CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

22 anys sense Pedro Àlvarez: manifestació 15 de desembre i actes previs

Dilluns, 8 desembre, 2014

CAMPANYA 2014: 22 ANYS SENSE PEDRO, ASSASSINAT PER UN POLICIA A L'HOSPITALET.

Es compleixen 22 anys de l'assassinat de Pedro Álvarez a les mans d'un presumpte policia. La família i amics del jove segueixen demanant justícia per a un cas que encara no està tancat.

​La Plataforma Pedro Álvarez és el moviment contra l'abús de poder més antic de tota Europa. La nit del 15 de desembre de 1992, el jove de 20 anys Pedro Álvarez acompanyava a la seva parella Yolanda a casa quan, just després d'acomiadar-se, un cotxe que circulava a gran velocitat va estar a punt d'atropellar-la. Això va desencadenar una discussió que va ser resolta de forma cruel pel conductor, qui li va disparar tres tirs al jove, que va ingressar mort en l'Hospital de Bellvitge. Dies després va ser detingut un policia nacional, José Manuel S.F, com presumpte autor dels fets, però va ser exculpat per falta “de proves concloents”, a pesar que totes apuntaven cap a ell.

El cas Pedro Álvarez va estar des de l'inici protegit per un ampli moviment social contra l'abús de poder que s'ha convertit en el més antic d'Europa. Milers de persones van sortir al carrer per a demanar justícia pel cas, es van tancar en esglésies i es van entrevistar amb altes personalitats, que van prometre una ajuda que mai va arribar.

Al desembre de 1996, Juan José Álvarez, el pare del jove, va iniciar una vaga de fam i va recollir 5000 signatures perquè es reobrís el cas. Dos mesos després d'iniciar-la va aconseguir el sobreseïment amb noves línies d'investigació, però la veritat és que ningú ha comunicat noves notícies als advocats de la família. L'any 2000 l'Audiència Provincial va tornar a arxivar el cas i ara, es troba a punt de prescriure.

La Plataforma sempre ha sostingut que el cas Pedro Álvarez no és un cas aïllat. Recentment, el veí del Raval Juan Andrés Benítez va morir a causa d'una brutal pallissa propiciada per part dels Mossos’d Esquadra. Al setembre del 2009, diversos testimonis van assegurar que el jove Jonathan Carrillo va ser agredit per diversos policies municipals de Terrassa, sent imputats 4 dels agents. Tres anys abans, Patricia Heras va ser acusada d'agredir a un guàrdia urbà, motiu pel qual va ser empresonada, a pesar que sempre va assegurar que no es trobava en el lloc dels fets. Finalment va acabar suïcidant-se per la pressió rebuda.

Un any més, família i amics de Pedro Álvarez convoquen a una nova manifestació en el 22 aniversari de l'assassinat del jove i una setmana d'accions a Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, incloent dues conferències d'Amnistia Internacional i la Coordinadora per la Prevenció i Denúncia de la Tortura.

JORNADES CONTRA ELS ABUSOS DE PODER ABUSOS POLlCIALS I JUDICIALS

ACTES DESEMBRE 2014:

DIA 10: 14H. Conferència UB Sociologia, Aula 122.

DIA 11. 19,45H. Conferència Centri Cultural Sant Josep, L'Hospitalet.

DIA 12. 19H. sopar+passi vídeo+actuació, en el CSO Kasa de la Muntanya, Barcelona.

DIA 13. 11,30H. Blcicletada+vermut, des d'Av. Catalunya 30 fins l'Ajuntament de L'Hospitalet.

DIA 14. 11, 30H. Ofrena floral a Av. Catalunya 30, L'Hospitalet.

DIA 15. 20H. Manifestació, Pl. Universitat (BCN).

És sorprenent com cada pocs dies ens hem d'assabentar de coses que haurien d'estar eliminades en una societat del segle XXI. Ens referim a aquesta violència que està donada suport pels estaments oficials, com són els casos de tortures i morts que estan succeint en les presons, comissàries i en els carrers d'aquest país a les mans de les forces de seguretat.

Unes forces de seguretat pagades amb els nostres impostos perquè ens defensin com ciutadans enfront dels agressors, els agressors que ens estafen, que ens treuen de les nostres cases, dels nostres llocs de treball, que ens rebaixen els salaris, que ens pugen les tarifes dels mitjans més elementals, que ens retallen la sanitat i l'educació per a transferir-la a mans privades, obligant-nos a pagar més per una cosa que ja paguem amb els nostres impostos, i a més, en moments d'atur i baixos salaris.

No obstant això veiem com, aquestes forces de seguretat, no només, no ens defensen d'aquests delinqüents, sinó que defensen als propis delinqüents enfront de les seves víctimes, que som la ciutadania de les classes més humils de la societat, i per a defensar-los, no es priven de donar escarments de pallisses, maltractaments i fins i tot la mort de gent honesta pel fet de defensar els seus drets. Després, a més, veiem com tots aquests abusos i morts es queden impunes perquè els que tenen l'obligació d'esclarir-los i fer justícia, els jutges, estan pressionats des del poder i es protegeixen uns a uns altres, així estan casos tan sagnants com el de jove Pedro Álvarez, impune des de fa 22 anys, i molts altres que, amb dir que no hi ha proves suficients, es tapen i poden seguir fent noves barbaritats sense que els passi res.

Per això les víctimes d'abans, d'ara i del futur, que som totes les persones de classes humils, ens veiem en la necessitat d'organitzar-nos per a plantar cara a aquests atropellaments, i més en moments com l'actual que, amb l'excusa de la crisi, ens estan duent a situacions veritablement dramàtiques per a moltes famílies i persones en general, en les quals el poder es torna més agressiu per a tractar de frenar el devessall de protestes que es veuen venir, d'aquí la llei mordassa.

NO ET QUEDIS DE BRAÇOS CREUATS!!

QUALSEVOL DIA ET POT TOCAR A TU I TU SOL NO PODRÀS FER RES. JUNTS SI QUE PODEM FER UNA MICA MÉS!!

Plataforma Pedro Álvarez

Contacte: plataformapedroalvarez@gmail.com / http://www.plataformapedroalvarez.com

OCTAVETA jornades i convocatòries en document adjunt.

CARTELLS actes i manifestació 2014 en documents adjunts

Documental sobre el cas (29’): http://vimeo.com/54633065

Attached documents