CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

#29N: Les Marxes de la Dignitat contra el nou intent d’apropiació de CCOO-UGT

Dissabte, 22 novembre, 2014

#29N: Les marxes de la dignitat contra el nou intent d´apropiació de CCOO-UGT:

A les Marxes de la Dignitat hi participem desinteressadament moltes organitzacions, moviments socials i persones a títol individual independentment del seu lloc de militància. Tenim en comú el nostre treball per un mon nou, on la dignitat i els drets de les persones estigui n per sobre dels interessos d'uns pocs. Tenim clar també que la responsabilitat principal de l'estat actual d'emergència social la té aquesta minoria, però considerem també que la política de pau i concertació dels autoanomenats 'agents socials', els sindicats majoritaris, ha estat condició necessària pel seu èxit.

En el curt any d'existència d'aquesta plataforma, volem constatar el següent:

- Els sindicats CCOO i UGT rebutgen signar el manifest fundacional per les seves referències, entre d’altres al no pagament del deute i a la millora de les pensions. De fet, el proper gener farà 4 anys de l'anomenat 'Pensionazo', signat per aquestes dues organitzacions.

- A 3 dies del 22M a Madrid, els secretaris generals de CCOO i UGT participen en una escenificació amb el president Rajoy i la Patronal, col·laborant en la fracassada estratègia governamental per a intentar fer punxar la mobilització d'aquell dissabte.

- Un cop realitzada una de les majors mobilitzacions de la història a l'Estat espanyol, el 30 d'Abril de 2014 els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya es presenten a la jornada d'ocupacions del Servei d'Ocupació de Catalunya, planificades per les Marxes de la Dignitat, i n’usurpen la representació de cara als mitjans, com si fos una iniciativa de les seves organitzacions.

- A tot el ja esmentat, cal sumar-hi ara els nombrosos cassos de corrupció en els que estan implicats dirigents i quadres sindicals d’ambdues organitzacions sindicals.

- Novament, ara ens trobem que les direccions de CCOO i UGT s'atribueixen el lideratge en l'organització de les mobilitzacions preparades per les Marxes de la Dignitat el proper 29N fent coincidir unes suposades mobilitzacions pròpies sota el nom 'Dignidad y derechos'. http://ccoo.es/csccoo/Inicio:734160--CCOO_y_UGT_convocan_una_jornada_de_manifestaciones_el_29_de_noviembre_bajo_el_lema_DIGNIDAD_Y_DERECHOS

Com a Marxes de la Dignitat a Catalunya volem fer constar:

- Ni CCOO, ni UGT, ni les seves plataformes properes 'Cumbre Social' o ‘Catalunya Social’ són membres de les Marxes de la Dignitat, ni participen en la seva estructura d'acords com tampoc en la seva organització.

- Els objectius de lluita i confrontació contra els Governs de la Troika i dels seus còmplices, de les Marxes, xoquen amb l'estratègia de la concertació i l’ imbricació en l'aparell del sistema que lideren els anomenats sindicats majoritaris. Com la pròpia convocatòria de CCOO i UGT diu, el seu objectiu és influir en el desenvolupament del “Diálogo Social”. Tanmateix, diuen que les demandes i objectius del “Diálogo Social que afavoreixi la competitivitat i la flexibilitat interna a les empreses” coincideixen amb les reivindicacions dels moviments i col·lectius socials. Des de les Marxes diem que tots aquest anys de “diàleg social” l´ únic que han provocat és una retallada darrera una altra, algunes de les quals amb la signatura d’aquets dos sindicats, com la retallada de les pensions o la moderació salarial, que a la pràctica ha provocat una important reducció dels salaris.

- Ni la presencia de les cúpules dels dos sindicats, ni com organitzacions signants de retallades volem que vinguin a fer una apropiació de l'unitat de lluites aconseguida.

- Som companys de lluita de totes les persones que decideixin anar a la manifestació del proper 29N, independentment de la seva filiació sindical o política, i per tant, també de la militància combativa de CCOO i UGT. Recordem que es l'assamblea de la Marxa de la Dignitat la que ha convocat la manifestació i hem escollit els portanveus unitaris per la premsa pel 29N i convidem a tothom a difondre: 17;30h a Pça Universitat de Barcelona.

Més informació:

- MARXA DE LA DIGNITAT

E-MAIL: marxadeladignitat@gmail.com
comunicacio@marxadeladignitat.org

Cartell convocatòria Marxa de la Dignitat #29N a Barcelona:


22 – 29N SETMANA DE LLUITA – TOTES LES LLUITES AL CARRER!!

Manifest i actes

http://marxadeladignitat.org/29n-totes-les-lluites-al-carrer/


Cartell genèric CGT #29N:

Manifest de CGT Barcelona per la mobilització del #29n:

Les Marxes de la Dignitat és un moviment social horitzontal i participatiu que es constitueix per enfrontar-se a les polítiques antisocials amb un atac molt greu als béns públics en tota la cadena de la vida digna de les persones, així com un atac molt greu als drets fonamentals de les persones, com és el treball i / o la renda bàsica per viure amb dignitat.

Les Marxes de la Dignitat es constitueixen com a eina de la ciutadania, per aconseguir amb la seva lluita, tirar a baix el sistema i recuperar drets socials, laborals i civils per a tothom, alhora que els banquers, empresaris i polítics han de ser jutjats pels seus actes d'espoli dels béns comuns, de robatori a través del traspàs de centenars de milers de milions d'euros del que és públic al sistema financer i l'estafa que vénen cometent de manera sistemàtica, en cridar democràcia a un sistema que no és sinó un "xiringuito" que garanteix l'apropiació privada de la riquesa que entre tots nosaltres generem, per part d'una minoria social.

Les Marxes de la Dignitat són les persones de baix, que pateixen el desnonament violent i criminal dels poders financers i dels jutges; són els milions de persones que han estat tirades dels seus treballs a la paperera de l'exclusió, la precarietat i l'empobriment; són les persones a les quals se'ls impedeix l'accés a una sanitat universal i pública, a una educació lliure universal i pública, a ser cuidades quan es troben en situació de dependència i / o necessitat. Són les persones que han d’exiliar-se laboralment i socialment, les que pateixen no només la manca d’un present, sinó que se'ls imposa de manera estructural el no-futur, trencant qualsevol expectativa de vida digna. Són les persones que han vist com elles i les properes generacions futures han contret un deute privat que ens condemna a un món, a una societat, en la qual haurem de sobreviure empobrits de per vida.

Els sindicats CCOO i UGT, són part del problema, són part d'aquest règim, doncs, si avui manquen llocs de treball, no només és per la responsabilitat empresarial i política, sinó que també els sindicats del Pacte Social, des del 1977 (Pactes de la Moncloa), han signat les polítiques d'acomiadaments (col·lectius i individuals) amb les patronals de tots els sectors de la producció i la distribució: amb el seu acord en el 90% de tots els ERO, alhora que han fomentat i signat el retard en l'edat de jubilació i l'empitjorament en les cotitzacions socials, regalant als empresaris milers i milers de milions i fomentant els plans privats de pensions.

Els serveis públics (sanitat, educació, transports, energia ...) que haurien de garantir una vida DIGNA a tots i totes, han estat espoliats i privatitzats. Les estructures de CCOO i UGT són responsables de les segregacions i privatitzacions dels serveis públics, al pactar amb els diferents governs i els poders públics gran part de la privatització i mercantilització dels mateixos i, en conseqüència, dels seus efectes socials sobre la majoria social. Mentre ens priven del dret a l'habitatge amb els seus desnonaments, ells participen en la presa de decisions com a consellers de Bankia, la CAM, etc ...

Des de CGT no compartim que els sindicats del règim es vulguin rentar la cara dient que són part de les Marxes de la Dignitat, al contrari, ells com a estructures sindicals, són part del problema. Són seriosament responsables que avui, la majoria social que és molt digna, estiguem patint tant, mentre ells dilapiden recursos públics amb les targetes black i altres instruments "infecciosos" financers que els proporcionen per ser part del règim.

