CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

28 de setembre: 28a concentració a l’Hospital de Bellvitge

Dimarts, 27 setembre, 2011

CONCENTRACIÓ DIMECRES 28 DE SETEMBRE A LES 13 HORES A LA PORTA PRINCIPAL DE L'HOSPITAL DE BELLVITGE

Serà la 28a. concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge.

No s'estan complint els terminis per a les obertures de les diferents unitats incomplint el compromís per part de la Direcció de l'Hospital i de la Conselleria del Sanitat.

Posteriorment al tall de tràfic de la Gran Via i en protesta pel desmantellament del CAP de Rambla Marina, on estan eliminant als metges de família, deixant solament 2 o 3 especialistes, i els veïns sospiten que volen tancar-lo, realitzarem una manifestació-concentració a les 14h després del tall de la Gran Via i anirem en manifestació al CAP de L'Ermita de Bellvitge (c/L'Ermita s/n, Bellvitge).

Novament el Senyor Boi Ruiz, encara que ja no ens sorprèn res del que aquest senyor pugui treure's del barret amb la condició de continuar fent retallades sanitàries. Aquesta vegada el seu objectiu i per mitjà dels gerents dels hospitals pretén que els sigui descomptats dels salaris dels treballadors del ICS un total de 45 milions d'Euros en tres mesos, podent representar uns 1125 € per persona, deixant a una part important de la plantilla per sota dels 1.000 €. Aquestes retallades es sumarien a les ja realitzades.

S'està duent a les plantilles de la sanitat pública a limitis difícilment suportables. Mentre els polítics continuen gaudint de tots els privilegis. Continuen els tancaments d'unitats i la deterioració de l'assistència, durant el pont de la Constitució per a "celebrar" la seva recent reforma es tancaran les consultes externes i cirurgia programada, del 5 al 11 de Desembre.

A data 26 de Setembre, continuen tancats: la Unitat 3-2 de Cirurgia Cardíaca que tenia que haver-se oberta el dia 6/09/2011, contínua tancada fins a no se sap quan. Contínua tancada la Unitat Hospitalària de desintoxicació que havia d'obrir-se el 01/09/2011, ni s'ha obert ni s'obrirà. Els pacients quan hagin de ser ingressats se'ls ingressessin conjuntament amb pacients d'altres patologia amb la problemàtica que això pot ocasionar, tant per al pacient com per als professionals que allí treballen. S'han deixat de realitzar 2.500 intervencions quirúrgiques aquest estiu.

El Senyor Boi Ruiz ha canviat la data de la invitació per a prendre cafè al dilluns 10 d'Octubre del 2011 a les 17:30 hores, en lloc de dijous passat 22/09/2011, la seva agenda de les retallades està tan plena que li costa trobar un forat buit. Han estat convidats a prendre cafè amb el conseller Sr. Boi Ruiz en el Departament de Salut en Travessera dels Corts 131, la companya Paloma, delegada de CGT, encara que el Conseller ens ha deixat bé clar que no és una reunió amb CGT sinó que és para "prendre un cafè", una altra delegada d'un altre sindicat i el Sr. Antonio que és un pacient que acudeix amb assiduïtat a les protestes contra les retallades. Convidem a qui vulguin acompanyar a la nostra companya a la Conselleria de Sanitat que vagin a la Conselleria a les 17:30 h. fins que acabin el cafè i ens expliquin el succeït. Aquesta invitació ve motivada després de l'enregistrament del programa Salvados de la Sexta sobre l'Estat del Malestar, on el presentador es posava en contacte amb el Conseller.

La Gerència Territorial del ICS (Institut Català de la Salut) s'inventa NOUS CÀRRECS en plenes RETALLADES, per a la majoria de la població. Amb data 24 d'Agost del 2011 la Gerència Territorial de la Metropolitana Sud del ICS crea un nou càrrec inexistent fins a la data. És alarmant com s'ha portat a terme el procés de selecció dels candidats, la unilateralitat i la poca transparència del mateix. A l'acta de la decisió es reconeix que no es fa ni la prova objectiva ni l'entrevista personal perquè hi ha molta diferència de punts entre els candidats. La Comissió de Selecció està composta per: el Director Gerent de la Metropolitana Sud Xavier Corbella, el Director de Serveis Generals Territorial Guillermo Bardají, el Cap de la Secretaria Tècnica Miquel Fernández Castanyer, i el Director de Personal Antoni Mercader. On està la reducció del 30% d'alts càrrecs?, si s'ha nomenat un que ni existia.

Des de CGT denunciem que la imaginació per a la creació de llocs de treball "VIPS" per part de la Generalitat és proporcional a la capacitat destructora de llocs de treball essencials en l'atenció als pacients, que ha de ser la finalitat d'aquesta Gerència Territorial i de la Conselleria de Sanitat.

