CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

200 treballadors protesten a Barcelona pels plans de reestructuració del BBVA

Divendres, 16 maig, 2008

Més de 200 treballadors del BBVA es van concentrar ahir dijous 15 de maig a les 17.30 h. davant de l'oficina principal d'aquesta entitat bancària, situada a la plaça de Catalunya de Barcelona, per a expressar el seu rebuig als plans de reestructuració que té previst portar a terme el banc. La concentració estava convocada pels sindicats CGT, CCOO, UGT i Intersindical-CSC. Concentracions com aquesta es van portar a terme en diverses ciutats de l'Estat espanyol.


Durant la concentració alguns dels treballadors van retornar, com acte simbòlic, exemplars del llibre publicat per l'entitat amb motiu del seu 150 aniversari.

El BBVA planeja contractar externament i subcontractar alguns dels seus serveis, el que tindrà incidència en uns 4.000 llocs de treball. Els sindicats estan fent campanya contra l'anomenat "Pla d'Innovació" que suposa la possible destrucció de milers de llocs de treball mitjançant externalitzacions i la creació per part del Banc d'una nova empresa amb seu a Malaga, on aniran a parar la majoria de treballs bancaris i on els treballadors seran nous amb salaris i condicions d'Oficines i Despatxos (molt mes barats). És un nou moviment en la línia d'abaratir costos i apostar per la precarietat.