CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

22 de Març: Dia Mundial de l’Aigua 2016

Dilluns, 21 març, 2016

22 de Març: Dia Mundial de l'Aigua 2016

Comunicat de la la Secció Sindical de la CGT a ATLL amb motiu de la celebració del dia mundial de l'aigua.

Amb motiu de la celebració del dia mundial de l'aigua la Secció Sindical de la CGT a ATLL hem considerat oportú donar a conèixer a tothom la dramàtica situació a la qual la mala gestió del Govern de la Generalitat de Catalunya ens ha abocat pel que fa a un recurs tan necessari com és l'aigua.

Com cada any el Govern de la Generalitat té la gosadia de participar en el dia mundial de l'aigua per rentar-se la cara amb un recurs el qual no ha tingut cap recança de privatitzar i llençar als voltors de l'especulació.

El Govern de la generalitat ha venut un dret bàsic reconegut com a dret fonamental per l'Assemblea General de les Nacions Unides, teòricament per reduir el seu dèficit però a la pràctica ha permès la creació d'un paradís fiscal anomenat EMPRESA OPERADORA ATLL, S.A.. Una empresa sense treballadors ni mitjans per realitzar les funcions que facturava.

Aquesta maniobra ha estat denunciada per la CGT davant l'Oficina Antifrau i aquest organisme ha portat el cas a la Fiscalia la qual cosa dona total credibilitat a aquesta iniciativa.

A la Secció Sindical de la CGT a ATLL sospitem que amb aquest paradís fiscal els inversors de la privatitzada ATLL pretenien recuperar d'una manera ràpida els 300 milions que van pagar a la Generalitat al desembre de 2012 quan van signar el contracte de concessió del servei per 50 anys. Per cert, després de guanyar un concurs ple de polèmica per la seva total manca de transparència tal com va dictaminar el TSJC el qual va demanar a més a més la seva repetició.

Un cop més el capital s'enriqueix a costa de la ciutadania per la via especulativa i per la via fraudulenta. Recordem que el Govern de la Generalitat no va tenir cap problema en augmentar el preu de l'aigua per fer més atractiva l'oferta de concessió del servei al capital privat.

Estem segurs que tots i totes heu vist a les vostres ciutats i pobles la dramàtica escena diària de families omplint les garrafes d'aigua a les fonts públiques perquè els n'han tallat el subministrament per no poder-lo pagar.

La Secció Sindical de la CGT a ATLL denunciem el cinisme del Govern de la Generalitat de Catalunya quan organitza actes per al dia mundial de l'aigua, una jornada orientada a promocionar l'accés a aquest recurs per part de tota la població, i durant la resta de l'any promou activament la seva restricció a la població més desfavorida.

Exigim que el Govern deixi de jugar amb els drets de la ciutadania i que retorni la gestió de l'aigua a mans públiques amb una administració honesta i transparent oberta a tota la ciutadania sense terceres vies com la proposada pel PSC, consistent a fer-la mercantil amb capital públic.

Secció Sindical de la CGT a ATLL

L'aigua sempre pública, mai un negoci.aigua.png