitzar alguns dels principals trets, es tracta de dures mesures repressives per a impedir qualsevol tipus de protesta i així dotar d'elements legals als cossos policials i judicials per a combatre-les. Per a combatre'ns.

NO podem quedar-nos de braços plegats.
NO acceptarem l'enfortiment repressiu de l'estat policial.
NO ens faran tenir por.

Fem una crida a participar en la jornada de mobilitzacions contra la llei mordassa del dissabte 20 de Desembre. Allà on hi hagi manifestació o concentració convocada cal que recolzem i participem o que convoquem allò on no n'hi hagi.

Us adjuntem el cartell de la mobilització que hi ha a Barcelona, organitzada des de la plataforma Desobediència 2014, a Plaça Universitat 20 de Desembre, 12:00h i el cartell realitzat per CGT Catalunya.

Cal difussió del 20-D i participació. Ens veiem als carrers, que és on es defensen els drets.

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT)
Secretaria d'acció social - Comitè confederal


Contra l'aprovació de la Llei Mordassa, ENS PLANTEM!

Mesos després d'assolir, gràcies a la mobilització de les organitzacions feministes i de defensa dels drets humans, que el govern retirés el seu projecte de reforma de la Llei de l'Avortament, ens enfrontem a un nou episodi de l'atac del govern contra els drets civils i polítics.

La Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com Llei Mordassa, ha estat aprovada en el Congrés dels Diputats, i si no ho parem, podria ser aprovada pel Senat en menys d'un mes. Llavors, tot tipus de protesta serà delicte, i delinqüents, totes i tots els que ens rebel·lem davant aquesta situació.

Fa mesos que ens posicionavem contra l'actual procés de retallada de drets i llibertats a través d'un acte massiu en la Universitat de Barcelona i una manifestació en la qual van participar unes 10.000 persones. Així mateix en aquests mesos, diverses iniciatives, com No Som Delicte, han pres els carrers en altres llocs per a frenar l'aprovació de la Llei Mordassa i les reformes repressives i regressives en el Codi Penal.

La situació és realment greu, ja que l'aprovació de la Llei Mordassa ens farà retrocedir 40 anys en la protecció dels nostres drets civils i polítics. Amb aquesta llei:
· Ens sancionaran per ocupar la via pública i exercir el nostre dret de manifestació o reunió si no es realitza la “comunicació” prèvia als cossos policials.
· Ens sancionaran per manifestar-nos davant del Parlament, o davant dels centres de salut, o bancs o per ocupar-los pacíficament.
· Ens sancionaran per realitzar escraches.
· Ens sancionaran administrativament per ocupar espais abandonats.
· Ens sancionaran per gravar actuacions policials.
· Ens faran identificar-nos i ens podran registrar sobre una base àmplia i vaga d'indicis sense, a més, haver prohibit expressament les identificacions basades en perfil ètnic o altres prejudicis i supòsits.
· Es pretén reformar conjuntament de “manera express” la llei d'estrangeria per a intentar legalitzar les expulsions en calent a la frontera.

Davant tot això, ens concentrarem dissabte que 20 de desembre a les 12.00 hores a la Plaça Universitat de Barcelona per a expressar el nostre més profund rebuig a la Llei Mordassa i a qualsevol retallada en els nostres drets i llibertats .

Així mateix, anunciem que seguirem manifestant-nos, ocupant seus d'entitats bancàries, escraches, gravant actuacions policials abusives i denunciant les redadas racistes i les devolucions en calent. No tenim por!

#20DnoMordaza | #desob14 | #STOPleyMORDAZA | #STOPdevolucionesILEGALES | #STOPcodigoPENAL

Federació Local CGT Barcelona