CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

3.000 manifestants el 7 d’octubre a Barcelona convocats per la Campanya contra la Directiva europea de les 65 hores setmanals

Dimecres, 8 octubre, 2008

capçalera manifestació

Convocada per la Campanya contra la Directiva de les 65 hores, la protesta del dimarts 7 d'octubre s’ha iniciat amb una concentració davant la seu de la Unió Europea a Barcelona, a les confluència del Passeig de Gràcia amb Provença, o­n s’ha llegit el manifest unitari de la Campanya.


En el manifest es denuncia que amb aquesta Directiva es pretén “fer retrocedir un segle” la classe treballadora pel que fa a la jornada màxima setmanal i que és tracta d’ “una peça, sens dubte fonamental, de l'ofensiva de l'Europa del Capital”, juntament amb “la Directiva de Retorn contra milions d’immigrants, el pla Bolonya de privatització de la Universitat, la Directiva Bolkestein per liberalitzar i privatitzar els serveis públics o la permanent pressió per allargar l'edat de jubilació i retallar i privatitzar les pensions públiques”. Es critica també al manifest “la proposta de la CES (Confederació Europea de Sindicats, de la qual formen part CCOO i UGT)” de mobilitzacions pel 7 d’octubre pel seu carácter testimonial i es reclama “la preparació d'una vaga general de 24 hores abans que el Parlament Europeu voti la Directiva” per tal de forçar la seva retirada.

Sota el lema unitari “No a les 65 hores de la UE, sí a les 35, que la crisi la paguin els rics” la manifestació ha baixat pel Passeig de Gràcia, o­n s’han cridat, a més d’aquests mateixos lemes, d’altres com ara “solidaritat amb les empreses en lluita”, “Que la crisi la paguin els banquers”, “Sí, sí, sí, contra el capital, vaga general”, “Amb la directiva de la esclavitud, la classe obrera anem ben fotuts”, “El tripartit privatitza de nit”... La manifestació ha comptat amb la participació de l’esquerra política i sindical alternativa al sindicalisme burocràtic i a l’esquerra insitucional, amb la presència amb banderes i pancartes d’un ampli ventall de col·lectius, organitzacions, comitès i activistes adherits a la campanya.

La manifestació ha finalitzat a la Plaça Catalunya, davant la seu de Telefònica, amb diversos parlaments. Dos treballadors de Telefònica, un d’ells acomiadat i l’altre sancionat, han denunciat la repressió sindical que practica aquesta empresa contra el sindicalisme de classe i democràtic, amb la complicitat dels dirigents de CCOO i UGT. Després un representant del col·lectiu d’Immigrants paquistaní i de Papers per a Tothom ha denunciat la Directiva Europea de la Vergonya contra els i les immigrants i la situació de repressió i manca de drets a què es veuen sotmesos. Finalment, un portaveu d’USTEC – Ste’s ha informat de la vaga unitària convocada al sector de l’ensenyament públic per al 13 de novembre contra la privatizadora Llei Catalana d’Educació que prepara el Tripartit català. Finalment un representant del jovent de l'esquerra independentista va concloure l'acte parlant de la precarietat juvenil i exigint una sèrie de mesures concretes per acabar amb les directives europees i la destrucció dels drets laborals.

La participació en aquesta manifestació unitària alternativa contrasta amb la reduïda participació, al voltant de mil persones, a la manifestació que a la mateixa hora havien convocat CCOO i UGT i que ha comptat amb la presència de dirigents de les forces del Tripartit, de CiU i de Ciutadans.

La Campanya contra la Directiva de les 65 hores ha anunciat que continuarà amb l’activitat unitària, amb noves accions que definiran en les pròximes jornades.

Teo Navarro per Kaos en la Red

Galeria fotogràfica i video de La Vanguardia a la noticia publicada a Kaos en la Red:

www.kaosenlared.net/noticia/3.000-manifestants-barcelona-contra-directiva-europea-les-65-hores-set-5


Notes complementàries:

El bloc de CGT dins la manifestació de Barcelona ha agrupat unes 500 persones.

El mateix dia 7 s'ha portat a terme una concentració a Tarragona a les 19 h. a l'Estàtua dels Despullats amb l'assistència d'un centenar de persones convocades per CGT, IAC, Co.Bas i l'Esquerra Independentista del Camp.

Una altra concentració ha tingut lloc a Girona a les 20 h. al Pont de Pedra convocada per CGT, COS, IAC i SEPC amb participació d'unes 50 persones.