CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

300 persones es concentren al Joan XXIII de Tarragona en contra de les retallades

Dimecres, 18 gener, 2012

18G Tarragona

Uns 300 funcionaris es concentren al Joan XXIII de Tarragona en contra de les retallades.

Han convocat una nova manifestació a Tarragona el 28 de gener i una tancada de 24 hores a l'interior de l'Hospital el dia 24.


Gerard Miquel - delCamp.cat - Tarragona - 18 de gener de 2012

Uns 300 treballadors de la funció pública de Tarragona s'han concentrat aquest migdia al vestíbul de l'Hospital Joan XXIII, seguint l'estela de concentracions en d'altres punts de Catalunya, per protestar contra les retallades laborals i socials del sector. La protesta ha coincidit amb el debat sobre la Llei de Pressupostos de la Generalitat que s'està produint al Parlament. La concentració, convocada pels sindicats de la funció pública -CCOO, UGT, CGT, ANPE Catalunya, ASPEPC.SPS, CATAC, CSI-F, USTEC-STEs, SME-CCOO-, també ha rebut el suport de la Plataforma Ciutadana per a la Defensa dels Drets Públics i del Moviment 15-M.

Minuts després de la concentració a l'interior del centre –alguns dels participants s'han hagut de quedar fora per falta d'espai al vestíbul-, la comitiva ha tallat durant uns vint minuts l'avinguda Doctor Mallafré, just al davant de l'hospital tarragoní. S'han desplegat dues grans pancartes amb els lemes 'No a les retallades socials i laborals' i 'Josep Prat, destructor de la sanitat pública'.

El portaveu de l'USTEC a Tarragona, Josep Maria Cartanyà, ha manifestat que els pressupostos que planteja el govern són "antisocials i contraris als interessos dels treballadors i treballadores públics". El secretari general d'UGT a Tarragona, Jordi Salvadó, considera que les retallades han portat a la població a una "situació límit", ja que afecten tant a l'àmbit laboral com el social. De la seva banda, el portaveu de la Plataforma Ciutadana per a la Defensa dels Drets Públics, Antoni Peco, s'ha mostrat en desacord amb les polítiques de la Generalitat i ha destacat que les retallades es fan "en àmbits que afecten els drets socials de les persones".

Les mobilitzacions continuen

Les protestes d'aquest matí a Tarragona i en d'altres punts de Catalunya han estat l'antesala de la gran manifestació que tindrà lloc aquesta tarda a Barcelona, des de la plaça Sant Jaume fins al Parlament. Diversos funcionaris públics del Camp de Tarragona es desplaçaran amb tren o amb vehicles particulars fins a la capital catalana per participar en aquesta acció.

D'altra banda, els sindicats han anunciat una nova manifestació a Tarragona el proper dissabte 28 de gener a dos quarts de sis de la tarda a l'alçada de l'Estàtua dels Despullats, a la Rambla Nova, oberta a tota la ciutadania. A més, el dia 24 de gener el sindicat CGT i el moviment del 15-M han convocat una tancada de 24 hores a l'Hospital Joan XXIII.

www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=20546

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció