CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

5 de novembre: homenatge al Liceu Escolar de Lleida en el 70 aniversari del bombardeig feixista de la ciutat

Dissabte, 3 novembre, 2007

El Liceu Escolar de Lleida va ser un dels promotors de l’Escola Nova a Catalunya, basat en un model pedagògic o­n els valors de la igualtat, la llibertat, l’ajuda mútua, i el saber compartir eren l’eix vertebrador de l’aprenentatge.

L’any passat es va celebrar el centenari de la seva fundació per Frederic Godàs. Enguany, malauradament, hi ha també una efemèride a commemorar. Ens trobem davant del 70è aniversari del Bombardeig de Lleida.

En aquell moment la tasca del Liceu va acabar bruscament, quan els franquistes van bombardejar la ciutat amb l’únic objectiu d’atemorir la població civil. El Liceu Escolar fou destruït i desenes d’alumnes van morir sota les bombes.

En l’aniversari d’aquest dia nefast, des de la Federació d'Ensenyament de la CGT de Ponent volem retre homenatge a les víctimes innocents i als qui, com nosaltres, creien que l’educació feia lliures les persones.

L’acte es celebrarà el dilluns 5 de novembre de 2007, al monument al Liceu Escolar de l’Avinguda de Blondel de Lleida a les 19:00, i comptarà amb la participació de Mercè Barallat, historiadora lleidatana, i David Sancho, membre de la Federació d’Ensenyament de la CGT de Ponent, que ens donaran diferents visions sobre què ha representant i encara representa la presència del feixisme a casa nostra.

Federació d'Ensenyament de la CGT de Ponent

Av. Catalunya 2 planta 8 (25002) Lleida
e-mail: cgtenselleida@gmail.com
www.cgtcatalunya.cat/cgtense

Attached documents