CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

250 veïns es manifesten en la Barceloneta per un pla alternatiu

Dissabte, 21 abril, 2007

Aquesta vesprada, 250 veïns s'han manifestat en la Barceloneta per a demanar que es contemplin les alternatives al "pla dels ascensors" i reivindicar per al barri els edificis, espais i solars que actualment es troben abandonats.


Uns 250 veïns de la Barceloneta hem recorregut avui els carrers del barri, assenyalant els edificis i baixos abandonats (cooperativa segle XX, antiga AAVV, antiga escola d'adults, l'edifici de la Marina...etc) de titularitat pública o de titularitat poc clara que podrien servir per a recol·locar a les persones amb problemes de mobilitat.

Al final de la manifestació la coral de la Barceloneta ha cantat havaneres i s'ha repartit Rom Cremat, al mateix temps que es penjaven uns murals fets amb peixets, cada un dels quals simbolitzava una reivindicació del barri o un dels problemes que suposa el pla de l'ajuntament. També s'han exposat els diferents problemes econòmics i socials que presenta el pla actual i s'ha llegit el comunicat que reproduïm a continuació:

UN ALTRE PLA ÉS POSSIBLE

L'Ajuntament diu que vol millorar la nostra forma de vida, donar-nos una vida digna. Però no és digna la nostra vida? La dignitat, en tot cas, no ens la donarà un ascensor. Nosaltres també volem que es facin millores en el barri, però no a costa de la gent que vivim en ell. La Barceloneta és el nostre barri i volem ja no sols quedar-nos a viure en ell, sinó poder baixar al carrer i continuar trobant-nos amb els nostres veïns, poder passejar fins a la platja per carrers amb edificis desiguals que deixen que el sol es coli per les diferents altures de les cases,

Hi ha alternatives al pla, el mateix Ajuntament ho diu, però no els dóna la importància que tenen. En aquest barri hi ha edificis semiabandonats, baixos i plantes baixes abandonades que són de titularitat pública, d'empreses o de gent que té unes quantes cases i que no viu en el barri. És cert que molta gent major (o no tan major) té problemes per a pujar i baixar cada dia les escales de sa casa, però no per això cal eliminar la casa del veí.

Per això, demanem l'alternativa de la "recol·locació". La recol·locació consistiria a agafar aquestes cases que estan sense cap ús i que són baixos o que ja tenen ascensor i que la gent amb problemes de mobilitat vagi a viure allí. Però no només la gent que té problemes de mobilitat ara, hi ha suficients espais abandonats perquè això es pugui fer també a mesura que ens fem majors i alguns comencem a tindre problemes per a pujar l'escala.

"Un altre pla és possible" i tu ens pots ajudar a fer un que sigui més beneficiós per a tots.

Estem arreplegant les necessitats que hi ha en el barri per a incloure-les en el pla alternatiu que hem començat a fer, porta'ns els teus suggeriments i idees; fa temps que es demana un poliesportiu en el barri, una nova guarderia, un centre de dia per a la gent major, i l'Ajuntament no diu res d'això. Però si tots els veïns ho demanem, i demanem també que no s'eliminin cases i hi hagi gent que hagi d'anar-se'n del barri, hauran d'escoltar-nos. Perquè potser ta casa no estigui afectada pel pla, però la del teu veí sí.

No volem un pla que no tingui en compte les necessitats la gent que vivim en la Barceloneta, que s'ha fet sense informar ningú i sense la participació veïnal.

A més, el "pla dels ascensors" de l'Ajuntament no sols està fet al marge dels veïns, sinó que, de moment, tot ho tenim de pagar els veïns; i l'Ajuntament no diu quan ni sota quines condicions ens donarà les ajudes econòmiques que ha promés. (serà un any, un mes o quinze dies després que hàgim pagat tot? També ens ajudarà a pagar el manteniment de l'ascensor, que és car? Ens donarà ajudes a tots per igual o només a les persones que no tinguin absolutament "ni un duro"?...)

Davant dels dubtes oberts que deixa el pla de l'Ajuntament, aquest mateix respon que ja es veurà cas per cas, però per a llavors, ja haurem abandonat el barri.

cap veí fora del barri!
enlloc d'especulació, recolocació!"

Contactes:
Emilia:636268137
Fidenciano: 610026045

pdefensabarceloneta@yahoo.es

avlostia@hotmail.com
www.barcelonetaesrebela.com

Fotos en
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/300715/index.php