CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

4art dia d’aturades a Serra Soldadura contra el desmantellament de la seva Unitat de negoci Aeronàutica i pels acomiadaments

Dissabte, 19 desembre, 2015

La plantilla de Serra Soldadura compleix avui el seu quart dia consecutiu d'aturades en protesta contra el desmantellament de la seva Unitat de Negoci Aeronàutica i els acomiadaments executats per la direcció de la firma. El seguiment, per part dels treballadors / es, ha estat majoritari al llarg de totes les jornades de lluita.

L'empresa, que es dedica al disseny, fabricació i implantació de màquines i línies de producció de components automobilístics i aeronàutics, pertany al grup Aernnova, multinacional d'origen basc i primer proveïdor aeronaval de l'estat espanyol i desè mundial.

Actualment assorteix de peces i conjunts a les més grans firmes internacionals del sector, Airbus, Boeing, Embraer, SIKORSKY, etc. Anuncien que molt aviat les seves accions cotitzen en la Borsa de Nova York.

Aernnova s'ha beneficiat de múltiples subvencions i crèdits molt avantatjosos concedits per les administracions públiques de l'Estat, autonòmiques i locals. Catalunya no ha estat una excepció i la seva influència política li ha valgut per adjudicar-nombroses ajudes.

Aernnova i Serra Soldadura han fet servir part d'aquests beneficis i les retallades de personal en muntar una factoria a Romania i traslladar gran part de la maquinària i de la producció aeronàutica i de l'automòbil fins a aconseguir fer aparèixer com deficitària la secció dedicada a la indústria aeronaval. Les conseqüències són greus: privar treballadors i treballadores de Serra, amb un alt grau d'especialització i formació, de la seva ocupació i esborrar del país un sector estratègic, a l'alça i amb grans possibilitats de desenvolupament.

El Comitè i els Sindicats majoritaris en l'empresa, CGT i CCOO, seguiran cridant a la plantilla a mobilitzar-se contra aquestes maniobres. Exigeixen la readmissió dels acomiadats i la reorganització de la Unitat de Negoci, que actualment disposa de càrrega de treball suficient per garantir la seva continuïtat.

4art dia d´aturades a Serra Soldadura contra el desmantellament de la seva Unitat de Negoci Aeronàutica i pels acomiadaments

Barcelona, a 17 de desembre de 2015

Comitè d'Empresa de Serra Soldadura SAU.

Més informació:

- TWITTER CGT SERRA SOLDADURA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció