CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

26 de març, manifestació a Barcelona: ni polítics, ni CCOO, ni UGT. No al Pacte Social

Dijous, 17 març, 2011

cartell mani 26 març

Polítics i sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han signat i difós fins l'avorriment el denominat pacte social, l'expressió més evident del qual és la reforma del sistema de pensions. En qualsevol cas, l'abast d'aquest pacte inclou una clara agressió a la classe treballadora i un retrocés dels nostres drets laborals i socials, que podem detallar en aquests termes:

* Suposa una nova claudicació davant les condicions imposades pel gran capital i els especuladors financers als treballadors/es.

* Manté els privilegis d'aquesta casta sindical i el seu paper a la negociació col·lectiva.

* Dóna via lliure a altres aspectes de la reforma laboral amagats sota l'impacte públic de les pensions, com la desregularització de les condicions laborals, l'acomiadament lliure i gairebé gratuït, i la precarització de la relació laboral al mateix temps que aboca a la joventut a la desocupació i a condicions de treball ínfimes i indignes

Aquest vergonyós acord entre polítics i sindicalistes professionals i verticals s'afegeix a una ofensiva generalitzada contra els drets socials del conjunt de la població que afecta a les nostres vides en molts aspectes:

* Es retallen les prestacions i els serveis públics en educació, sanitat i atenció a persones dependents i s'afavoreix als especuladors disposats a fer negoci en aquests àmbits (mútues, sanitat privada, etc).

* Es finança amb fons públics la ruïna d'un sistema bancari corrupte sense que els responsables siguin jutjats i condemnats.

* Es redueix al no-res el dret a un habitatge digne mentre es reprimeix i criminalitza qualsevol proposta alternativa al problema i s'aprofundeix en l'especulació urbanística desallotjant a la gent dels seus barris i trencant qualsevol teixit social que no es presti a la mateixa.

* Es limita a la mínima o cap expressió la participació dels ciutadans en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten directament.

Creiem que aquestes i moltes altres agressions que venim patint en els últims temps fan més necessària que mai la mobilització conjunta de l'anarcosindicalisme i el sindicalisme alternatiu al costat dels col·lectius i els moviments socials, cap a una VAGA GENERAL ESTATAL.

Per tot això els sindicats CGT-Barcelona, CNT-Catalunya, Solidaritat Obrera i COS, comitès, assemblees i grups socials de barri i els col·lectius socials fem una crida al conjunt de la ciutadania i als treballadors/es a participar en la manifestació convocada per al proper 26 de març de 2011 a Barcelona sota el lema “NO AL PACTE SOCIAL, NI POLÍTICS VIVIDORS, NI CCOO, NI UGT!!”

No al pacte social, no a la reforma laboral, no al “pensionazo”.

Ja n'hi ha prou!! de polítics corruptes i sindicats venuts com CCOO i UGT, signants d'aquest pacte social.

NO AL PACTE SOCIAL!!

NI POLÍTICS VIVIDORS, NI CCOO, NI UGT!!

>>> Adjuntem cartell i octaveta.

Attached documents