CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

41è tall de trànsit a l’Hospital de Bellvitge el dimecres 11 de gener

Dimarts, 10 gener, 2012

CONCENTRACIÓ DIMECRES 11 DE GENER A LES 13 HORES A L'HOSPITAL DE BELLVITGE

Serà la 41 concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge.

Continuen tancats al voltant de 120 llits Hospitalaris.

El passat 3 d'aquest mes, el Sr. Joaquim Casanovas (director gerent de l'ICS) ens informa via email a tots i totes els treballadors/es de l'entrada en vigor del "Pla d'ordenació de recursos humans de l'Institut Català de la Salut 2012-2015", segons el mateix, NEGOCIAT A LA TAULA SECTORIAL amb les organitzacions sindicals amb representació en la mateixa.

Aquest pla toca qüestions com adequació de plantilles i jubilacions forçoses entre d'altres. Ens sorprèn la incoherència mostrada per l'ICS capaç d'establir un Pla de Recursos Humans fins al 2015 quan teòricament, en breu deixarem de ser l'empresa pública fins ara coneguda. Iniciatives com aquesta deixen clara la desorganització i el caos que hi ha ara mateix a la Conselleria de Salut, que a més de no haver tingut des d'un principi d'un pla de Salut futur amb cara i ulls, no té un estudi de l'impacte i conseqüències que les retallades en Sanitat estan tenint en el sistema sanitari català.

Només un sindicat, CGT, s'ha molestat a desmentir que aquest Pla hagi estat negociat en la Mesa Sectorial amb els sindicats. La resta de Sindicats, continuen donant la callada per resposta.

Des de la CGT instem a ambdues parts a deixar de riure's de treballadors i treballadores. Amb acord o sense, els sindicats amb representació en la Mesa Sectorial eren coneixedors d'aquest, i han omès aquesta informació a tots/es els/les treballadors/es.

A més la Direcció de l'Hospital de Bellvitge manté tancades (amb motiu Nadalenc) les Unitats de Cirurgia General Digestiva (5-1) i la Unitat de Neurologia fins el16 de gener.

Ell passat 9 de novembre la Direcció de l'Hospital va tancar les unitats de Cures Intensives UCI 2-2 que comptava amb 12 llits de crítics i una unitat de Cirurgia General Digestiva que comptava amb 20 llits (unitat 5-3), a més del tancament definitiu de 2 Quiròfans de matí i 4 de tarda.

Tot això cal sumar-lo al tancament també definitiu d'una unitat d'Hospitalització de Traumatologia (11-1), una unitat d'Hospitalització de Cirurgia Toràcica, la Unitat de Desintoxicació i 4 llits de malalts crítics MICI. Així mateix continuen tancats 4 llits de malalts crítics de Pneumologia (UCRI).

La falta de llits de Malalts crítics està provocant la desprogramació d'Intervencions Quirúrgiques atès que els llits que han de rebre els malalts recentment intervinguts quirúrgicament, estan molt sovint ocupats per malalts que haurien d'estar en UCI, per exemple. A més aquesta manca de llits de malalts crítics provoca també la saturació de serveis que haurien d'atendre un altre tipus de malalts, per exemple TRASPLANTAMENT RENAL.

Tot i presenciar la DESTRUCCIÓ INTENCIONADA DE LA SANITAT PÚBLICA, a mitjans del passat mes de desembre, reunits en Junta de Personal, CCOO, UGT i SATSE han decidit abandonar la protesta dels Talls de la Gran Via, en considerar que la mateixa està "enquistada".

Aquesta Secció Sindical considera que aquesta protesta setmanal, gaudeix de molt bona salut, ja que amb ella es contribueix cada dia a augmentar el nivell de consciència dels/les usuaris/es i mantenir viva i actualitzada la notícia de les agressions que Usuaris/es i treballadors/es tenim en el nostre Hospital.

La CGT seguirà participant d'aquesta protesta, així com de totes aquelles que tinguin com a finalitat denunciar la DESTRUCCIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA.

Secció Sindical CGT-Bellvitge

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció