CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

31 d’octubre a Sant Boi de Llobregat: Jornada de mobilització i lluita de la CGT de Catalunya contra la crisi

Dimarts, 6 octubre, 2009

Manifestació de la CGT de Catalunya el dissabte 31 d'octubre, a les 17.30 h., Plaça Ajuntament, Sant Boi de Llobregat

"Aturem el terrorisme polític i econòmic"

A més de la manifestació, hem organitzat un programa d'activitats durant tot el dia:

- De 11 a 22 h. Exposició "Utopies Llibertàries" a l'Ateneu Santboià (Av. Maria Girona 2, prop estació FFCC)

- A les 12 h. col·loqui-debat sobre Decreixement, a l'Ateneu Santboià, amb la participació de Jaume Grau (Ecologistes en Accció), Col·lectiu Crisi?-Podem, Joan Martínez Alier (economista i ecologista), Chema Berro (CGT, director de Libre Pensamiento)

- A les 17.30 h. a la plaça de l'Ajuntament, Teatre al carrer a càrrec del grup Crisi?-Podem, amb el teatre de l'oprimit. A continuació, MANIFESTACIÓ.

- A les 22 h. a l'Ateneu Santboià, Concert amb els grups Guapos y famosos (versions de rock) i Perdón por la invasión (punk-metall)

Organitzen:

CGT de Catalunya i CGT Baix Llobregat

Col·labora:

Col·lectiu Llibertari de Sant Boi
www.nodo50.org/colectivolibertariosantboi/

Ateneu Santboià (es queda al poble)
ateneusantboia.wordpress.com/

- Podeu accedir al suplement de 4 pàgines del Catalunya núm. 110 sobre la convocatòria de mobilització contra la crisi que la CGT de Catalunya ha realitzat per al 31 d’octubre a Sant Boi de Llobregat, que inclou el disseny del cartell i el díptic, anant a:

www.revistacatalunya.cat/aturem.pdf


MANIFEST CGT CATALUNYA PER LA JORNADA DEL 31 D'OCTUBRE

A TOTA LA CIUTADANIA DE CATALUNYA.

Davant la crisi i el terrorisme empresarial, només hi ha un camí:
la unitat i la mobilització dels treballadors i treballadores !!!

Ja ningú pot amagar que estem immersos en una greu crisi, que té unes característiques diferents a les anteriors. No només és una crisi financera originada pels crèdits escombraria i l'especulació, és una crisi econòmica (crisi del sistema capitalista), és una crisi energètica, és també una crisi de recursos (crisi ecològica) i també és una crisi alimentària que afecta sobretot a la població del tercer món, és una crisi global que afecta a tots els continents.

Des de mitjans de l'any passat els efectes de la crisi s'estan encebant a Catalunya i l'Estat espanyol, especialment en els treballadors/es. Les xifres de l'atur van augmentant dia a dia amb unes xifres escandaloses, a Espanya s'han sobrepassat els 4,3 milions de desocupats i pot arribar fins als 5 milions, estarem en un país en que, superada la crisi, l'atur estarà assentat entorn a un 15%.

A Catalunya a data de 31 d'agost s'han arribat als 519.129 desocupats/des, els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) es succeïxen un després de l'altre amb el vistiplau, en la majoria dels casos, del Departament de Treball de la Generalitat. I cada vegada és més evident que els empresaris s'estan aprofitant de la por i la incertesa que provoca aquesta crisi entre la ciutadania, reajustant les plantilles de les empreses amb acomiadaments i rebent ajuts de l'erari públic.

Les contínues reformes laborals i negociacions claudicants que han realitzat fins a dia d’avui els sindicats majoritaris, generant pèrdues de drets socials i grans beneficis per als empresaris, han estat determinants per a la desmobilització dels treballadors/es, sumat als baixos salaris i l'augment dels preus fa que la crisi caigui sobre la classe treballadora de forma implacable.

L'efectivitat de les lluites dels treballadors afectats contra aquestes mesures es veuen condicionades per la dispersió de les respostes de lluita i mobilització. A això es suma que la Generalitat i els sindicats majoritaris accepten la reducció d'ocupació a canvi de diners i pau social.

El Decret de 6 de Març 2/2009, que el govern central va acordar, sota el títol de Mesures per al Manteniment de l'Ocupació, amb mesures com l'ajornament del pagament de les quotes a la Seguretat Social o bonificacions als empresaris de quotes per la contractació d’aturats, només els beneficia a ells, amb el risc de l'impagament o condonació de milers de milions com ja va succeir en situacions similars. Ara, amb la pujada d'impostos i l'almoina de 420 euros als desocupats, es tracta d'adoptar mesures de maquillatge, més que solucions reals a la injustícia social.

És hora d'acabar amb aquesta dinàmica de col·laboració, que l'única cosa que serveix és per a perpetuar el sistema capitalista i arremet únicament contra les condicions de vida dels treballadors i treballadores, des de la CGT fem les nostres propostes per a sortir del pou en que ens han ficat banquers, especuladors, multinacionals i empresaris sense escrúpols, amb la col·laboració dels paràsits polítics, que tracten de desviar l'atenció amb els seus vergonyosos casos de corrupció.

Davant la crisi la CGT proposem com mesures més urgents:

• El repartiment del treball, cap a la jornada de 35 hores, l'eliminació de les hores extres, la recuperació del poder adquisitiu perdut, un salari mínim de 1.200 Euros i una Renda bàsica proporcional.

• Proposem desenvolupar polítiques industrials pròpies, preparant el control sindical de les multinacionals, i avançar en tecnologies netes i ecològiques.

• Exigim que s'apliquin polítiques socials: millora del transport urbà i interurbà, trens de rodalia, ampliar els centres d'ensenyament i sanitat Públics.

• Eliminar els interessos dels préstecs, control públic de la Banca.

Ciudadans i ciutadanes de Catalunya, la situació ens obliga a estar desperts, només amb la unitat i la mobilització dels treballadors/es, que som qui generem la riquesa, podrem aconseguir que qui ostenten el poder hàgin de donar solucions als nostres problemes. El dissabte 31 d’octubre a Sant Boi de Llobregat (MANIFESTACIÓ 17.30 h. Pl. Ajuntament) és un dia important per a demostrar el nostre rebuig a les conseqüències d'aquesta crisi, sortirem al carrer a manifestar la nostra protesta i donar les nostres alternatives, si persisteixen en no donar solucions, HAURÍEM DE FER UNA VAGA GENERAL, només ens queda un camí, DIGNITAT I LLUITA.

CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL DE CATALUNYA.

Comitè Confederal – Secretariat Permanent


MANIFEST CGT BAIX LLOBREGAT

Solucions capitalistes a la crisi?

o els que ens duen al desastre aporten les solucions

Des del sistema econòmic actual, les grans empreses i les organitzacions polítiques en general, davant la manca de resposta de la classe obrera ens plantegen desvergonyidament, com a única sortida a
la crisi, reformes laborals, un més intens esforç i sacrifici, més responsabilitat, treballar més hores, etc, als de sempre. Quan l'exemple que donen el sistema financer, la banca i les grans multinacionals és el de ser elements depredadors sense escrúpols, destructius, d'una avarícia i violència sense límits.

Demostrant ser un perill social, ja que són els principals responsables d'aquesta situació, que, amb llur ambició desmesurada i un sistema econòmic molt desigual, segueixen provocant problemes greus a nivell social amb més atur, amb plans del govern per agilitzar el desnonaments, amb uns sous més baixos o amb més controls a les baixes per malaltia o accident amb l'objectiu de treure'ns més rendibilitat a costa de la nostra salut. Mesures contra la ciutadania que
l'enfonsen cada cop més en la precarietat.

Contra aquesta situació, cal actuar, alçar la veu, que el nostre silenci no sigui còmplice de llur barbàrie.

A la CGT ho tenim clar: no volem ser les víctimes de llur violència, de llur terrorisme político-econòmic, tenim dret al treball, a l'habitatge, a la
salut, a una vida digna y a un model polític i econòmic basat en el respecte a les persones i al medi en què vivim, amb una distribució dels recursos dirigida a satisfer drets socials postergats abastament. La nostra obligació és exigir-ho i la nostra lluita és defensar-ho.

El sistema capitalista està caduc i la seva crisi amenaça el futur de la humanitat, no podem seguirconfiant les solucions als professionals de la
manipulació i als experts en la dominació.

El futur passa per una alternativa eco-social veritable, i no una d'aparador, per tant ens qüestionem seriosament el tipus de producció que estem patint a l'actualitat i defensem una forma de produir sostenible, menys lesiva per al medi i pensada per a les persones, potenciant aquells valors que ens fan millors persones com el recolzament mutu, la solidaritat, el respecte, el compromís i la responsabilitat, en contraposició a l'avarícia i la competitivitat desmesurada i sense sentit que el sistema ens imposa.

Per això:

• Practiquem la democràcia directa com única manera de garantir la transparència i la participació de tots i totes.

• Exigim l'autogestió de la producció i de la vida social, amb un repartiment del treball, reduint la jornada laboral tant com calgui per a què la plena ocupació sigui una realitat. Disposant de més temps
per a l'autogestió dels nostres recursos i necessitats: transport, energia, aigua, sanitat, ensenyament, alimentació, treball, planificació familiar, dependència, assistència social, etc. Potenciant allò públic, allò
col·lectiu, en detriment d'allò privat.

• I exigim la democràcia econòmica, que és la que ens garanteix un repartiment equitatiu.

La CGT està per la vaga general per a mostrar el nostre rebuig a les mesures que se'ns plantegen des d'el poder i com inici d'un moviment obrer actiu. Per això plantegem als treballadors i les treballadores
anar potenciant i aglutinant la mobilització, la protesta, el debat i estendre el conflicte a nivell internacional, exigint canvis reals, ja què la riquesa social acumulada, igual que els recursos naturals, pertanyen a tot el poble.

Només la instauració d'una democràcia econòmica i directa pot evitar les crisis i que les crisis serveixin per empobrir més els pobles i enriquir més els especuladors.

NOMÉS N'HI HA UN DE CAMÍ: DIGNITAT I LLUITA

- Pel repartiment del treball i de la riquesa

- Per la democràcia econòmica i l'autogestió

- Per la propietat col·lectiva de la riquesa social acumulada i dels recursos naturals

UNIM-NOS EN EL CAMÍ CAP A LA VAGA GENERAL

Federació Comarcal Baix Llobregat CGT

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció