CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

48a. concentració i tall de la Gran Via a l’Hospital de Bellvitge el 7 de març

Dimarts, 6 març, 2012

CONCENTRACIÓ DIMECRES 7 DE MARÇ A LES 13 HORES A L'HOSPITAL DE BELLVITGE

Serà la 48 concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge.

S'obre la Unitat 11-1 (antiga planta de Traumatologia) tancada per les retallades fa 10 mesos per a plantar cara al col·lapse d'Urgències. Continuen tancats al voltant de 66 llits Hospitalaris.

Alerta!. Des d'aquesta Secció Sindical informem a la ciutadania que l'Hospital de Bellvitge manca dels recursos necessaris per a atendre malalts crítics. La retallada d'un 25% de llits per a malalts crítics està provocant que aquest tipus de pacients vagin a parar a Unitats d'Hospitalització que no reuneixen les condicions per a una atenció optima dels mateixos, posant així en perill la vida d'aquestes persones.

Aquesta situació es repeteix freqüentment des del passat 9 de novembre quan la Direcció de l'Hospital va decidir tancar la unitat de Vigilància intensiva UCI 2-2 que comptava amb 12 llits de crítics. A més aquesta manca de llits de Malalts crítics està provocant la desprogramació d'Intervencions Quirúrgiques atès que els llits que han de rebre als malalts recentment intervinguts quirúrgicament, estan molt sovint ocupats per malalts que haurien d'estar en UCI. A més a causa de la falta de llits, no s'estan respectant els protocols de MARSA (Staphilococcus Aureus) que obliga a aïllar als pacients que ho posseïxen per a evitar el contagi.

El passat 9 de Novembre també es va tancar la una unitat de Cirurgia General Digestiva que comptava amb 20 llits (unitat 5-3), a més del tancament definitiu de 2 Quiròfans de matí i 4 de tarda. Continuen tancades amb caràcter indefinit una unitat d'Hospitalització de Cirurgia Toràcica, la Unitat de Desintoxicació i 4 llits de malalts crítics MICI. EXIGIM LA REOBERTURA IMMEDIATA DE TOTES LES UNITATS TANCADES, i denunciem que aquesta destrucció de la Sanitat Pública, no respon més que als criteris especuladors de qui volen enriquir-se amb això.

Des d'aquesta Secció Sindical alertem que pel que sembla la Direcció del ICS compta entre les seves files amb espontanis, en aquest cas es tracta de Montserrat Castella Fuentes, nomenada Directora de Recursos Humans Territorial fa uns 10 mesos, i arribada al càrrec per a portar a terme les retallades en l'Hospital de Bellvitge. Sigui per joventut o bé per excés de zel, la Directora en qüestió està prenent decisions unilaterals que lesionen greument els drets dels/as treballadors/as i de les quals la Direcció del ICS no té coneixement. La Sra. Castella està executant canvis de torns forçosos i eliminant drets sense haver rebut l'ordre per part del ICS, elevant així dia a dia la crispació del personal que se sent agredit especialment per la mateixa.

La construcció de la Fase II del HUB (Edifici nou destinat a UCI, Urgències i Quiròfans) ha seguit al 100% el seu ritme de construcció sense que li afectin les retallades pressupostàries gens ni mica. Per a aquest edifici l'ICS (Institut Català de la Salut) va reservar 70 milions d'euros i quan estigui acabada la seva construcció es realitzarà un RENTING (sistema de lloguer) sobre el material: Llits, monitors, material electrònic, etc.) a la Sanitat Privada. Amb aquests 70 milions l'Hospital de Bellvitge no només no hagués necessitat cap retallada, si no que hagués pogut obtenir millores.

A pesar de presenciar la DESTRUCCIÓ INTENCIONADA DE LA SANITAT PÚBLICA, a mitjan passat mes de Desembre, reunits en Junta de Personal, CCOO, UGT i SATSE han decidit abandonar la protesta setmanal del Tall de la Gran Via, al considerar que la mateixa està “enquistada”. Aquesta Secció Sindical considera que aquesta protesta setmanal, gaudeix de molt bona salut, ja que amb ella es contribueix cada dia a augmentar el nivell de consciència dels/es usuaris/es i a mantenir viva i actualitzada la notícia de les agressions que usuaris/es i treballadors/es sofrim en el nostre Hospital.

La CGT seguirà participant en aquesta protesta, així com en totes aquelles en les quals la fi sigui denunciar la DESTRUCCIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA. La resta de la plantilla incloses totes les categories professionals segueixen igualment sofrint una precarietat laboral en l'Hospital de Bellvitge que està trencant motlles, personal que duia treballant dècades en el centre estan a dia d'avui en l'atur. Els pocs contractes realitzats, dels quals la Direcció de l'Hospital no ens ha facilitat dades, són de jornades de 21 hores setmanals i d'un mes de durada o bé d'una setmana de durada. Des de la CGT insistim a denunciar la desinformació per part de l'empresa.

Les mobilitzacions CONTRA LES RETALLADES i en DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA segueixen creixent. Des de fa mesos es vénen fent concentracions i manifestacions en diversos barris de l'Hospitalet de Llobregat, per exemple en el barri de Santa Eulàlia tots els Dimecres a les 17,30h els/es veïns/es es concentren a les portes del CAP Amadeu Torner, des d'allí parteixen en Manifestació pels principals carrers del barri per a reivindicar LA TORNADA DELS ESPECIALISTES que a causa de les RETALLADES han estat traslladats a l'Hospital de Bellvitge i al CAP de Rambla Justo Oliveras. Aquest dimecres 7 de Març, també partirem de nou a les 12h des del CAP de la Marina juntament amb els usuaris del mateix, per a posteriorment a les 13h TALLAR PER 48ª VEGADA la Gran Via amb els/les treballadors/es de l'Hospital de Bellvitge.

Secció Sindical CGT Hospital de Bellvitge

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció