CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

29 d’octubre, Barcelona: oXcars 2009 – Cultura lliure i compartida

Dijous, 22 octubre, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Durant una setmana, Barcelona capital mundial de la cultura compartida. Més de 200 participants, personatges de tots els àmbits de la cultura nacional i internacional participen en una gal·la i una setmana d'esdeveniments de tot tipus.

En nom dels “artistes”, es posen les traves al nostre accés al coneixement, però els artistes no donen suport a això. Després de “la Avaricia Rompe el saco”, un document que es va fer públic en centenars de fòrums i que es va enviar a 287 polítics en el juliol del 2008, el gran espectacle dels OXCARS es repeteix cada any.

Tornem a cridar a l'acció. Els temps han canviat, Internet possibilita l'intercanvi horitzontal d'informació i de cultura entre tots els ciutadans ; i els mitjans de producció cultural han d'adaptar-se a aquesta nova democràcia i no al revés.

També en els oXcars desvetllem i practiquem descobriments legals que ens permeten lliurar-nos dels abusos de la indústria cultural i de les entitats de gestió.

El que ens estem jugant no són simplement els dividends econòmics, sinó la pròpia concepció de la cultura i el dret a l'accés a la informació (que ens ha costat uns quants centenars d'anys aconseguir).

La Cultura es dóna per la imitació i la còpia. En l'era digital i de la comunicació, el digital són els nostres records i la nostra forma de comunicació, és la matèria de la qual està feta la nostra memòria.

La societat civil reclama el lucre cessant de tot el coneixement que s'està retenint i sostraient a l'ús públic en nom de beneficis privats.

Estem destruint un monopoli. Això és el que mostraran els oxcars.

5 hores non-stop de cultura compartida i de festa amb Gran Concert final.

Dijous 29 d'octubre, 21 h. Sala Apolo, Barcelona

Consulta el programa.

Els oXcars són una evidència. Corre la veu.

http://oxcars09.exgae.net/

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print