CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

24 d’octubre: vaga de l’ensenyament a nivell estatal contra la LOMCE i les retallades

Diumenge, 20 octubre, 2013

Cartell vaga 24 d'octubre

La Federació d'Ensenyament de la CGT ha convocat -al costat d'altres organitzacions socials i sindicals- una jornada de Vaga del sector de l'Ensenyament per al pròxim 24 d'octubre.

Aquesta convocatòria s'emmarca en un calendari de mobilitzacions contra la contrarreforma educativa del PP (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa) i les continuades retallades en plantilles, salaris, beques i ajudes, atenció a la diversitat, augment d'alumnes per classe… de les diferents administracions educatives, promoguda des de la Plataforma Estatal en defensa de l'Escola Pública, en la qual a més de les organitzacions sindicals estan la CEAPA, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i diversos sindicats d'estudiants.

El calendari de mobilitzacions consisteix en una consulta ciutadana sobre la LOMCE i les retallades educatives, la vaga de l'ensenyament públic del 24 d'octubre i una marxa sobre Madrid, segurament el 9 de novembre. Els dies 23, 24 i 25 d'octubre està convocada també vaga d'estudiantes.

Aquestes accions coincideixen en el temps amb els tràmits parlamentaris de la LOMCE promoguda pel ministre Wert i el Govern del PP. Aquesta llei propugna més privatització de l'ensenyament, més gestió privada de la pública, major jerarquització del professorat, més obstacles i segregació per a l'alumnat, religió catòlica com assignatura avaluable, subvencions a les privades que segreguin per sexe…

La Federació d'Ensenyament de la CGT fa una crida al professorat, PAS, PDI, mares i pares i alumnat a sumar-se a la vaga massivament i amb contundència per a demostrar, una vegada més, que les propostes educatives del govern del PP i les retallades dels governs dels diversos territoris i de les universitats són profundament antisocials i perjudiquen greument la qualitat de l'educació pública i la igualtat d'oportunitats de la ciutadania. També a realitzar assemblees de centres, localitats i províncies per a proposar i consensuar noves accions de protesta i mobilització que donin continuïtat a la nostra lluita per un ensenyament públic, de qualitat i de gestió pública.

Les mobilitzacions de Madrid i Catalunya, en cursos anteriors, o de Balears, aquest inici de curs, són models que la CGT comparteix i que potencia perquè es basen en la participació activa de la comunitat educativa en la presa de decisions i en les accions.

La CGT fa una crida a les classes populars perquè el suport ciutadà a la Vaga del 24 d'octubre sigui massiu i es deixi constància novament de la nostra oposició al desmantellament dels serveis públics.

Per una Educació Publica, de qualitat i universal per a totes i tots

El 24 d'octubre Vaga en l'Ensenyament !!

Federació d'Ensenyament de la CGT

http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/24-de-octubre-huelga-de-la-ensenanza-contra-la-lomce-y-los-recortes

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció