CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

28 de juny: Acabem amb l’heteropatriarcat

Dimecres, 25 juny, 2008

cartell 28 juny

Des de la Secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya us informem que ens hem adherit al manifest de la Comissió Unitària del 28 de juny, dia de l’alliberament de gais, lesbianes i dones i homes transexuals. Sota el lema “Acabem amb l’heteropatriarcat”, s’ha convocat una manifestació el dissabte 28 de juny a les 18.30 h. a la Plaça Universitat de Barcelona.


El dia 28 cal continuar demanant una educació sexual i oberta amb la presència de totes les pràctiques i tendències sexuals. Cal continuar lluitant contra la homofòbia, lesbofòbia i transfòbia però també contra el masclisme i el patriarcat. I cal denunicar novament el paper i la ingerència de l’església en l’afectivitat de les persones.

Us animem a participar-hi.

Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya

Actes a Barcelona:

- Divendres 27 de juny, Acte Central, 19 h., Pati Llimona (c/Regomir 3, Barcelona)

- Dissabte 28 de juny, MANIFESTACIÓ, 18.30 h., Plaça Universitat, Barcelona

i després, a les 22 h.a la Plaça Universitat, Gran Festa Popular


Manifest Comissió Unitària 28 de juny 2008

Benvingudes totes

Benvingudes i gràcies per venir i acompanyar-nos en aquesta jornada de lluita i celebració que és el 28 de juny, Diada Internacional per l’alliberament de Gais, Lesbianes i homes i dones Transsexuals.

Som conscients de l’esforç que heu fet a deixar les vostres activitats de cap se setmana per venir a passar la tarda amb nosaltres. Som conscients que és un doble esforç perquè sabem que els poders públics, els mitjans de comunicació mass media (Premsa, ràdio, televisió) i alguna que altra associació també, estan fent l’impossible per convèncer-nos que ja està tot assolit en aquest estat i que ja no cal lluitar per res més, ans només ens queda en gaudir d’uns minsos drets que pretesament ens han de satisfer en tota dimensió.

Però nosaltres i vosaltres sabem que això no és així. A tots nosaltres, que estem avui a la plaça Sant Jaume no ens enganyen i sabem que el que ens han donat, un esmirritat matrimoni civil i una insultant llei d’identitat de gènere, no vol dir res.

I perquè, els que composem la CU 28 de juny creiem això?, -direu. Doncs bé, aquí van algunes raons:

Perquè creiem que la educació sexual a les escoles, sobretot a les influència cristiana, es absolutament reaccionaria i per descomptat, no ensenya el total d’opcions, impedint el total desenvolupament de la sexualitat dels nostres infants. Volem una educació sexual completa, oberta i honesta!

Perquè creiem que cada cop se li està donant més poder a l’Església perquè esdevingui un ens “ordenador” de la nostra vida afectiva i ens digui el que està bé i el que està malament,( tot i que no cal recordar que el seus membres no són pas un bon exemple de complir el que prediquen). Volem l’estat laic ja!

Perquè creiem que l’estat no posa els mitjans suficients per evitar les agressions cap a a homes i dones transsexuals, lesbianes i gais. Ans, permet que mitjans públics –i privats- de mass media, continuïn fent-nos escarni per aconseguir la rialla fàcil.

Perquè les fòbies campen lliures entres els cossos de seguretat. Recordem aquí el company Maro, transsexual masculí, repressaliat i agredit per la guàrdia urbana d’aquesta ciutat per la seva identitat sexual (recordem que el cas es pendent de judici).

Perquè creiem que calen campanyes serioses de sensibilització de les persones cap als que no seguim la heterno-normativitat, calen polítiques que desterrin d’un cop per sempre la discriminació social a la feina, al barri, a l’escola, al bar de la cantonada...

Perquè estem farts de sentir com personalitat polítiques com la vicepresidenta d’Espanya, Fernandez de la Vega, un cop diuen que els “homosexuals” els hi cauen molt bé, s’afanyen a assegurar-se que elles no ho són, no fos cosa que.....

Perquè com a persones marginades i oprimides, avui no podem deixar d’estar al costat d’altres marginats/oprimits com són els immigrants, els de sostre precari, el de la feina esclavista i, per no allargar-nos aquí acabo, els sotmesos a la invasió de forces centralitzadores i uniformadores. La llibertat es per a tothom!

Bé, podríem continuar i continuar perquè tots sabem que la llista és molt llarga, però també hem de tenir temps per la festa, així que, abans d’acabar,volem demanar-nos uns moments d’especial atenció per totes les víctimes de la incomprensió heterosexual que han mort, cremats vius, en mans de l’Església, aquesta mateixa que encara s’alimenta dels diners de l’estat –els nostres diners- . Us anirem dient alguns noms.

- Bartolomé Juarez, cremat viu a València el 24 de juny de 1574

- José Estravagante i Bartolomé Teixidor, cremats al 1621

- Joan Beltran, de 16 anys condemnat a galeres, 100 fuetades i desterrament

- Juan de Quevedo cremat viu el 30 de març de 1579

- Miquel Costa cremat viu el 5 de juny de 1536 a València

Cal afegir les víctimes de la barbàrie feixista ens mans dels assassins de la segona república els fills i nets dels quals encara avui dominen el panorama públic d’aquest trist estat que és Espanya i que ens ofega constantment. Visca Catalunya!

Gràcies, us esperem a la Plaça Universitat, Tingueu bona festa de la llibertat del propi cos.