CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

27 d’abril: Tercera jornada de mobilitzacions a l’Hospital de Viladecans

Dimarts, 26 abril, 2011

CGT convoca la tercera jornada de mobilització a l'Hospital de Viladecans el proper dimecres, 27 d'abril, a les 11 hores, a fi d'alertar sobre les greus conseqüències de la retallada pressupostària sanitari per al ciutadà i, en particular, per al futur del Hospital de Viladecans.


El motiu de les mobilitzacions és protestar i cridar l'atenció ciutadana sobre la nefasta repercussió per a la ciutadania dels voluminosos retallades pressupostàries que vénen sent impostos des de la Conselleria de Salut als centres assistencials de l'ICS, i, en particular, contra els que aparentment patirà l'Hospital de Viladecans , que podrien determinar greus conseqüències per al seu futur .

La Secció Sindical de CGT de l'Hospital de Viladecans se suma a la iniciativa de les associacions veïnals de la zona i convoca a una nova manifestació a les 11 hores de dimecres.

La peculiaritat d'aquesta convocatòria és l'horari: contràriament al plantejament dels sindicats de taula sectorial, els qui proposen la realització d'aquestes manifestacions cada dimecres a les 13 hores en tots els centres de l'ICS, aquesta secció sindical ha considerat que aconseguir la participació ciutadana és primordial en el cas del petit Hospital de Viladecans.

Així, després de conèixer l'horari de convocatòria establert per les Associacions Veïnals (11 hores), que ens expliquen de realitzar la manifestació a les 13 hores suposa l'absència de molts ciutadans que a les 11 hores no hauran compromisos que els impedeixin d'acudir (com pot ser el buscar els néts a l'escola, fer el menjar, etc.), la Secció Sindical de CGT decideix adherir-s'hi.

Des de CGT, volem remarcar que la nostra incertesa respecte al futur de l'Hospital de Viladecans està més que fonamentada: no entenem i jutgem desencertat que un dels més eficients hospitals de Catalunya, i el més eficient de l'ICS , hagi estat durament colpejat en allò que representa la seva columna vertebral, és a dir, suprimint la figura del seu director gerent . Així, el també més petit i vulnerable hospital de l'ICS, ha passat a estar a mercè de les decisions preses en el Territori al qual està adscrit (Metropolitana Sud), territori aquest controlat des de l'Hospital de Bellvitge .

Això, sumat als descarats retards respecte a la seva tan esperada ampliació ia la falta d'informació a la qual estem sotmesos (pel que fa a la magnitud de les conseqüències per al nostre centre del vergonyós retall sanitari que la Generalitat de Catalunya està aplicant a la sanitat) ens fa témer un futur ombrívol per a l'Hospital de Viladecans.

Aquest intrigant desconeixement afavoreix que el fantasma del comentari llançat a principis de mes pel Dr Alfredo García (alt càrrec del Territori Metropolità Sud) en una reunió amb la junta de personal de l'hospital de Bellvitge, respecte al tancament de dues unitats d'hospitalització ( la qual cosa representa aproximadament el 40% dels llits) i del 50% dels quiròfans de l'Hospital de Viladecans , pair amenaçant sobre tots nosaltres, treballadors i ciutadans.

D'altra banda, donant seqüència a l'acció sindical i cívica iniciada fa aproximadament 10 dies, seguim fent fins a finals d'aquest mes la recollida de signatures contra els immorals retallades pressupostàries sanitaris amb què la Generalitat pretén assotar.

Finalment, és important recordar que el dimecres 27/04 també serà el dia en què el conseller Boi Ruiz es va comprometre a presentar els detalls sobre el seu pla de retallades, la qual cosa, a l'Hospital de Viladecans, esperem ansiosament conèixer.

Secció Sindical de CGT de l'Hospital de Viladecans