CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

28 d’abril, Marxa per l’ensenyament públic i popular entre Santa Coloma de Gramenet i Barcelona

Dilluns, 19 abril, 2010

Cartell Marxa per l'Ensenyament

Marxa per l'ensenyament públic i popular entre Santa Coloma de Gramenet i Barcelona, per una educació pública i de qualitat!

Dimecres 28 d'abril, sortida 11.30 h. Plaça de la Vila, Santa Coloma de Gramenet, -> -> -> -> -> final Plaça Universitat de Barcelona amb dinar i acte polític.

Què és la Marxa per l'Ensenyament?

Estudiants, docents i treballadors s’han unit en la Trobada de Lluites per l’Educació Pública i Popular, un espai comú per fer front a les polítiques del Departament d’Educació i del Departament d’Innovació, Universitats i Recerca.

La política del Departament d’Educació fa temps que no respon a les demandes de la societat ni dóna resposta a les reivindicacions del professorat de primària i secundària, que reclamen més finançament i el desmantellament de la doble xarxa educativa present a Catalunya, que reforça econòmicament i legislativa als centres privats i concertats en detriment dels públics.

Per la seva banda, la política del Departament d’Innovació, Universitats i Recerca segueix una trajectòria semblant i acumula el descontent de bona part de la comunitat universitària, farta de reformes inútils que posen l’accent en estàndards d’excel·lència enlloc de consolidar millores reals de la qualitat educativa i consolidar les ajudes als i a les estudiants en pitjors situacions socioeconòmiques mitjançant les beques.

Durant els darrers dos anys hem assistit al sacseig dels pilars del nostre sistema educatiu, assetjat mitjançant la promulgació d’una nova llei relativa a l’educació primària i secundària, la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), i l’aplicació de nous criteris pedagògics fonamentats en el rendiment econòmic que han pres forma a través de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

Enfront d’aquests canvis, la comunitat educativa no ha fet esperar la seva resposta i les mobilitzacions, vagues i manifestacions s’han anat succeint i han passat, com diu la popular dita, sense pena ni glòria. Ni les seves reivindicacions han estat recollides ni durant els períodes de negociació entre els actors de la comunitat i els Departaments s’han aconseguit canvis sobre allò que els atenyia i portaven temps reivindicant.

Més informació: www.marxaperlensenyament.cat/

Marxa per l'Ensenyament públic i popular from Marxa per l'Ensenyament on Vimeo.