CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

43a. concentració a l’Hospital de Bellvitge el 25 de gener

Dimarts, 24 gener, 2012

CONCENTRACIÓ DIMECRES 25 DE GENER A LES 13 HORES A L'HOSPITAL DE BELLVITGE.

Serà la 43a. concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge. Continuen tancats al voltant de 80 llits Hospitalaris.

Des d'aquesta Secció Sindical alertem que pel que sembla la Direcció de l'ICS compta entre les seves files amb espontanis, en aquest cas es tracta de Montserrat Castella Fonts, nomenada Directora de Recursos Humans Territorial fa uns 10 mesos, i arribada al càrrec per dur a terme els retallades a l'Hospital de Bellvitge. Sigui per joventut o bé per excés de zel, la directora en qüestió està prenent decisions unilaterals que lesionen greument els drets dels/les treballadors/es i de les que la Direcció de l'ICS no té coneixement. La Sra. Castella està executant canvis de torns forçosos i eliminant drets sense haver rebut l'ordre per part de l'ICS, elevant així dia a dia la crispació del personal que se sent agredit especialment per aquesta.

El passat 3 d'aquest mes, el Sr. Joaquim Casanovas (director gerent de l'ICS) ens informa via email a tots i totes els/les treballadors/es de l'entrada en vigor del "Pla d'ordenació de recursos humans de l'Institut Català de la Salut 2012-2015 " , segons el mateix, NEGOCIAT A LA TAULA SECTORIAL amb les organitzacions sindicals amb representació en la mateixa.

Aquest pla toca qüestions com adequació de plantilles i jubilacions forçoses entre d'altres. Ens sorprèn la incoherència mostrada per l'ICS capaç d'establir un Pla de Recursos Humans fins al 2015 quan teòricament, en breu deixarem de ser l'empresa pública fins ara coneguda. Iniciatives com aquesta deixen clara la desorganització i el caos que hi ha ara mateix a la Conselleria de Salut, que a més d'haver tingut des d'un principi d'un pla de Salut futur amb cara i ulls, no té un estudi de l'impacte i conseqüències que les retallades en Sanitat estan tenint en el sistema sanitari Català.

Només un sindicat s'ha molestat a desmentir que aquest Pla hagi estat negociat en la Mesa Sectorial amb els sindicats. La resta de Sindicats, continuen donant la callada per resposta.

Des de la CGT instem a ambdues parts a deixar de riure de treballadors i treballadores. Amb acord o sense, els sindicats amb representació en la Mesa Sectorial eren coneixedors d'aquest, i han omès aquesta informació a tots/es els/les treballadors/es.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge