CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

29 Setembre Manifestació a Barcelona: La repressió mai ens tallarà les ales. Per la llibertat de manifestació i d’expressió!

Divendres, 21 setembre, 2007

...tornem a sortir al carrer per la llibertat d'expressió i manifestació. Després del segrest de la manifestació que durant tres hores van protagonitzar els mossos d'esquadra en la convocatòria del 17 de juny convocada per diferents col·lectius Antirepressius, que precisament exigien la llibertat d'expressió, manifestació i acció, i denunciaven la reiterada repressió envers els moviments socials i la dissidència política. Anunciem una nova convocatòria: dissabte 29 de Setembre a les 17h a la plaça Universitat de Barcelona.

Com ja sabeu el passat diumenge 17 de juny diferents col·lectius antirepressius vam convocar una manifestació sota el lema “La repressió no ens tallarà les ales”. Aquesta manifestació, així com els parlaments i les exposicions, tenien com a intenció reivindicar la llibertat de manifestació com element bàsic de protesta contra tota mena d'abús d'autoritat. Ser presents al carrer és pel conjunt de moviments socials i polítics una necessitat bàsica i irrenunciable que cal que defensem d’una forma activa.

En el començament dels parlaments i la plantada de les exposicions i durant tota la manifestació va haver un fort dispositiu policial que va intimidar a totes les persones que allà es trobaven: identificacions, registres, detencions etc. Quan va començar la marxa es va produir el segrest de la mateixa impedint a les manifestants sortir del cordó policial que les envoltava. Aquesta situació es va perllongar durant més de tres hores.

Aquesta actuació policial com a mostra de les ja habituals pràctiques que vulneren la llibertat de manifestació mereixen una resposta ferma. Davant d’aquests fets, els col·lectius convocants de la manifestació volem continuar denunciant aquesta situació mitjançant la interposició d’una querella i convocant una manifestació pel dia 29 de Setembre a les 5 de la tarda a plaça Universitat (Barcelona), on es plantaran exposicions i es faran diversos parlaments.

Volem que aquest procés sigui el més col·lectiu possible ja que és una situació que ens afecta a totes i és per això que trobem molt necessària la vostra participació. Aquí us dibuixem algunes de les coses que considerem serien molt útils i ajudarien a fer de la campanya una cosa de totes:

- Difusió de la convocatòria de la manifestació: encartellant els cartells de la manifestació, a internet, amb pancartes etc.
- Llegint el manifest a totes les festes majors de viles, ciutats i barris.
- Adherir-vos al manifest com a col·lectius i individualitats.
- Participant en l’acte de presentació de la querella.

Salut !

Alerta Solidària, Assemblea Antirepressiva de Mataró, Assemblea Antirepressiva de Ponent, Grup de suport al Jove de Torà, Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Rescat, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas, Assemblea de Suport 4F, Comissió Antirepressiva de Sants


MANIFEST

La repressió mai ens tallarà les ales.

Per la llibertat de manifestació i d'expressió!

La llibertat d'expressió i de manifestació està amenaçada i és obligació de tots i de totes defensar-la!

Col·lectius distints de l'actiu teixit social i associatiu del país, entitats veïnals, moviments socials i organitzacions polítiques diverses... totes elles han sofert en els darrers mesos pràctiques similars de coacció i vulneració del dret de manifestació practicades pel cos policial dels Mossos d'Esquadra.

La llibertat de manifestació és un dret fonamental i quan aquest perilla, queda afectat un dels pilars bàsics de tota societat, el de la legítima protesta, el de la necessària contestació contra tota mena d'abús d'autoritat, el dret a dissentir, a criticar i a proposar les alternatives i les solucions que les autoritats i administracions neguen i intenten silenciar.

Ser presents al carrer, és una necessitat bàsica, irrenunciable i, sovint també, el darrer recurs per a molts col·lectius que no poden fer-se càrrec de les prohibitives despeses publicitàries exigides pels mitjans de comunicació convencionals, veient-se discriminats per la lògica del mercat que, un cop més, afavoreix les grans corporacions i les administracions. Oposar-se a aquestes, fer sentir la nostra veu, oferir les versions alternatives o simplement, proclamar-nos lliures tot expressant idees sense limitacions de cap mena, manifestar-nos, en definitiva, és un dret al que no podem renunciar mai.

Darrerament hem constatat pràctiques que restringeixen clarament aquest dret elemental. Pràctiques il·legals que pretenen minar de mica en mica la capacitat mobilitzadora dels sectors més actius i compromesos del nostre país: fotografies i gravacions en vídeo il·legals (no autoritzades per cap òrgan administratiu i que són font per a fitxes polítiques policials), presència desmesurada d'agents antidisturbis (estigmatitzant qualsevol marxa transmetent falsos missatge de perillositat i d'alarma social), identificacions i escorcolls corporals indiscriminats i sense justificació (a manifestants i a veïns i veïnes), encerclaments i segrestos de mobilitzacions (transgredint d'arrel el dret de manifestació i d'expressió), insults, amenaces, cops, càrregues policials...

Els col·lectius sotasignants, davant d'aquesta preocupant tendència repressiva proclamem que:
- El dret de mobilització és un dret irrenunciable que cal protegir de qualsevol restricció.
- Entenem la imposició d'aquestes pràctiques com a un clar retrocés social encaminat a retallar els drets i llibertats de la població.
- El conjunt tècniques aquí denunciades només pretenen estendre l'estat policial encobert als nostres carrers imposant la por, el control polític i el control social.
- Observem espaordits com els màxims responsables dels sindicats policials demanen carta blanca i plena impunitat per a que no surtin a la llum pública greus fets delictius comesos contra persones detingudes, evitant desmarcant-se en tot moment dels episodis de maltractaments.
- Observem amb preocupació el paper jugat pels responsables polítics del Departament d'Interior i els exigim una urgent rectificació.

Finalment, com a col·lectius que formem part de la societat catalana, tradicionalment activa, dinàmica i compromesa amb els seu entorn, fem nostra l'obligació de seguir amatents a tota mena d'abús policial que es produeixi d'ara endavant.

És al carrer on es sent la veu del poble i és al carrer on la denúncia de tota mena de repressió política esdevé necessitat i solidaritat.

Pels nostres drets i contra tota mena de retallada de les nostres llibertats de totes i tots, sortim i sortirem al carrer ara, avui i sempre que faci falta.

Perquè la repressió mai ens tallarà les ales!

Alerta Solidària, Assemblea Antirepressiva de Mataró, Assemblea Antirepressiva de Ponent, Grup de suport al Jove de Torà, Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Rescat, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas, Assemblea de Suport 4F, Comissió Antirepressiva de Sants