CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

24, 25 i 26 d’Abril – BARCELONA: V Assemblea Estatal de la Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI)

Dimarts, 21 abril, 2009

La Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants és un espai de coordinació que agrupa a gairebé un centenar d'organitzacions d'immigrants i pro-immigrants de diferents punts de l'Estat Espanyol que treballen des d'una posició crítica amb les actuals polítiques migratòries implementades per la UE i el Govern Espanyol.

La REDI és a dia d'avui el principal espai de coordinació a nivell estatal en la lluita pels drets dels-as immigrants i ha jugat un paper rellevant en les principals mobilitzacions i campanyes de denúncia que s'han engegat en els últims anys.

Després de l'última Assemblea Estatal celebrada en el marc del Fòrum Social Mundial de les Migracions a Rivas el setembre de 2008, ens disposem a celebrar la V Assemblea Estatal de la REDI, aquesta vegada a Barcelona.

La V Assemblea de la REDI ens troba en un moment delicat en el qual l'actual crisi econòmica està empitjorant de forma realment brutal les condicions de vida i treball dels immigrants a l'Estat espanyol: atur massiu, desnonaments i embargaments d'habitatges, redades policials massives, detencions i deportacions i un clar augment del racisme moltes vegades impulsat per sectors de la classe política i pels mitjans de comunicació.

Al seu torn, el govern ultima una modificació a la Llei d'Estrangeria que donarà un gir encara més repressiu a l'actual llei i retallarà importants drets dels pocs que ja ens corresponien als immigrants. Avui a Espanya segueix havent-hi més de 1 milió d'immigrants sense papers, augmenta el nombre de famílies immigrants que es queden sense treball, sense subsidis ni ajudes, sense habitatge i assistim impotents a com la policia deté a milers de companys simplement per tenir aspecte d'immigrant, fent que la por creixi de forma considerable entre les comunitats migrants.

En definitiva, sobren els motius per a organitzar-nos de forma conjunta i articular una resposta el més massiva possible contra aquests atropellaments i per la defensa dels drets dels immigrants.

Han confirmat la seva presència delegats d'organitzacions d'Illes Canàries, Navarra, País Basc, Màlaga, Almería, Sevilla, Madrid i diferents punts de Catalunya. Per això, fem una crida al conjunt de les organitzacions d'immigrants així com a les organitzacions socials i polítiques que protegeixin aquesta lluita i treballem de forma conjunta per que la crisi no la paguem els-les de baix.

PROGRAMA DE LA V ASSEMBLEA DE LA REDI

- Divendres 24.

Des de les 18h. - Rebuda

20h. - Assemblea presentació - Breu recorregut del treball desenvolupat des de l'última assemblea i presentació de metodologia.

- Dissabte 25.

10h. - Breu plenari presentant els grups de treball

10.30h. - GRUPS DE TREBALL

14h. - MENJAR

16.30h. - GRUPS DE TREBALL

18.30h. - PLENARI PRESENTACIÓ DELS GRUPS

20h. - MENJAR I ACTUACIONS MUSICALS TENIM DRET A TENIR DRETS - Rambla del Raval

- Diumenge 26. 11h. - ASSEMBLEA/PLENARI DE TANCAMENT

TEMES QUE S'ABORDARAN EN ELS GRUPS DE TREBALL:

* Reforçar l'organització interna i millorar la comunicació de la REDI

* MODIFICACIÓ DE LA LLEI D'ESTRANGERIA

* LA CRISI I ELS IMMIGRANTS

* REDADES MASSIVES I AUGMENT DE LA REPRESSIÓ POLICIAL

* CAMPANYA PEL TANCAMENT DELS CIE

* TREBALLADORS DEL TOP MANTA I LA VENDA AMBULANT

* SITUACIÓ DELS IMMIGRANTS DELS CETI DE CEUTA I MELILLA

* CALENDARI CONJUNT / PLA D'ACCIÓ

* Altres temes que es proposin.

LLOC DE REALITZACIÓ:

Centre Social EXIT c/Sant Martí 11 - Rambla del Raval (carreró entre c/Riereta i Rambla del Raval) - Metro LICEU

Contacte: redi.catalunya@gmail.com

Tel. 665-819336.

Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI)

www.redi.org.es/

>>>>> Adjuntem:

REDI: Present i perspectives davant la crisi (Coordinadora d'Immigrants de Màlaga - CIM/REDI)

Proposta de metodologia (REDI Sevilla)

Attached documents