CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

4t dia de Vaga total dels autobusos de TMB: Els conductors/es convoquen a la Direcció de TMB per a desencallar el conflicte i aquesta no apareix

Divendres, 7 març, 2008

Ahir, dijous 6 de març, els conductors/es de TMB van tornar a realitzar vaga total per a reclamar una negociació immediata amb la Direcció de l'Empresa que posi sobre la taula una mica del 20% d'increment de la despesa que significaria la contractació de més conductors/es i la millora dels descansos de la plantilla actual.


Cal recordar que els conductors/es estan secundat massivament aquesta vaga i això queda completament palès al ser cada conductor/a individualment ell que torna a entrar l'autobús a retir una vegada s'acaben els horaris dels serveis mínims. Això si, cal dir que la meitat dels treballadors/es no té serveis mínims i secunda la vaga completament. En total, han estat deu els treballadors/es que han fet de esquirol.

Una representació dels conductors/es es van reunir amb Josep Mª Goñi, membre del Consell d’Administració de TMB, per a explicar-li el punt de vista del col·lectiu de conductors i conductores sobre la falta de descansos i el conflicte obert per a aconseguir dos dies de descans setmanal. Al seu torn, representants dels conductors/es en vaga es van presentar a la reunió en la qual s'havia convocat a la Direcció de TMB per a tractar d'arribar a un acord i tancar el període de vagues i mobilitzacions. Els representants de TMB no van assistir-hi i tampoc van respondre oficialment al Comitè de vaga la raó de la seva no assistència.

Els periodistes van comentar que la Direcció de TMB ha anunciat que no pensa negociar mentre hagi vaga. D'aquesta manera, la representació dels conductors/es en vaga ha tornat a convocar públicament i mitjançant fax a l'empresa per a dissabte que ve 8 de març a les 11h en les oficines de TMB, dia que no hi haurà cap vaga, per a tractar de buscar un acord satisfactori per a totes les parts.

Els conductors/es marxaven ahir al costat dels estudiants, recalcant que volen els dos dies sense repressió policial, en referència als diversos companys copejats durant les mobilitzacions anteriors i, amb especial atenció, amb el conductor Javier Lamata que va ser copejat amb una porra en el cap pels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra.

Federació Local de Barcelona. Secretaria de Comunicació