CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

200 anticapitalistes ocupen l’opulent hotel Mandarín Oriental contra la crisi i l’atur

Diumenge, 2 maig, 2010

Carlos García. Per a Kaosenlared

Després de finalitzar la manifestació anticapitalista del 1r de Maig per la tarda a Barcelona, un nodrit grup d'anticapitalistes, almenys 200, van ocupar pacíficament l'hotel Mandarín Oriental, un dels mes opulents i luxosos de la ciutat de Barcelona.

L'Hotel, situat en ple passeig de Gràcia, en un enclavament molt discret i molt sobri en el seu exterior, però amb tot luxe de grotescs i desproporcionats detalls en materials nobles, en la seva majoria provinents de països subdesenvolupats, en l'interior... D'acord amb el progrés i el desenvolupament democràtic que impera dins de l'hotel. Una mostra clara de l'esquizofrènia despòtica del sistema caníbal capitalista.

L'acció, coordinada per diferents grups anticapitalistes, ha culminat amb èxit, sent la protesta tot un cop d'efecte a les autoritats que no s'esperaven l'acció.

No obstant això, per a protegir els interessos del capital, la policia ha reaccionat d'urgència. Immediatament després d'ocupació, la policia ha muntat un cordó a l'entrada de l'hotel, impedint entrar a ningú més, però sense deixar tampoc sortir als quals ja estaven dintre.

Kaosenlared, juntament amb altres mitjans de comunicació alternatius, ha estat present en l'interior de l'hotel durant l'ocupació, reportant la protesta des d'endins.

Lxs integrants de la protesta han estat en tot moment asseguts en el sòl del superluxós hall de l'immoble, davant la mirada atònita dels alienats treballadors de l'Hotel, que han intentat impedir l'entrada dels activistes per la força, sense atendre a les recomanacions dels manifestants, que els demanaven que no utilitzessin la força i que atenguessin a la seva condició de treballadors solidaritzant-se amb la protesta.

La policia, en la seva versió mes marrullera i grotesca, ha accedit en primera instància a que es procedís a una sortida dels manifestants sense identificar a ningú, trencant després el pacte al que es va arribar, identificant finalment a tort i a dret en la sortida del metro Universitat.

Al sortir, jo mateix he estat agredit per la policia autonòmica espanyola (per dues vegades), tot això per simplement gravar com els anticapitalistes sortien de l'hotel, a més d'haver estat sotmès a una constant intimidació, amb frases com "lárgate de aquí" i "fuera de aquí", a pesar d'haver intentat en tot moment tenir una breu discussió amb altres agents del "ordre", fent al·lusió a l'acreditació de Kaosenlared que tenia identificant-me com periodista.

Després del desallotjament pacífic, els/les integrants dels grups han abandonat el lloc, alguns d'ells han estat identificats, retinguts i fins i tot detinguts per l'autoritat policial, en altre acte més d'estat policial i flagrant demostració del que som en aquest país: una colònia d'una monarquia patatera al servei del capital i l'explotació.

L'acció s'emmarca en les característiques mobilitzacions que tenen per objectiu accions ràpides de denúncia, usant de manera magistral el dret de tot ciutadà a la desobediència civil no violenta, i que últimament s'han usat en la capital barcelonina.

Aquestes accions creen seriosos problemes a les autoritats policials pel seu caràcter sorpresiu, davant d'això, aquesta policia no dubta a utilitzar el terrorisme psicològic per a dissoldre el moviment anticapitalista, que està més organitzat del que poden "gestionar" pacíficament.

Segons fonts participatives hi ha 2 detinguts, encara no identificats, i més de 30 persones identificades i retingudes de manera arbitrària (segons fonts presencials).

Nova reculada democràtica.

El nostre èxit motiva la seva repressió.

>>> Article extret de Kaosenlared

http://www.kaosenlared.net/noticia/barcelona-200-anticapitalistas-ocupan-opulento-hotel-mandarin-oriental