CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

37 empresaris imposen a Zapatero un model autoritari i es burlen de la seva pròpia democràcia

Dilluns, 29 novembre, 2010

Comunicat de la CGT valorant la reunió convocada pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, amb els màxims responsables de les 37 principals empreses espanyoles en el Palau de la Moncloa, el passat 27 de novembre, per tal d'analitzar la situació econòmica espanyola.


“Que no li tremoli el pols, que sigui ferm, ràpid i contundent”. 37 empreses, poderoses multinacionals, han tornat a posar al poder polític, a la sobirania popular, de genolls davant els seus dictàmens.

La CGT com organització social i sindical denúncia de manera radical, la deriva autoritària i antidemocràtica que l'ordre econòmic i polític està imposant a la societat espanyola.

Aquestes 37 empreses representen el 40% del Producte Interior Brut d'aquest país, 400.000 Milions d'euros, dels quals, prop del 40% els obtenen en l'exterior, especialment a Amèrica del Sud i Amèrica Central, ocupen a més d'un milió de treballadors i treballadores i concentren la majoria de les exportacions. En l'any 2009, van obtenir 40.000 milions d'euros de beneficis nets i en el 2010, de gener a juny, els seus beneficis nets han crescut un 8%, situant-se en els 25.000 Milions d'euros.

Amb aquestes xifres, estan exigint que 23 milions de treballadors i treballadores siguem ignorats i espoliats a l'imposar-nos rebaixar les rendes salarials (moderació salarial), acabar amb la negociació col·lectiva com element essencial del cos col·lectiu de drets laborals i que el sistema públic de pensions i de jubilació, es privatitzi i es reformi en un sentit contrari al repartiment de treball i al dret a una pensió pública suficient i digna.

Les polítiques d'Ajustament del Govern, en concordança amb els Governs de la UE, el FMI, l'OCDE i el BCE, han estat no només lesives contra els drets de la majoria social, treballadors/es, pensionistes, dones, joves, immigrants, sinó absolutament injustes i antidemocràtiques, doncs totes elles, suposen augmentar les desigualtats socials, amb atacs destructius del públic i una primacia de l'interès privat, especialment del representat pel trident -financer – immobiliari –energètic, qui, sent els responsables d'aquesta crisi, han rebut tots els diners públics per a finançar el seu “robatori i la seva gran estafa”.

Aquesta injustícia social és una burla a la sobirania popular i a les regles del seu propi joc democràtic. 37 Poderosos Empresaris, no poden decidir sobre la vida de 44 milions de persones. Ells no han estat triats per ningú, ells exploten recursos col·lectius que no els pertanyen. La generació de riquesa de les seves empreses, no és producte del seu treball, sinó del treball d'aquest milió de treballadors i treballadores, és a dir, és una riquesa social que és apropiada individual i egoistament per aquests 37 Empresaris, que ara dicten al govern “Que no li tremoli el pols, que sigui ferm, ràpid i contundent” en l'adopció de noves mesures antisocials com la privatització i reforma del sistema públic de pensions i la reforma de la negociació col·lectiva amb l'objectiu que desapareguin tots els drets laborals i socials actuals.

La patronal, amb el suport dels polítics, està aconseguint tots els seus objectius. Els treballadors i treballadores només tenim un camí: La mobilització social continuada fins a convocar noves Vagues Generals que posin fre a tanta injustícia.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal CGT

29 de novembre de 2010

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció