CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

200 persones es manifesten a Girona en solidaritat amb Núria Pòrtulas

Dilluns, 13 juliol, 2009

Crònica de la manifestació i sopar popular a la plaça Ovidi Montllor el dissabte 11 de juliol:

Aquest dissabte 11 de juliol unes 200 persones s'han manifestat pels carrers de Girona per exigir l'absolució de la Núria Pórtulas aquest dilluns a l'audiència nacional de Madrid. La protesta ha començat a les 19:00h. davant la seu d'ICV de Girona a la carretera Barcelona. S'hi ha penjat una pancarta que contra aquest partir policial i responsable del muntatge policial i la persecució dels moviments socials.

També davant la seu d'ICV s'ha empaperat una entitat bancària amb pancartes contra la classe política. La manifestació ha arribat fins al centre de la ciutat i ha parat davant dels jutjats i de la delegació del govern de la Generalitat i del govern espanyol.

El final del recorregut s'ha desplegat una gran pancarta a una façana en obres de la plaça Ovidi Montllor (antiga plaça Constitució). Tot seguit s'han realitzat els parlaments polítics de diferents lluites i casos repressius, l'operació estany, en Franky de Terrassa, l'Alfonso de la mani dels kubotans. L'Enric Duran també també hi ha participat explicant breument la seva acció, ha donat suport a la Núria i ha posat èmfasi en la necessitat d'organitzar-se per poder superar i abandonar el sistema capitalista entre tots i totes.

La jornada ha acabat amb el sopar popular cuinat pels cuiners solidaris de Celrà i Bordils i amb cantautors i un concert de Fiasko.

Crònca de: elsud.org

Unes 200 persones es manifesten a Girona per demanar l´absolució de Núria Pòrtulas

A poques hores del judici contra Núria Pòrtulas, unes 200 persones es van manifestar pel centre de Girona per demanar la seva absolució. La manifestació va arrencar davant la seu d'ICV on els concentrats van cridar consignes contra el conseller Saura i els Mossos d'Esquadra, encarregats de la investigació del cas. El judici contra Pòrtulas es farà dilluns a les deu del matí a l'Audiència Nacional de Madrid. La jove va ser detinguda el 7 de febrer de 2007 sota la llei antiterrorista acusada de col·laboració amb banda armada i la fiscalia li demana cinc anys de presó. També s'enfronta a una multa de 6.300 euros i a quinze anys d'inhabilitació.

A la manifestació s'hi van deixar veure familiars de la noia de Sarrià de Ter (Gironès), membres de la plataforma de suport, veïns del seu poble i la mateixa acusada. A poques hores de la celebració del judici, els seus amics i familiars repetien incansablement que es tracta d'un judici «d'idees i no de fets». Ariadna Monerris, de la plataforma de suport a Núria Pòrtulas, ha remarcat que el fiscal no ha aportat ni a quina banda suposadament pertanyia Pòrtulas i que, per tant, es jutja «una opció de vida i pensament i no accions».

El conseller d'Interior, Joan Saura, i el secretari general, Joan Boada, han estat blanc de moltes de les proclames. Els manifestants els acusen de ser «culpables de la detenció de Núria Pòrtulas sota l'aplicació de la llei antiterrorista» i dels quatre mesos que la jove va passar en presó preventiva a Soto del Real. També demanen l'abolició d'aquesta llei i que es deixin de fer aquest tipus de detencions «de manera preventiva».

Monerris, que és cosina de Pòrtulas, ha explicat que l'acusada té ganes de que s'acabi aquest procés, poder declarar i demostrar que és innocent. «No es pot saber com anirà el judici però confiem que l'absoldran», ha indica

La Policia Local ha tallat els carrers per on ha passat la marxa, que s'ha desenvolupat de manera pacífica.

Mostres de suport

El passat dimecres familiars de la jove anarquista van presentar a la Delegació del Govern i a la Subdelegació de l'Estat de Girona 5.000 signatures demanant la seva absolució. Aquestes signatures se sumen a les 10.000 que, fins aquesta setmana, el col·lectiu que dóna suport a Pòrtulas ja ha presentat.

Avui diumenge, un autobús que sortirà de Girona i farà parades a Barcelona i Lleida, portarà el col·lectiu de suport fins a Madrid. Una vuitantena de persones sortiran de Girona en l'autobús i està previst que més gent se sumi a la caravana per donar suport a Pòrtulas anant-hi amb avió o en cotxe particular. El dia 13, mitja hora abans del judici, hi haurà una concentració de suport a davant de l'Audiència Nacional de Madrid.

En els dies previs al judici contra Pòrtulas també s'han anat realitzant d'altre accions de suport a Pòrtulas de cara al judici de dilluns. En concret, s'han penjat pancartes, cartells, adhesius, etc. per la ciutat de Girona. Aquesta setmana es va pnejar una gran pancarta a la grua d'una obra del centre de Girona que va estar enfocada cap a la plaça Catalunya fins a les 10 del matí. Pocs minuts després la grua es va girar i el missatge ja no es podia llegir.

Crònica de: llibertat.cat

>>> Per a més info sobre el seu cas i seguir la cobertura del judici a Núria Pórtulas minut a minut, aneu a: elsud.org/