EL 29N SENSE UGT I CCOO, PER DIGNITAT

Comunicat CGT Comitè Confederal:

Les Marxes de la Dignitat i el 29 de Novembre

"CCOO i UGT són part del problema: crisi econòmica, social, laboral i civil"

Les Marxes de la Dignitat és un moviment social horitzontal i participatiu que es constitueix per enfrontar-se a les polítiques anti socials amb un atac molt greu als béns públics en tota la cadena de la vida digna de les persones, així com un atac molt greu a els la drets fonamentals de les persones, com és el treball i / o la renda bàsica per viure amb dignitat.

Les Marxes de la Dignitat es constitueixen com a eina de la ciutadania, perquè aquestes siguin capaços, amb la seva lluita, de tirar a baix el sistema i recuperar drets socials, laborals i civils, per a tothom, alhora que els banquers, empresaris i polítics han de ser jutjats pels seus actes d'espoli dels béns comuns, de robatori a través del traspàs de centenars de milers de milions d'euros del públic al sistema financer i l'estafa que vénen cometent de manera sistemàtica, en cridar democràcia a un sistema que no és sinó un "xiringuito" que garanteix l'apropiació privada de la riquesa que entre tots nosaltres generem, per part d'una minoria social.

Les Marxes de la Dignitat són les persones de baix, que pateixen el desnonament violent i criminal dels poders financers i els jutges; són els milions de persones que han estat tirades dels seus treballs a la paperera de l'exclusió, la precarietat i l'empobriment; són les persones a les quals se'ls impedeix l'accés a una sanitat universal i pública, a una educació lliure universal i pública, a ser cuidat i acurada quan es troben en situació de dependència i / o necessitat.

Les Marxes de la Dignitat són les persones que han de exiliar laboral i socialment, que pateixen no només la manca d'aquest, sinó que se'ls imposa de manera estructural el no-futur, trencant qualsevol expectativa de vida digna. Són les persones que han vist com elles i les properes generacions futures han contret un deute privat que ens condemna a un món, a una societat, en la qual haurem de sobreviure empobrits de per vida.

Els sindicats CCOO i UGT, són part del problema, són part d'aquest règim doncs, si avui falta la feina, no només és per responsabilitat empresarial i política, sinó que també els sindicats del Pacte Social, des de 1977 (Pactes de la Moncloa), han signat les polítiques d'acomiadaments (col·lectius i individuals) amb les patronals de tots els sectors de la producció i la distribució: amb el seu acord en el 90% de tots els ERO, alhora que han fomentat i signat el retard en l'edat de jubilació i l'empitjorament en les cotitzacions socials, regalant-los als empresaris milers i milers de milions i fomentant els plans privats de pensions.

Els serveis públics (sanitat, educació, transport, energia ...) que haurien de garantir una vida DIGNA a tots i totes, han estat espoliats i privatitzats. Les estructures de CCOO i UGT són responsables de les segregacions i privatitzacions dels serveis públics, al pactar amb els diferents governs i els poders públics gran part de la privatització i mercantilització dels mateixos i, en conseqüència, dels seus efectes socials sobre la majoria social.

L'habitatge que, mentre ens priven d'ella amb els seus desnonaments, ells participen en la presa de decisions com a consellers de Bankia, la CAM, etc ...

Des de CGT no compartim que els sindicats del règim es vulguin rentar la cara dient que són part de les Marxes de la Dignitat, al contrari, ells com a estructures sindicals, són part del problema. Són seriosament responsables que avui, la majoria social que és molt digna, estiguem patint tant, mentre ells dilapiden recursos públics amb les targetes black i altres instruments "infecciosos" financers que els proporcionen per ser part del règim.

EL 29N SENSE UGT I CCOO, PER DIGNITAT

A Madrid a 20 novembre 2014
Secretariat Permanent del Comitè Confederal
Confederació General del Treball (CGT)

Attached documents