CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

25 de juny: vaga a Renfe contra el subdesenvolupament professional

Dilluns, 14 juny, 2010

CGT, al costat de CCOO, ha acordat convocar una nova jornada de vaga de 24 hores en Renfe per al pròxim 25 de juny en contra de l'acord sobre Desenvolupament Professional i en defensa del futur de la nostra empresa, cada vegada més en dubte.

La Direcció de Renfe sap que la possible entrada en vigor de l'acord el pròxim 1 de juliol no acabarà amb la mobilització del col·lectiu ferroviari. Ens anem a seguir mobilitzant fins que l'empresa es posi a treballar seriosament en la recerca d'acords que satisfacin a totes les parts.

L'entrada en vigor de l'acord suposaria un canvi Normatiu d'enorme calat en tots els aspectes laborals: funcions, jornades, classificació de les categories, matèria econòmica, etc..., sense un finançament específic, és a dir, es modificarien les nostres condicions laborals de forma substancial cap als interessos empresarials sense cap tipus de contrapartida.

La Direcció ha manifestat públicament que l'acord no suposa finançament afegit, és a dir, s'autofinança, beneficiant molt a uns pocs i perjudicant a la majoria de treballadors. Tampoc anem a permetre que l'empresa segueixi substituint a treballadors que decideixen secundar les vagues o que se segueixi saltant els Serveis Mínims al seu antull. Si aquesta és la nova política en matèria de relacions laborals amb motiu de conflictes, obrarem en conseqüència.

La resposta que han donat tots els treballadors de Renfe durant les jornades de vagues de 24 hores del passat 31 de març i del 28 de maig, i la vaga del Col·lectiu de MI-Caps del Tren AVE, secundant en pràcticament un 100% la vaga convocada el dia 8 de juny per CGT, generant nombroses supressions de trens i retards generalitzats, esperem els faci reflexionar a la Direcció, en cas contrari no dubtarem a continuar defensant els nostres drets laborals.

Una vegada més, enumerem els aspectes que al nostre entendre són necessaris incloure en l'acord de Desenvolupament Professional havent de:

• Ser protegit i donat suport per una àmplia majoria dels treballadors i treballadores de l'empresa.

• Tenir garantia d'ocupació estable i de qualitat, així com contemplar la conciliació de la vida familiar i laboral.

• Incloure una promoció professional basada en principis d'igualtat, mèrit i capacitat sense discriminació en funció del grup professional i/o àrees d'activitat a la qual es pertanyi. A més, els processos de promoció i selecció externs han de ser públics i transparents.

• Incloure una justícia retributiva tant dintre de cada grup professional com entre els mateixos. A més, un acord d'aquest tipus ha de comportar el finançament addicional compromès d'acord amb els canvis normatius proposats.

Ho hem mantingut durant tota la negociació i el temps ens ha donat la raó: no eren necessàries les presses per a tancar acords. És necessari obrir un nou procés de negociació i que, per descomptat, compti amb l'opinió, participació i acceptació dels treballadors afectats.

EL 25 DE JUNY: TOTS i TOTES A LA VAGA

SFF-CGT


CGT ES DEFENSA CONTRA LES AGRESSIONS DE RENFE

Des que el Semaf, UGT i la Direcció de RENFE, el passat dia 29 de març, van signar el seu acord sobre DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL per al personal de RENFE, CGT ve realitzant actuacions per a tractar que aquests signants cedeixin en les seves pretensions paralitzant l'entrada en vigor del desafortunat i inoportú acord, que la majoria del personal de RENFE no vol, per a tractar d'arribar a un altre que sigui confirmat pels treballadors.

Després d'utilitzar les nostres legítimes armes, la Direcció de l'empresa, emprenyada com mai l'hem vist, ha emprès una sèrie d'accions sense escatimar la utilització de tot tipus de mètodes, encara que aquests siguin il·lícits, i que en alguns casos compten amb l'ajuda inestimable de l'executiva del Semaf, per a intentar dinamitar les nostres actuacions i evitar que tinguin resultats negatius per a les seves pretensions.

CGT, com no podia ser d'altra manera, està prenent totes les accions legals al nostre abast per a defensar-nos d'aquestes agressions empresarials:

1. Contra les actuacions d'impedir a Delegats de Personal i membres del Comitè de Vaga als centres de treball en període de vaga, hem interposat denúncies. Com a conseqüència, el dia 11 de juny, el Director Corporatiu de Recursos Humans i el Director d'Organització i Recursos Humans de la Direcció de Viatgers havien de comparèixer davant el Jutjat d'Instrucció n.º 8 per a declarar com imputats.

2. Contra les actuacions de suplantació de treballadors en vaga hem interposat denúncies, estant obertes diligències prèvies en el Jutjat d'Instrucció de Saragossa.

3. Contra les actuacions de modificació de gràfics que suplanten a treballadors en vaga, així com, contra l'assignació de serveis mínims a personal de trens no inclosos en la resolució ministerial dels serveis essencials, hem interposat demanda de tutela de drets fonamentals. El pròxim dia 29 de juny tenim el judici en la Sala social de l'Audiència Nacional.

Malgrat tot això, la Direcció de l'empresa manté una conducta reincident, ja que continua amb la modificació de gràfics i la suplantació dels treballadors. Suma a més altres actuacions il·legitimes, com per exemple: descomptes de vaga indeguts, els quals no quedaran impunes.

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!!

SFF-CGT

www.sff-cgt.org