CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

50 activistes de CGT s’encadenen a la seu d’ICV a Barcelona en solidaritat amb el secretari del comitè d’empresa de Parcs i Jardins

Dijous, 23 juliol, 2009

Cartell

Avui 23 de juliol unes 50 militants de CGT s'han encadenat en la porta de la seu d'Iniciativa per Catalunya Verds del c/Ciutat, per a exigir la retirada de la sanció de 2 mesos de suspensió d'ocupació i sou imposada al secretari del comitè d'empresa de Parcs i Jardins i membre de CGT.


L'acció s'ha fet en solidaritat amb el company sancionat, contra la repressió i coacció sindical que exerceix la Direcció i que permet i fomenten els gestors polítics que dirigeixen l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona.

Ahir dimecres dia 22 de juliol més de 20 seus d'ICV de Barcelona i rodalies van ser encartellades per a denunciar aquests fets i per a demanar la retirada de la sanció de 60 dies al Secretari del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins.

Cartell
Cartell
El dia 10 de juny, coincidint amb la convocatòria de vaga a Parcs i Jardins, la Direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona va imposar una sanció de suspensió d'ocupació i sou de seixanta dies i el seu immediat compliment al secretari del comitè d'empresa i membre de CGT.

L'excusa per a aquesta sanció és el fet que no havia presentat les fulles de preavís o justificants d'utilització de les hores sindicals, pel que la Direcció de Parcs i Jardins considera que són faltes d'assistència injustificades, malgrat que en el seu moment ja se'ls va informar des del Comitè d'Empresa i per escrit que el company assumia les responsabilitats de la secretaria del comitè d'empresa que requereix plena dedicació.

En la història del comitè d'empresa, mai el secretari del comitè ha fet les sol·licituds d'hores sindicals per escrit, sinó que automàticament qui ostentava el càrrec les exercia. Sempre s'havia fet així i mai l'empresa va sancionar a ningú per aquest fet. Durant aquest temps que la Direcció de Parcs considera faltes injustificades, el secretari del comitè d'empresa ha estat en reunions amb un diversos membres de l'empresa, o amb l'inspector de treball, o signant contractes de treball en el departament de personal, o exercint les seves funcions de secretari en la seu del comitè en el centre de manteniment de Canyelles, sent vist per gran quantitat de directius, treballadors i treballadores de Parcs i Jardins.

Des de CGT considerem que la sanció imposada al secretari del comitè d'empresa és una venjança i un escarment de l'empresa en resposta a les denúncies a inspecció de treball i en els tribunals i que estan perdent, demostrant-se la mala forma de gestionar els recursos públics; maneres molt llunyanes de com haurien de gestionar-los un consistori que es considera d'esquerres, i especialment les males maneres de qui gestiona Parcs i Jardins, Imma Mayol, a qui se li omple la boca amb paraules molt eco-socialistes i actua totalment al revés.

CGT Barcelona


- Més informació al web de la Secció Sindical de Parcs i Jardins de Barcelona|http://malesherbes.blogspot.com.
- ... i Fotos de les seus d'ICV encartellades|http://picasaweb.google.com/malesherbes.cgt/ImmaMayolRepressoraDeDebo#