CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

3a Bicicletada per les Terres de l’Ebre, el 28, 29 i 30 de març

Dimecres, 27 març, 2013

Cartell 3a bicicletada

Teixint resistències i alternatives a cop de pedal

Enguany ja serà lo tercer any que Jóvens de les Terres de l’Ebre organitzem la bicicletada junt amb diferents col·lectius del territori. Sota el lema “Teixint resistències i alternatives a cop de pedal” aquesta tercera edició se celebrarà los pròxims 28, 29 i 30 de març. Emmarcada dins d’un ambient lúdic i festiu no hi faltarà el component de reivindicació i de donar a conèixer les resistències i alternatives que s’estant teixint arreu de les terres ebrenques.

L’objectiu de la bicicletada és trobar-nos i conviure en los diferents col·lectius i entitats que lluiten pels drets socials i la defensa del territori, per posar plantejaments en comú i avançar plegats cap a un futur digne a les nostres terres. Com també, denunciar tots los projectes especulatius, que exploten els recursos naturals, i l’escassa democràcia en que es duen a terme.

El recorregut de la tercera bicicletada ens permetrà recórrer tres de les comarques ebrenques, sortint des de la Terra Alta i arribant fins al Montsià. Los pobles i llocs que hi farem parada seran: el Pinell de Brai, Aldover, Tortosa, Coll de l’Alba, Deltebre i Ulldecona.

28 de març: de Pinell de Brai a Tortosa.
29 de març: de Tortosa a Deltebre.
30 de març: de Deltebre a Ulldecona.

Xerrades, debats, turisme, mostres de cultura popular i concerts, són algunes de les activitats que es faran durant aquests tres dies de recorregut.

Animeu-vos a participar d’aquest gran projecte i juntes teixirem resistències i alternatives a cop de pedal!!!

Organitza: Jóvens de les Terres de l'Ebre

Col·laboren: Centre Social Autogestionat Lo Maset, Casal Popular Panxampla, Acampada Tortosa 15M, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Terres de l’Ebre (PAH), Arran Terres de l’Ebre, associació AMICS d’Ulldecona, CSA Can Vies, Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera d’Aldover, Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre, Plataforma AntiFracking de les Comarques de Castelló, Celler Cooperatiu del Pinell de Brai, Ajuntament d’Aldover, CUP d’Ulldecona.

Per a més informació sobre com fer la inscripció, com arribar al punt d’inici o a les localitats per on passen i la programació d'activitats de cada un dels tres dies, aneu a http://bicicletadaebre.wordpress.com/

Vídeo de promoció:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yni-FAXuKrQ

Web http://www.jovensebre.org

Twitter: @Jovens_Ebre

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100004481284205

Processó de Desnonats i Desnonades a Tortosa el 28 de març

Des de la PAH de les Terres de l'Ebre i el 15M us convoquem a la 'Processó de Desnonats i Desnonades' que es realitzarà el proper dia 28 de març a les 19,30 a la Pl. dels Dolors en el marc de la IIIª Bicicletada dels Jóvens de les Terres de l'Ebre

Penitència pels culpables!!

Som culpables. Culpables per haver volgut una casa on viure, per voler exercir el dret a l'habitatge, per no poder pagar-nos-la, per no tenir prou diners, per haver de demanar préstec als que sí que en tenen. Culpables per haver cregut en la cultura de la propietat. Culpables per no entendre la lletra petita, per deixar-nos enganyar, per deixar-nos estafar. Culpables per sentir-nos sols, per ser egoistes, individualistes, insolidaris, per mirar-nos el melic. Culpables d'haver perdut la feina i no poder seguir pagant. Culpables per tenir por, per tenir vergonya, per sentir que hem fracassat. Culpables per haver-nos deixat robar per sobre de les nostres possibilitats. Culpables per sentir-nos culpables!

Per això farem penitència. Arrossegarem les cadenes de les nostres hipoteques i els nostres deutes. Carregarem les creus del drets socials, civils i laborals que van morint cada dia. Carregarem els pes de la casa desnonada que portarem la resta de la vida a les nostres espatlles...

Ara, una vegada feta la penitència que Déu agafe confessats als que ens han enganyat i mantenen aquesta estafa perquè s'haurà acabat el temps de la nostra culpabilitat i començarà el temps d'assenyalar els autèntics culpables, de la solidaritat, de l'empoderament de la gent que trencarà el silenci i dirà: Prou desnonaments! Dació en pagament i lloguer social! I, mai més, cap família al carrer! Si es pot!