CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

25 de Novembre 2017, Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Dilluns, 20 novembre, 2017

Els feminicidis són patriarcat! I el patriarcat som tots!
Sortim als carrers i combatem les violències masclistes!

La lluita contra les violències masclistes és i ha de ser cada dia, a qualsevol espai i àmbit de la nostra vida. El 25 de Novembre és el Dia Internacional contra les Violències Masclistes, i és un dia més per visibilitzar que ens estan assassinant, colpejant, violant, maltractant i explotant.

I aquestes violències masclistes no són fets aïllats, és el patriarcat, i es basa en els interessos de les institucions, dels sectors econòmics, de la societat en general i de l’educació social. Les Institucions que, de manera activa o passiva, porten reforçant, durant centenars d'anys, el model de dones objecte, dones com possessions de les seves parelles; se sustenta en el model explorador de l'economia capitalista; en l'Església masclista, homòfoba i racista que no evoluciona; en la judicatura que atorga custòdies compartides imposades a maltractadors; en la classe política que roman al marge del que està succeint, absorta en les seves pròpies intrigues i interessos; en els partits, sindicats i col·lectius, que giren la cara davant les agressions masclistes mantenint privilegis del sistema patriarcal; en les famílies i les escoles que segueixen educant des de la desigualtat.

Cada dia és 25 de novembre, cada dia hem de denunciar que, sovint, els que ostenten el poder i legislen, responsabilitzen i culpabilitzen les dones de l'atur estructural existent, de les diferències salarials, del dèficit en el sistema públic de pensions, de la diferència de drets, de les violacions, dels maltractaments... són els que actuen directament o indirectament per impedir la nostra emancipació i empoderament com a dones lliures.

Les dones EXIGIM a la societat i LLUITEM per un model de coeducació ple, per una cultura de la llibertat; DENUNCIEM que els violadors arribin a descriure les agressions com "sexe en grup"; DENUNCIEM mitjans de comunicació que "informen" d'aquests fets amb una falsa neutralitat i als advocats i jutges que qüestionen com reaccionem davant les agressions, normalitzant les violències que patim; EXIGIM a l'Administració que supervisi el compliment de les seves pròpies lleis en favor de la igualtat. Les dones DENUNCIEM que som agredides actuem com actuem: som qüestionades si no denunciem una agressió, però també quan la denunciem; som qüestionades si reprenem les nostres vides, però també si no ho fem; som qüestionades si ens resistim, però també si no ens resistim. I és d’aquesta forma, perquè així es sustenta el patriarcat i les normes socials.

Estem empoderades i ja n’estem fartes! No acceptarem que se’ns segueixi responsabilitzant! Exigim que deixin de matar-nos! Exigim que deixin d’agredir-nos i violar-nos! Exigim que s’eduqui des de la igualtat! Exigim formació feminista! Estem empoderades i sabem que unides som més fortes!

Les dones volem viure en llibertat, SENSE VIOLÈNCIES MASCLISTES!

Davant les violències masclistes:
SUPORT MUTU i AUTODEFENSA ANARCOFEMINISTA!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
20 de novembre de 2017

25N. Combatem les violències masclistes

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció