CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

500 anticapitalistes ocupen l’antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit en plena plaça Catalunya de Barcelona

Diumenge, 26 setembre, 2010

jpg_PICT0128.jpg

Al voltant de les 6 de la tarda del 25 de setembre, una hora mes tarda del previst per l'organització, va donar començament a plaça Universitat la manifestació convocada per l'assemblea de treballadors de Barcelona.

Unes 700 persones en l'inici de la mobilització amb diverses pancartes, han iniciat la marxa sota el lema "Quina és la teva vaga? aturat, treballadora de la llar, estudiant, precari". Els manifestants han penjat cartells en els comerços amb la inscripció "29 S Vaga" en el transcurs del carrer Pelai. La marxa amenitzada amb una xaranga i un grup de clown, ha transcorregut de manera festiva, alternant lemes com "sindicats i partits són els nostres enemics", "Vaga general", "Anticapitalistes" o "Unió, acció, autogestió" amb els ritmes del vent metall i la percussió.

A l'arribar al cantó de Fontanella amb passeig de Gràcia la manifestació ha canviat el seu recorregut girant a l'esquerra, prenent aquest últim carrer, el canvi de recorregut desconegut per a la gran majoria de la manifestació, no ha impedit que es continués cantant i increpant als sindicats majoritaris "CCOO i UGT la mateixa merda és".

A l'arribar al cantó de Plaça Catalunya amb Ronda Universitat la manifestació ha pres novament rumb a l'esquerra, plantant-se davant de l'edifici que albergava l'antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit, espai ara alliberat per a l'ús popular. L'edifici propietat de la immobiliària Andybal i on pretén construir "els habitatges mes exclusius de la ciutat comtal" ha estat l'objectiu que aquesta vegada s'ha escollit per a denunciar les condicions deplorables a la qual ens porta el capitalisme salvatge del FMI, el Club Bildeberg, la Trilateral, la Unió Europea i de la màfia capitalista en general.

Els assistents han protagonitzat una asseguda enmig de la ronda Universitat per a impedir l'acció de la policia, que finalment solament havia mobilitzat (fins a aquella hora) 3 furgons, aparcats en el Passeig de Gràcia. La presència de guàrdia Urbana ha estat notable durant les accions que s'han portat a terme abans d'obrir simbòlicament el banc al conjunt de la societat civil anticapitalista. Concursos de llançament d'ous, caracterització de les estàtues que presideixen l'entrada de l'edifici, o cançons contra l'acció policial han amenitzat al públic que esperava impacienti per a prendre l'edifici.

Davant un nombre major de públic del que va iniciar la protesta i des de la nau central de l'edifici, s'ha desplegat una gran pancarta amb el lema: "La banca ens asfixia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen: A LA MERDA" amb la consegüent satisfacció de la ciutadania allí reunida. Passats alguns minuts es desplegava altra pancarta en el lateral de l'edifici amb la inscripció: "Això és una invitació a lluitar ajuntis. Vaga general 29 s" manifestant la voluntat d'unitat anticapitalista, per a evitar que la reforma laboral es continue portant a terme.

Després d'un parell d'hores de preparatius perquè l'edifici no suposés cap perill per als i les que hi entressin, s'ha procedit a tallar la cinta inaugural i uns 500 anticapitalistes han pres l'edifici. A partir d'aquella nit mateix es porten a terme assemblees, xerrades sobre qüestions transversals dintre de les diferents tendències de l'anticapitalisme, i s'intentarà debatre quin és la millor forma de participar en la vaga general per a tots els/les que no poden realitzar-la per estar aturats, ser treballadores de la llar, estudiants, precàrie,s etc... Els participants proposen acompanyar als sindicats alternatius en la vaga general però a la seva manera, fugint de la vaga clàssica.

Nou cop d'efecte a Barcelona contra els poders econòmics. Nou acte de desobediència civil i nou cop en la cara als especuladors, rics i altres gents de mal viure.

Col·lectiu Kaosenlared

www.kaosenlared.net/noticia/500-anticapitalistas-ocupan-antigua-sede-banco-espanol-credito-plena-p>>> Mira també:
http://www.29-s.net


Barcelona: Activitats diumenge, 26-S, a l'edifici del Banc espanyol de crèdit i comunicat

Demá a les 10h: esmorzar a l'edifici ocupat del Banc Espanyol de Crèdit (plaça Catalunya): Juntes ho podem tot!

Avui a les 20h s'ha alliberat l'antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit per difondre que la vaga del 29 de setembre ha de ser l'inici d'un cicle de lluita continuada per acabar amb els abusos a les que ens estan sotmeten els bancs, el govern i els sindicats CCOO i UGT. La pancarta penjada a la façana ho diu ben clar: “La banca ens asfixia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen i CCOO i UGT ens venen”.

La idea és crear un espai de confluència per totes aquelles persones que se senten soles davant d’una crisi sistèmica que ataca totes les esferes de la nostra vida: hipotecades per l'especulació immobiliària; desnonats desemparats, silenciats i aïllats; joves que amb la reforma laboral cada vegada tindran més difícil mantenir els drets aconseguits pels nostres avis i àvies; dones explotades per la lògica capitalista patriarcal, immigrants que se'ls hi aplica la llei d'estrangeria, transexuals criminalitzades per defensar el dret al propi cos, treballadors i treballadores venudes per CCOO i UGT, i un llarg etcètera. Les classes populars estem patim: estem soles i desemparades per aquest Estat Absent que només ens porta a ser carn de canó d'empresaris i bancs.

És una okupació simbòlica que vol fer reflexionar i activar a totes aquelles que no voleu continuar sent còmplices d'autoritats polítiques públiques, empresarials i sindicals. De la política del pacte i la pau social hem de passar a la política de lluita i de conflicte social. No ens podem quedar parades davant d'un Estat que sistemàticament trepitja els nostres drets. Les retallades socials, la reforma laboral i la submissió de les classes populars poden aturar-se: si aturem Barcelona el 29 de setembre i ens plantem davant la imposició d'una legislació que cada vegada ens allunya més d'una vida feliç i socialment justa, podem recuperar la confiança en nosaltres i crear xarxes de solidaritat i de suport mutu. I aquí la continuïtat de la lluita serà clau...
Aquesta nit s’han presentat l'Assemblea de Barcelona i els comitès de barri (mapa d'assemblees locals). Cap a la vaga general del 29 i més enllà.

I demá…diumenge 26 de setembre:

A partir de les 10h del matí hi haurà activitats, xerrades, grups de discussió i coordinació

A les 12h: Presentació d'eines i formes de lluita per fer front al capitalisme (mapa de recursos/caixa d'eines)

A les 17h: Fòrum "Quina és la teva vaga?"

A les 19h molt important: Assemblea oberta

Es decidirà quina funció li donem a l'espai i quines són les accions que hem de dur a terme per crear un moviment que vagi més enllà de la jornada de lluita del 29 de setembre.

www.kaosenlared.net/noticia/activitats-diumenge-26-s-ledifici-banc-espanyol-credit-i-comunicat


Assemblea de Barcelona

http://assembleadebarcelona.wordpress.com/

Piquet Paraula (Materials Cassolans per una vaga social i salvatge)