CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

200 persones es manifesten a Terrassa per la despenalització del top manta

Dissabte, 14 febrer, 2009

La Malla.cat - 13-02-09

Dos centenars de persones s'han manifestat aquest dijous dia 12 a Terrassa per demanar una reforma legal que despenalitzi la venda ambulant de CD i DVD. La protesta forma part d'una iniciativa impulsada per un grup de juristes que ja ha aconseguit recollir 10.000 signatures a tot Espanya que presentaran al Congrés dels Diputats abans del mes de març. L'objectiu de la campanya és aconseguir la modificació de l'article 270 del codi penal, que preveu condemnes d'entre sis mesos i dos anys de presó per reproduir, plagiar o distribuir qualsevol tipus d'obra sense permís. Actualment, 63 persones es troben empresonades a Espanya per vendre còpies de CD i DVD al carrer.

La concentració va aplegar a les portes de l'Ajuntament de la capital vallesana 200 persones, molts d'ells senegalesos sense papers que es guanyen la vida amb la venda ambulant. Tot i que la pressió policial a Terrassa és menor que a altres ciutats, s'ha intensificat en els darrers mesos segons van afirmar alguns dels presents a la manifestació, que van demanar a les autoritats municipals que doni suport a les seves reclamacions. En aquest sentit, la regidora de Via Pública, Lluïsa Melgares, ha assegurat que escoltarà els manifestants i ha reconegut que la pena de presó per aquest delicte és desproporcionada, “però hem de fer complir la legalitat vigent”.

Evitar la presó

La modificació que planteja aquesta iniciativa consisteix en evitar les penes de presó i la sanció administrativa, convertint el delicte en falta si la quantia del material requisat no supera els 400 euros. Per la seva part, la SGAE no emprén accions legals si el material inacautat no supera les 10.000 unitats, però els venedors perden tot el material quan els detenen.

lamalla.cat


També a Madrid es van manifestar unes 1000 persones pel mateix motiu. Veure la noticia:
www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article25780