CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

43 dies d’aturades de 4 hores per torn de treball en l’empresa Saint Gobain Cristaleria de l’Arboç del Penedès i la resta de centres de treball de tot l’Estat espanyol, entre el 16 de març i el 19 de juny

Dimecres, 3 abril, 2013

Comuniquen des de la Secció Sindical de CGT a Saint-Gobain que 22 de març es duran a terme actes reivindicatius a l'entrada de la fàbrica.

Es reprèn les vagues a l´Abril els dies 3, 4, 10, 11, 12, 13, 14, 24, 25, 26, 27 i 28.

Divendres 22 de març, en primer lloc a les 8 es va fer un esmorzar reivindicatiu per a tota la plantilla i per a tots aquells que els vulguin acompanyar.

A les 14 h. es va fer una concentració a l'entrada que va marxar fins a tallar la N-340.


Imatge a saint gobain a l´arboç , piquet al matí bloquejant entrada de camions

La Secció Sindical de CGT a Saint-Gobain Cristaleria S.L. informa que donat el bloqueig en les negociacions del Conveni Col·lectiu, que regula les condicions laborals d'unes 1000 treballadores i treballadors en tot l'Estat espanyol, les Organitzacions Sindicals presents en la Taula Negociadora, (CGT, CCOO i UGT) han convocat 43 jornades de Vaga distribuïdes des del 16 de març fins al 19 de juny.

Aturades que han estat acordades en les diferents Assemblees, que seran de 4 hores a l'inici de cada torn i en els diferents centres de treball: L´Arboç del Penedès (Tarragona), Madrid (oficines generals), Avilés (Astúries), Renedo (Cantàbria) i Azuqueca de Henares (Guadalajara).

A Saint-Gobain Cristaleria S.L. de L'Arboç del Penedès, on CGT és el sindicat majoritari, hi ha una plantilla de 400 treballadors i es dedica a la fabricació de vidre pla per a la construcció, així com a la manufactura i temperat de vidre per al Sector de l'Automòbil, entre els clients es troben: SEAT, CITROËN, VOLKSWAGEN, PEUGEOT, FORD, OPEL, FIAT, MERCEDES, ALFA ROMEO, BMW, JAGUAR, IVECO, LANCIA, i en principi es preveu que es puguin veure afectats per aquestes primers aturades, per altra banda i si l'empresa no reconsidera la seva postura intransigent no descartem que es puguin convocar més aturades i aquestes de jornades completes que ben segur podrien arribar a afectar a algunes de les empreses anteriorment citades, d'entre altres.

Des de CGT informem que les aturades acordades i convocades per unanimitat de la Representació Social són les que segueixen:

Març.- 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 i 26.

Abril.- 3, 4, 10, 11, 12, 13, 14, 24, 25, 26, 27 i 28.

Maig.- 8, 9, 10, 11, 12, 22, 23, 24, 25 i 26.

Juny.- 5, 6, 7, 8, 9, 15, 16, 17, 18 i 19.

Les aturades convocades són conseqüència del bloqueig de les negociacions del Conveni Col·lectiu així com per l'impagament dels endarreriments i actualització de les taules salarials del passat Conveni i resultants del desviament entre l'avenç pactat en el Conveni 2012 i el resultat de l'IPC real. Per a portar a terme el citat impagament, l'empresa ha recorregut als ardits legals, que no legítims, atorgats en la Reforma Laboral.

Per altra banda cal assenyalar algunes de les intencions de l'empresa per a aquest Conveni i que són principalment:

- Pretenen una baixada salarial del 30% i amb una brutal precarietat amb salaris de misèria per a les noves contractacions.

- Pretenen que els treballadors i treballadores assumim que la pujada salarial vagi lligada directament als pressupostos de la Societat. Qui maneja aquestes dades? L'empresa. Perpetuant així la pèrdua de poder adquisitiu.

- També incrementar de forma desorbitada la jornada laboral anual.

- Fer desaparèixer el Contracte de Relleu, perquè directament minvin les plantilles i els treballadors i treballadores hàgin d'assumir cada vegada més càrregues de treball, que venim ja sofrint sense cap tipus d'augment en les nostres categories i per tant en les nostres retribucions. Sent aquesta l'única fórmula legal per a la jubilació parcial anticipada (rellevat), garantint el lloc de treball a altra persona de nou ingrés (rellevista).

- Subcontractar de forma salvatge tot el que pugui, precaritzant l'ocupació en els nostres centres, que com estem advertint no ofereix cap tipus de garantia quant a salaris, calendaris de treball, estabilitat en l'ocupació, seguretat, etc…

Després de no veure cap tipus d'avanç després de més de dos mesos de negociacions, ni albirar cap possibilitat d'acord, ens veiem abocats al conflicte plantejat.

Des de CGT no cedirem en la nostra obstinació per aconseguir un conveni digne i unes condicions laborals que garanteixin l'estabilitat en l'ocupació.

Sección Sindical de CGT a Saint-Gobain Cristalería

Més informació:

- CGT SAINT GOBAIN

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

E-mail: cgt_saintgobain@yahoo.es

David Santamaría: 617086999

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció