CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

29 d’octubre, Barcelona: oXcars 2009 – Cultura lliure i compartida

Dijous, 22 octubre, 2009

Durant una setmana, Barcelona capital mundial de la cultura compartida. Més de 200 participants, personatges de tots els àmbits de la cultura nacional i internacional participen en una gal·la i una setmana d'esdeveniments de tot tipus.

En nom dels “artistes”, es posen les traves al nostre accés al coneixement, però els artistes no donen suport a això. Després de “la Avaricia Rompe el saco”, un document que es va fer públic en centenars de fòrums i que es va enviar a 287 polítics en el juliol del 2008, el gran espectacle dels OXCARS es repeteix cada any.

Tornem a cridar a l'acció. Els temps han canviat, Internet possibilita l'intercanvi horitzontal d'informació i de cultura entre tots els ciutadans ; i els mitjans de producció cultural han d'adaptar-se a aquesta nova democràcia i no al revés.

També en els oXcars desvetllem i practiquem descobriments legals que ens permeten lliurar-nos dels abusos de la indústria cultural i de les entitats de gestió.

El que ens estem jugant no són simplement els dividends econòmics, sinó la pròpia concepció de la cultura i el dret a l'accés a la informació (que ens ha costat uns quants centenars d'anys aconseguir).

La Cultura es dóna per la imitació i la còpia. En l'era digital i de la comunicació, el digital són els nostres records i la nostra forma de comunicació, és la matèria de la qual està feta la nostra memòria.

La societat civil reclama el lucre cessant de tot el coneixement que s'està retenint i sostraient a l'ús públic en nom de beneficis privats.

Estem destruint un monopoli. Això és el que mostraran els oxcars.

5 hores non-stop de cultura compartida i de festa amb Gran Concert final.

Dijous 29 d'octubre, 21 h. Sala Apolo, Barcelona

Consulta el programa.

Els oXcars són una evidència. Corre la veu.

http://oxcars09.exgae.net/