Mentrestant la construcció de la Fase II del HUB (Edifici nou destinat a UCI, Urgències i Quiròfans) ha seguit al 100% el seu ritme de construcció durant tot l'estiu. Per a aquest edifici el ICS (Institut Català de la Salut) va reservar 70 milions d'euros i quan estigui acabada la seva construcció es realitzarà un RENTING (sistema de lloguer) sobre el material: Llits, monitors, material electrònic etc.) a la Sanitat Privada. Amb aquests 70 milions l'Hospital de Bellvitge no només no hagués necessitat cap retallada, si no que hagués pogut obtenir millores.

Des de CGT seguim denunciant que a dia d'avui les Retallades en Sanitat estan posant en perill la vida de les persones. Concretament vam denunciar que no s'està complint el "Codi Ictus" en l'Hospital de Bellvitge (dispositiu que permet tractar els Accidents Cervell vasculars amb rapidesa, doncs del temps que es trigui a atendre al malalt depèn la vida o les seqüeles que li quedin al pacient). Aquest incompliment implica que un infart cerebral que ha de ser tractat en la menor brevetat de temps, està veient demorada la seva atenció en un mínim de 25 hores. Segons quins pacients susceptibles d'entrar en el circuit de "Codi Ictus" estan sent derivats d'entrada a l'Hospital més proper encara que aquest manqui dels mitjans per a atendre aquesta patologia. A posteriori i per ordre mèdica, el pacient és traslladat a l'Hospital de Bellvitge que forma part del "Codi Ictus". Una vegada en Bellvitge el pacient ha d'esperar per a ser intervingut quirúrgicament, bé per falta de quiròfan o bé per falta de Cirurgià. Això deixa clar que a pesar de ser l'Hospital de Bellvitge un dels 2 centres (abans de les retallades eren 6 centres) en els quals es concentra el Codi Ictus, aquest protocol s'incompleix. Era d'esperar tenint Bellvitge retallades les seves unitats de Neurologia i Neurocirurgia en un 33%.

El Conseller Boi Ruiz i el Govern de CIU no tenen cap credibilitat tant en les seves declaracions com en les seves intencions, doncs porta mesos prometent que l'atenció en les malalties greus estava garantida. Estan jugant amb la vida de les persones.

Al seu torn l'Hospital de Bellvitge segueix patint la deterioració constant de la qualitat assistencial en general, hi ha dèficit d'entre 25 a 40 llits diari, amb la consegüent saturació de les Urgències que això implica. S'estan ingressant malalts, al costat d'altres malalts que ja estan en les seves últimes hores de vida, vulnerant les mínimes normes d'humanitat de permetre que els familiars de pacients terminals tinguin intimitat amb els seus afins. No es cuida la psicologia d'altres pacients, que pendents d'operació han de compartir habitació amb qui ja està per abandonar aquest món. No s'estan respectant els protocols de les infeccions intrahospitalàries que tan alt nivell de contagi tenen. S'ingressa pacients amb MARSA (Staphilococcus Aureus Meticilin Resistent), amb pacients en aïllament social (problemes socials i de conducta). El control de les infeccions per Marsa depén fonamentalment del correcte aïllament del pacient, és evident que un pacient amb aïllament social no pot seguir les normes de l'aïllament (rentar-se les mans a l'entrar i sortir de l'habitació, posar-se una bata verda al sortir, etc.).

Des que s'han iniciat les retallades ha augmentat a dos mesos el termini per a intervenir situacions oncològiques, intervencions que han de realitzar-se en un termini inferior a un mes, s'estan perllongant fins a dos mesos i es preveu que aquests temps s'allarguin. Així mateix, els Politraumatismes greus en els quals també és vital el temps que es trigui a atendre al malalt, i d'això depèn la vida del pacient o la gravetat de les seqüeles, passen de ser atesos només en 6 centres, de 10 centres en els quals s'atenien fins a ara. A Bellvitge un dels Hospitals en els quals es va a concentrar l'atenció a aquesta especialitat, la unitat de Traumatologia d'aquest Hospital ha estat retallada des del passat 23 de Maig en un 50%. A pesar d'haver-se portat a terme un ERO a Clece (empresa subcontractada encarregada dels serveis de neteja de l'Hospital) que es perllongarà per 2 anys, l'a Direcció de l'Hospital segueix sense informar de quantes plantes no s'obriran el 3 d'Octubre, data en la qual en teoria l'Hospital tornarà a la normalitat.

Des de la CGT denunciem de nou la desinformació per part de la Direcció, l'obscurantisme sobre els seus plans en les retallades, que no contribueixen més que a crear un clima de crispació entre els/les treballadors/es de l'Hospital, i a la rumorologia constant.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge