CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

#30J: Manifestacions de Treballadors i Treballadores del sector informàtic a Barcelona, Madrid i Saragossa

Dijous, 21 juny, 2012

Cartell 30J Barcelona

Davant la situació d'explotació brutal, precarització, acomiadaments, pressió extrema cap a les persones treballadores del sector informàtic, hem cregut necessari cridar a la mobilització i la lluita. Començant amb manifestacions de treballadors, estudiants i solidaris el dissabte 30 de Juny.


A Barcelona: 11:30h. Via Laietana 32, Foment del Treball

Manifest:

Avui estem aquí per a mostrar la nostra solidaritat amb tots els companys que estan lluitant en desigual batalla per a mantenir els seus llocs de treball i els dels seus iguals.

Els treballadors de HP, AtoS i altres empreses del sector lluiten avui contra els avariciosos interessos dels seus empresaris, que encara tenint enormes beneficis, estan realitzant un degoteig incessant d'acomiadaments emparant-se que aquest any no tindran els esplèndids beneficis d'anys anteriors. HP ha anunciat recentment 27.000 nous acomiadaments a nivell mundial dels quals de 1000 a 1500 seran a l'Estat espanyol i que vénen a sumar-se als ja realitzats, des que comencés la crisi, en els centres que la multinacional té a Saragossa i Barcelona. A AtoS porten 50 mesos consecutius amb degoteig d'acomiadaments que té a la plantilla coaccionada i submissa als caps intermedis.

També estem aquí per a denunciar que els casos de HP i AtoS no són una excepció, sinó que és la norma general. Les grans empreses, multinacionals o espanyoles, utilitzen les múltiples eines amb que se'ls ha dotat en les reformes laborals aprovades per PSOE i PP per a augmentar beneficis empresarials disminuint costos laborals. Els recents ERO sota la nova reforma laboral, aplicats a Capgemini i Ibermática són exemples d'això.

La subcontractació és un altre problema generalitzat i que pertoca no solament a empreses del sector privat sinó també a les administracions públiques. Ministeris, ajuntaments, comunitats autònomes i diputacions subcontracten serveis, que haurien de ser atesos per personal laboral o funcionarial públic, a grans consultores com Indra, AtoS, etc. Aquestes empreses no dubten en subcontractar, novament, les vegades que faci falta. D'aquesta manera, mitjançant una xarxa d'empreses de consultoria intermediàries, les administracions públiques gasten partides desproporcionades en projectes els treballadors subcontractats dels quals amb prou feines arriben a ser mileuristes.

Mitjançant la imposició d'hores extra, poques vegades voluntàries i rarament pagades, s'estalvien milers de llocs de treball que podrien estar ocupats per una fracció d'aquests cinc milions de companys, veïns i amics que estan en el carrer engreixant les llistes de l'atur. Aquestes empreses que s'omplen la boca en les reunions de la patronal amb “remar junts perquè estem en el mateix vaixell” defrauden, amb aquestes hores extra no pagades, milions d'euros en cotitzacions a la seguretat social.

Els estudiants que ara s'obren pas en el mercat laboral sofriran contractes precaris a pesar de ser un sector especialitzat i tècnic. Contractes per obra en claríssim frau de llei, qualificacions professionals inferiors als treballs que realitzaran per a així estalviar encara més en els salaris i un llarg etcètera de trampes. Els informàtics fa molt que hem deixat de ser treballadors valorats en aquest país. Ara som un altre sector més, explotat en nom del capitalisme i de la producció barata en un país on no es valora el coneixement, la investigació i el desenvolupament, la qualitat del producte realitzat sinó el fer caixa, com més aviat millor, i després volar a un altre objectiu quan ja no quedi gens que gratar.

Ja està bé. Per tot això estem aquí; defensant els nostres drets, el nostre futur i el dels quals vinguin darrere NOSTRE; lluitant pels nostres companys presents i futurs.

Visca la lluita de la classe treballadora!

Els Treballadors i Treballadores del sector informàtic mereixem respecte i ja és hora de començar a guanyar-nos-el. Tots i totes a la manifestació.

http://informatica30j.wordpress.com/

http://cgtinformatica.org/?q=content/30j-manifestaciones-de-trabajadores-y-trabajadoras-del-sector-inform%C3%A1tico

Coordinadora d'Informàtica de la CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció