CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

25 de novembre: les dones decidim no callar

Dissabte, 24 novembre, 2012

Les dones de la CGT de Catalunya volem expressar la nostra absoluta oposició a la convocatòria d’eleccions per al proper 25 de novembre, Dia contra la Violència Masclista.

Amb aquesta convocatòria es posen límits, per no dir que queden prohibides d’una manera directa totes les accions que al llarg d’aquesta jornada i durant molts anys hem portat a terme diferents organitzacions pe r a commemorar un dia de lluita, de reflexió i de conscienciació.

Per a nosaltres el concepte de violència masclista recull moltes coses i, evidentment, entenem que impedir la commemoració d’aquest dia n’és una.

Aquest 2012 volem denunciar les reformes portades a terme pel Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que pretén posar límits sobre el nostre dret al propi cos, que juga amb la nostra capacitat de decidir, que ens infantilitza i pretén planificar fent ús de lleis, de lleis feixistes, la vida i la llibertat de les dones.

Aquest 2012 volem denunciar , com portem fent des de fa molt de temps, totes aquelles actituds, prejudicis, mites, d’un imaginari social que fomenta la violència física i psicològica contra les dones.

Aquest any volem reivindicar l’autodefensa feminista com a forma fonamental per a combatre una xacra que, any rere any augmenta sense deturador.

El25 de novembre les dones decidim:

- decidim cridar en contra de la situació de marginalitat en la que es troben moltes dones a nivell social i laboral

- decidim que no ens sotmetrem a les modes que ens esclavitzen ni a d'altres dictadures sobre el nostre cos

- decidim que no retornarem als rols tradicionals perquè l'estat espanyol i el govern català considerin que els serveis socials són el primer que s'ha de retallar

- decidim que la conciliació no pot recaure només sobre les dones

- decidim que no permetrem que es continuïn infravalorant les feines que històricament han recaigut sobre les dones

Decidim que continuarem fent tot el que estigui en les nostres mans per canviar el món i això no es pot fer des del silenci.

Considerem que convocar eleccions per al 25 de novembre demostra de manera flagrant la frivolitat i la manca de sensibilitat d’un govern que pretén perllongar el seu poder enganyant la nació a la que ha saquejat .
Avui cridem contra la violència masclista i advertim que ni serem silenciades ni tampoc seran esborrades les nostres lluites d’un calendari que avui, demà i sempre escriurem nosaltres!

SECRETARIA DE GÈNERE DE CGT CATALUNYA

https://www.facebook.com/generecgtcatalunya

25 DE NOVEMBRE DE 2012

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció