CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

300 persones han recorregut diversos barris de Sabadell a la manifestació #31O fins que al final de la marxa la PAH ha alliberat un edifici propietat de Catalunya Caixa perquè sigui habitat per famílies desnonades

Divendres, 2 novembre, 2012

300 persones de la PAH i SBD Lluitant es manifesten des de la Nova Creu Alta fins a Can Rull

Aquest 31-O, a Sabadell hi hagut una manifestació convocada per la plataforma Sabadell LLuitant amb el lema "contra l'agressió capitalista, organització popular i suport mutu". Unes 300 persones han recorregut varis barris de Sabadell fins que al final de la marxa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisis ha alliberat un edifici propietat de Catalunya Caixa perquè sigui habitat per famílies desnonades.

Des de la Federació Local de CGT Sabadell donem tot el suport a la lluita de la PAH contra els desnonaments i pel un dret tant elemental com es l'habitatge alhora que denunciem les entitats bancaries que fan fora a la gent de casa seva mentre mantenen pisos buits i acumulen milions en ajudes publiques.

Unes 300 persones de diversos col·lectius (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, sindicat CGT, iaioflautas i altres) s'han manifestat aquesta tarda des de la Nova Creu Alta fins a Can Rull. Ho han fet sota la convocatòria de la plataforma de l'esquerra anticapitalista SBD Lluitant.

La manifestació ha sortit ràpidament cap a Can Rull, on han arribat en uns 20 minuts. Un cop allà, al carrer García Lorca, han ocupat un edifici de Catalunya Caixa per posar-lo a disposició de famílies amb problemes econòmics. Els pisos estaven buits des de la seva construcció. "Hem obert aquest edifici perquè entrin a viure famílies que es veien abocades al carrer. No podem permetre que ningú es trobi al carrer, i molt menys quan fa tres anys que aquest bloc està acabat i buit", assegura la PAH en un comunicat.

Segons diversos veïns consultats per iSabadell, l'immoble consta de cinc pisos. Va ser acabat fa tres anys i era comercialitzat per la immobiliària Finques Can Rull. Davant els problemes econòmics d'aquesta, va passar a una altra immobiliària amb la mateixa destinació i finalment és propietat de Catalunya Caixa. Una veïna d'un bloc proper comentar que la seva germana va demanar preu per un pis fa un any i li van dir que costaven més de 300.000 euros, un preu fora de mercat.

D'altra banda, altres veïns van assenyalar que en aquest temps el bloc ha estat ocupat dues vegades. D'una banda, per una família d'ètnia gitana, que va ser desallotjada, i d'altra banda per okupes, amb la mateixa sort. Davant això, la propietat va posar una reixa, que la PAH ha obert sense gaire resistència.

En el comunicat repartit posteriorment a l'acció, i llegit davant la concurrència, la PAH assenyala als, al seu parer, responsables de la bombolla immobiliària. En primer lloc, els bancs, però també els especuladors: "S'amaguen després d'una llarga llista de constructores i immobiliàries que han jugat a enriquir-se, a treure el màxim benefici ... ens han deixat la ciutat esquitxada d'estructures inservibles, esquelets a mig construir o acabats i buits mentre feien pujar el preu dels pisos molt per sobre del que les famílies podien pagar ". La Plataforma denuncia que entre els dos administradors del bloc sumen 18 empreses relacionades amb la compra venda d'habitatges.

La PAH també es queda del paper de l'administració: "Portem mesos perseguint a l'Ajuntament perquè facin una llista de pisos buits i prenguin mesures per donar solucions als problemes causats per la bombolla immobiliària, com aplicar un IBI especial als habitatges buits" . Segons va assenyalar el portaveu de la PAH, Oriol Sorolla, immediatament a l'ocupació ja han entrat dues famílies als habitatges del bloc. La resta de pisos quedaran a disposició per quan la Plataforma tingui casos urgents.

Aquest és el segon bloc de pisos que ocupa la PAH de Sabadell. La passada primavera van ocupar un bloc, també de Catalunya Caixa, al barri de Campoamor. A dia d'avui, els pisos estan plens i hi ha tres famílies que havien hagut de deixar els seus habitatges per problemes a l'hora de pagar.

FONT: FEDERACIÓ LOCAL CGT SABADELL

- ISABADELL

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció