CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

200 persones es manifesten a Reus contra la retallada de les pensions

Dissabte, 22 gener, 2011

Reus 1

Unes 200 de persones del Camp s'han manifestat el divendres 21 de gener al vespre pels carrers més cèntrics de Reus en contra de la retallada de les pensions i la reforma laboral. La protesta ha estat convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp, que agrupa una quinzena d'entitats entre sindicats de base i moviments socials (CGT, COBAS, IAC, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), Assemblea de Joves la Guspira, Assemblea de Joves de Tarragona, Assemblea de Joves de Reus, Maulets, Ateneu Llibertari Alomà, Casal Despertaferro! de Reus, i l’Esquerra Independentista del Camp (EIC).

La manifestació ha arrencat de la Plaça Catalunya, amb el lema “Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general”, ha recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat, i ha conclòs a la Plaça del Mercadal, davant l’ajuntament de Reus. Un cop allí, representants dels diferents col·lectius i organitzacions convocants han fet lectura del manifest unitari mostrant el seu rebuig a la reforma de les pensions que el govern espanyol té previst aprovar el proper 28 de gener.

Durant la manifestació s'han pogut sentir crits com "aturem la retallada de les pensions", "Comissions Obreres i UGT, sou uns traïdors", "justícia social per viure amb dignitat", "les nostres vides no són un negoci", "ni reforma laboral ni retallades socials" o “repartim el treball i la riquesa”, entre altres. També s'han llençat constants proclames per una vaga general. Al llarg del recorregut s'han despenjat diverses pancartes, i s'han anat marcant punts conflictius, com les caixes i els bancs per la seva “voluntat especulativa i neoliberal al voler eliminar el sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions”.

Al finalitzar l'acte s'ha fet una crida als treballadors i treballadores a participar en la jornada de vaga general convocada pel 27 de gener, sota el lema "Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci", i a continuació s'ha cremat una bandera de la Unió Europea.

En la lectura del manifest, s'ha recordat que “les pensions públiques representen un pilar fonamental del nostre sistema de drets socials i s'ha aconseguit gràcies a la lluita obrera sostinguda durant molts anys d'esforç, per la millora de les nostres condicions de vida”. També s'ha recordat la importància d'alçar la veu de forma clara i contundent davant aquest nou atac del govern espanyol que representa la reforma del sistema públic de pensions.

>>> Notícia de la manifestació al Reus Digital:

Unes 200 persones es manifesten en contra de la retallada de les pensions

Alguns sindicats convoquen per aquest dijous una vaga general

www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=17115

>>> Notícia de la manifestació a Canal Reus TV:

Els sindicats minoritaris es manifesten a Reus en contra de la retallada de les pensions

www.canalreustv.cat/noticies/detall.php?id=2475

>>> Vídeo amb la lectura del manifest que va cloure la manifestació de Reus:

>>> Vídeo de la manifestació realitzat per l'EIC:

www.youtube.com/watch?v=RPqmhW_eet4&feature=player_embedded