CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

21 de Juny. Jornada de Lluita pels Drets dels Immigrants, pel tancament dels CIE i contra la Directiva de la Vergonya

Diumenge, 15 juny, 2008

La Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI) al costat de desenes de moviments socials, ong´s, associacions d'immigrants i organitzacions sindicals convoca el pròxim dia 21 de Juny a una Jornada Estatal de mobilitzacions per a demostrar en els carrers un profund rebuig a la nova directiva europea de la vergonya, exigir el tancament immediat dels Centres d'Internament d'Estrangers i reclamar Drets Socials i Laborals per a Tots.

L'Àrea d'Immigració, la Secretaria d'Acció Social i el SP de CGT Catalunya cridem a participar-hi.


Barcelona: Concentració - 19h. - Pl. Sant Jaume.

Madrid: Concentració - 19h. - Plza. Jacinto Benavente.

Málaga: Manifestació - 19h. - Plza. Merced

València: Concentració - 19h. - Pl. de la Verge.

Tenerife: Concentració - 12h. - Delegació de Govern.

Bilbao: Concentració - 11h. - Pl. Arriaga

Donostia-San Sebastián: Concentració - 19h. - Pl. Guipuzkoa

En el marc de la Jornada Estatal contra la Directiva Europea de la Vergonya i pel tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers desenes d'organitzacions de tota Andalusia organitzen una manifestació a Màlaga per a exigir el tancament immediat del CIE de Capuchinos.

QUÈ ÉS UN CIE?

Els Centres d'Internament per a Estrangers (CIE) són veritables presons on milers d'immigrants que no han comès cap delicte són tancats únicament per haver comès una irregularitat administrativa: no tenir la documentació que se'ls exigeix per a residir i treballar en el nostre país. Actualment existeixen a Espanya 10 Centres d'Internament que han rebut nombroses denúncies per part d'organitzacions socials, el Defensor del Poble i fins i tot el Parlament Europeu, a causa de els abusos i la falta de garanties que sofreixen els immigrants que es troben detinguts, el que ha fet que siguin qualificats com els "Guantánamos Europeus".


ARA ÉS EL MOMENT

Propostes de Mobilització davant la Nova Directiva Europea i l'enduriment de les polítiques migratòries

1.- Una situació difícil

Creiem que totes les organitzacions compartim l'anàlisi entorn de la difícil situació que estem travessant en matèria de política migratòria. Després del ja alarmant protocol d'expulsions la situació ha empitjorat de forma considerable: la campanya electoral marcada per les propostes i el to de la dreta, les mesures de tall neofascista dels governs Sarkozy i Berlusconi, les declaracions i propostes del nou ministre Corbacho, la proposta en ferm del "Contracte d'Integració" a la Comunitat Valenciana i finalment l'aprovació de la Directiva de la Vergonya per la comissió i el parlament Europeu.

Aquesta consolidació de les polítiques neoconservadores i securitaries repercuteix de forma directa en la vida de milions de persones, des de la propagació del racisme i la xenofóbia entre amplis sectors dels treballadors espanyols com "forma simple" d'explicar la crisi fins al clar augment de la pressió policial, les detencions i les deportacions que estem sofrint en la nostra carn els immigrants.Una situació que es presenta delicada i que ens retorna als temps infames del continent europeu.

És evident que en matèria de polítiques migratòries el Partit Socialista no només s'ha mostrat incapaç de diferenciar-se de la dreta europea sinó que s'ha transformat en un agent actiu en la criminalització i persecució de la immigració. El ministre Corbacho promet "mà dura" i "combat a la immigració il·legal" i el ministre Rubalcaba proposa l'augment del periode de detenció dels immigrants irregulars, la construcció de més Centres d'Internament per a Estrangers (CIE), un augment exponencial de les expulsions i una major militarització de les fronteres.

Què dir de les grans organitzacions sindicals com CCOO i UGT? Des de fa anys s'han plegat al discurs que advoca per una "immigració ordenada" i defensant les tésis del govern. No només mantenen un immobilisme total davant l'explotació i marginació que pateixen milions de treballadors sinó que hem escoltat declaracions vergonyoses dels seus dirigents fent responsable als immigrants de la caiguda dels salaris, demanant major seguretat, etc, etc. No és novetat el procés de burocratització de les grans centrals sindicals, la seva complicitat amb les polítiques governamentals i la seva absoluta incapacitat de defensar els drets dels treballadors davant la creixent precarització de les condicions de vida i treball, sent encara més greu en el cas dels treballadors immigrants.

2.- Ara més que mai: Per un procés de coordinació i mobilització conjunta de les organitzacions d'immigrants, moviments socials i sindicats alternatius en la defensa dels drets dels immigrants.

Davant aquesta situació considerem urgent intensificar el treball per a consolidar i sostenir els espais de coordinació i mobilització conjunta entre les organitzacions que treballem pels drets dels immigrants. Creiem que és el moment de plantejar una crida oberta i inclusiva a les organitzacions socials i sindicals i al conjunt de la societat civil per a poder donar una resposta clara davant la situació que estem vivint. Una àmplia coordinació que exigeixi la retirada de la Directiva de la Vergonya, el Tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers i la defensa dels Drets Socials i Laborals per a Tots i Totes.

La Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI) és a dia d'avui l'espai de coordinació per la defensa dels drets dels immigrants més àmpli que existeix a l'Estat Espanyol. En les 3 trobades estatals que ha desenvolupat han participat centenars de delegats d'organitzacions d'immigrants, associacions i moviments socials en els quals s'ha avançat en la construcció d'una crítica profunda a les actuals polítiques migratòries, s'han posat en comú demandes conjuntes i s'han coordinat mobilitzacions en desenes de ciutats. L'última convocatòria va ser el passat 23 de Febrer on més de 10.000 persones, majoritàriament immigrants, van sortir als carrers a Madrid, Sevilla, València, Barcelona, Burgos, Pamplona, Canàries,etc.

Considerem que l'actual situació ens exigeix un important esforç per protagonitzar, al costat d'altres organitzacions, un nou procés de mobilitzacions i campanyes en la defensa dels drets dels immigrants. Un trajecte de coordinació i de sortida als carrers que es faci des de la generositat i la busqueda de lligams amb amplis sectors de la societat cívil, sense perdre la capacitat de plantejar alt i clar les demandes que hem defensat en aquests últims temps i que es resumeixen de forma precisa en els 12 punts. Se'ns fa clar que l'oposició a l'actual situació i a les polítiques migratòries promogudes pel govern amb l'empara de la UE depèn en gran mesura del que puguem construir des dels nostres espais de moviment.

3.- Proposta concreta per a la mobilització i la coordinació.

DISSABTE 21 DE JUNY: JORNADA ESTATAL CONTRA LA DIRECTIVA DE LA VERGONYA, PEL TANCAMENT DELS CENTRES D'INTERNAMENT PER A ESTRANGERS I PELS DRETS DELS IMMIGRANTS

Considerem que és una data oportuna per a realitzar actes de denúncia davant la nova directiva allà on puguem. Aquests actes poden ser des de manifestacions fins a rodes de premsa, però creiem que és una data apropiada per a donar una resposta conjunta davant l'aprovació de la directiva en el parlament europeu i el paquet de mesures que anuncia Rubalcaba. Fem una crida a tots els membres de la REDI i al conjunt de les organitzacions socials per tal que realitzin actes aquest dia.

Red Estatal por los Derechos de los/las Inmigrantes - REDI