CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

28 d´Abril: Dia Mundial de la Salut Laboral 2013

Diumenge, 28 abril, 2013

Dia Mundial de la Salut Laboral 2013

Aquest 28 d'abril al marc de la convocatòria que cada any fa la Confederació General del Treball amb el lema "No ets mercaderia, trenca amb els seus riscos" vol dirigir-se a les persones treballadores i manifestar que "mai i menys en temps d'estafa social i econòmica, assumeixin el dany de la seva salut com una cosa necessària i inevitable ".

És aquesta una jornada commemorativa, però també és una jornada d'acció per defensar la salut i la seguretat en el treball. La CGT considera que la vida, salut i benestar, és un dret essencial en qualsevol model econòmic i polític, de manera que el risc sobre la salut és evitable.

L'actual món del treball ve configurat per una nova norma social: és l'empresari al qual se li ha dotat de capacitat "normativa" per decidir unilateralment sobre els llocs de treball i les condicions de treball. Les persones assalariades no poden preveure de cap manera com evolucionaran seu llocs de treball, condicions de treball i vida.

La precarietat, l'arbitrarietat, la inseguretat jurídica, s'han convertit en la "Bíblia" de l'empresariat i dels seus gestors (els polítics) en aquesta economia monetària, on només compta el lucre, el benefici privat i no les persones.

CGT declara que la "crisi - estafa" s'aguditza i consolida el risc. La incertesa sobre el futur, no només el laboral, sinó el social de l'individu, augmenta les dificultats per desenvolupar un treball / ocupació en un entorn de benestar en salut material i psico - social.

Els treballadors / es empitjoren de manera galopant les seves condicions salarials i les condicions de treball: menys treballadors treballen més hores, cobren menys i flexibilitzen el seu temps de treball en funció de la demanda, sacrificant "voluntàriament" la seva conciliació amb la vida social i familiar.

La cadena de conseqüències, tant per la fràgil seguretat jurídica del contracte, com per l'absoluta llibertat de desprendre del mateix, no només disciplina al treballador, sinó que li crea una consciència on el treballar en qualsevol condició (accidentalitat, ansietat, dissociació, sinistralitat , agressions a la seva salut mental social i biològica), considera que l'important és treballar i la seva seguretat física la seva salut, passa al pla de la "casualitat", a veure si hi ha sort i no em toca a mi.

http://www.cgt.org.es/dia-mundial-de-la-salud-laboral-2013

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT