CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

39a. concentració a l’Hospital de Bellvitge el 14 de desembre

Dimarts, 13 desembre, 2011

CONCENTRACIÓ DIMECRES 14 DE DESEMBRE A LES 13 HORES A L'HOSPITAL DE BELLVITGE

Serà la 39 concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge.

S'executen TANCAMENTS DEFINITIUS DE DIVERSES UNITATS.

La Precarietat laboral, els acomiadaments de treballadors/es i el deteriorament de la qualitat assistencial a l'Hospital de Bellvitge continuen augmentant en una progressió de la qual desconeixem el seu límit. Com a regal Nadalenc 4 Fisioterapeutes seran acomiadats a finals d'aquest mes, o el que ve a ser el mateix: els seus contractes no seran renovats després d'haver format part de la plantilla de l'Hospital durant anys.

Aquests Fisioterapeutes realitzaven les seves funcions atenent malalts de patologies com: Traumatologia i Pneumologia en Hospitalització, així com diverses patologies a nivell ambulatori. Això implica la saturació assistencial del servei, augmentant el nombre de pacients que hauran d'atendre la resta de Fisioterapeutes de la plantilla i disminuint per tant la capacitat i la qualitat assistencial.

Cal destacar que el servei de Rehabilitació seguirà comptant amb 3 càrrecs que no exerceixen tasques assistencials: Una coordinadora i dos Supervisores, que tot i els esdeveniments, continuaran sense atendre pacients.

Des d'aquesta Secció Sindical exigim l'eliminació immediata dels càrrecs del Servei de Rehabilitació, i la incorporació d'aquests en la plantilla de Fisioterapeutes, realitzant les tasques pròpies de la professió.

La resta de la plantilla incloses totes les categories professionals segueixen igualment patint una precarietat laboral a l'Hospital de Bellvitge que està trencant motlles, personal que portava treballat dècades al centre estan a dia d'avui a l'atur. Els pocs contractes realitzats, dels quals la Direcció de l'Hospital no ens ha facilitat dades, són de jornades de 21 hores setmanals i d'un mes de durada o bé d'una setmana de durada.

A més el passat dia 9 de novembre la Direcció de l'Hospital va tancar les unitats de Cures Intensives UCI 2-2 que comptava amb 12 llits de crítics i la una unitat de Cirurgia General Digestiva que comptava amb 20 llits (unitat 5-3), a més del tancament definitiu de 2 Quiròfans de matí i 4 de tarda.

Tot això cal sumar-lo al tancament també definitiu d'1 unitat d'Hospitalització de Traumatologia (11-1), una unitat d'Hospitalització de Cirurgia Toràcica, la Unitat de Desintoxicació i 4 llits de malalts crítics MICI. Així mateix continuen tancats 4 llits de malalts crítics de Pneumologia (UCRI).

Secció Sindical CGT Bellvitge