CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

29a. Concentració-Tall de la Gran Via a l’Hospital de Bellvitge el 5 d’octubre

Dimarts, 4 octubre, 2011

CONCENTRACIÓ DIMECRES 5 D'OCTUBRE A LES 13 HORES A L'HOSPITAL DE BELLVITGE.

Serà la 29 concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge.

No s'estan complint els terminis per a les obertures de les diferents unitats incomplint el compromís per part de la direcció de l'Hospital i de la Conselleria del Sanitat.


El conseller de Sanitat Sr Boi Ruiz per a sorpresa dels ciutadans i ciutadanes majoritàriament honrats i complidors de la llei, crida els Gerents de l'ICS (Institut Català de la Salut) a incomplir la llei per aprofundir en les retallades. Aquesta Secció Sindical no cap en la seva estupefacció assistint al que entenem és una invitació a la revolta des d'un Govern.

La Direcció de l'Hospital de Bellvitge incompleix el termini d'obertura de 9 de les 15 unitats d'Hospitalització que es van tancar durant l'estiu, i que a data del 3 d'octubre havien de haver-se obert. Aquestes unitats d'Hospitalització que continuen tancades són: unitat 14-1 de Cirurgia Vascular, unitat 11-1 de Traumatologia, unitat 9-1 de Neurologia, unitat 7-1 de Medicina Interna, Unitat de Desintoxicació, unitat 5-3 de Cirurgia General Digestiva, unitat 6-1 de Cirurgia General Digestiva, unitat 3-2 UCI de Cirurgia Cardíaca i unitat de Medicina Interna de Cures Intermèdies, el que suposa un total de 162 llits que continuen tancades. Pel que fa als Quiròfans dels 25 existents a tot l'Hospital, a les tardes continuen tancats 17 d'ells, funcionant tots només al matí.

Per a la nostra sorpresa el passat dissabte 1 d'octubre, el diari La Vanguardia digital publica un article en el qual pel que sembla el director mèdic Albert Salazar informa que "a partir d'aquesta setmana l'Hospital tornarà a funcionar amb certa normalitat" i afegeix que "Bellvitge recuperarà així 200 de les aproximadament 300 llits que ha tingut inutilitzades durant l'estiu".

És evident que les xifres no quadren, de manera que aquesta Secció Sindical entén que o bé al Director Mèdic Albert Salazar li fallen les matemàtiques, o bé falseja les dades.

La precarietat laboral a l'Hospital de Bellvitge està trencant motlles, personal que portava treballat dècades en el centre estan a dia d'avui a l'atur. Els pocs contractes realitzats, dels quals la Direcció de l'Hospital no ens ha facilitat dades, són de jornades de 21 hores setmanals i d'un mes de durada o bé d'una setmana de durada.

De nou el Sr Boi Ruiz agredeix ferotgement a la Sanitat Pública i en especial als / les treballadors / es, pretén que els siguin descomptats dels salaris dels treballadors de l'ICS un total de 45 milions d'euros en tres mesos, podent representar una mitjana d'uns 1125 € / persona, la qual cosa deixaria a una part important de la plantilla per sota dels 1.000 € del salari del mes de desembre. Se està portant a les plantilles de la sanitat pública a límits difícilment suportables. Mentre els polítics continuen gaudint de tots els privilegis.

Per si tot això resulta poc, el Sr. Boi Ruiz inventa ara els PONTS HOSPITALARIS, durant el proper pont de la Constitució per "celebrar la recent reforma de la mateixa" es tancaran les consultes externes i cirurgia programada, del 5 al 11 de Desembre .

A més s'han deixat de fer 2500 intervencions quirúrgiques aquest estiu.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció