CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

500 antifeixistes es manifesten el 20 de novembre pel centre de Barcelona contra els discursos xenòfobs de la dreta

Diumenge, 21 novembre, 2010

jpg_anti8.jpg

El dissabte 20 de novembre, convocades per la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme, i coincidint amb el 35è aniversari de la mort de Franco, més de 500 persones es van manifestar a Barcelona per rebutjar els discursos xenòfobs i racistes de determinats partits polítics, per exemple Plataforma per Catalunya i el Moviment Social Republicà, que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya sota un programa que atia l’odi contra la població immigrant a base de falsedats, mentides i prejudicis infundats.

Des d’Unitat contra el feixisme i el racisme també es critiquen durament les propostes de caràcter racista que sosté el Partit Popular i es reivindica la convivència en la diversitat.

La manifestació convocada per Unitat contra el feixisme i el racisme ( http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/ ), va ser un crit de protesta per l'augment dels discursos xenòfobs i amb una forta càrrega de populisme ultradretà, en una campanya electoral fortament marcada per la falsa problematització del col·lectiu immigrant i el seu encaix social.

Els i les manifestants van sortir de Plaça Universitat, darrere la pancarta de capçalera amb el lema "Unitat contra el feixisme i el racisme. Per la convivència en la diversitat" corejant consignes com "Nazis no"," Anglada feixista, tu ets el terrorista", "Cap persona és il·legal" o "Llibertat d'expressió, pels feixistes no". La manifestació, en alguns sectors molt sorollosa, va comptar amb l'assistència de diferents col·lectius i organitzacions, entre les quals la CGT de Catalunya, que va lluir una pancarta pròpia on es podia llegir "El feixisme i el racisme son fills del capitalisme". Altres pancartes contenien lemes com “Ni feixisme, ni racisme dins el Parlament”, “Que no ens enganyin, no a la política de la por”, “Llei de partits per tots o per ningú, prou impunitat feixista, ni PxC, MSR, DN, Falange. Assassins” o “Defensem la convivència en la diversitat”

La falsa problemàtica en relació a la immigració, s'ha posat en el centre de la palestra a costa d'esgarrapar vots i davant la inoperància dels polítics capitalistes per sortir de la crisi, i amb la voluntat de trobar un culpable a la situació econòmica que patim per culpa de les males arts dels banquers, especuladors i mafiosos al servei del capital.

La formació filofeixista i xenòfoba Plataforma per Catalunya va ser contínuament increpada, de la mateixa manera que el seu líder Josep Anglada.

La manifestació, que va transcórrer per les Rambles, va arribar a plaça Sant Jaume on es va llegir un comunicat per part dels organitzadors de la plataforma antifeixista de recent creació.

Al final de l'acte els assistents van cantar l'estaca del cantautor Lluis Llach, on es van viure moment emotius on va visualitzar la unió de l'antifeixisme català en una abraçada col·lectiva i forts càntics.


www.btvnoticies.cat

El diumenge dia 21 els i les antifeixistes també van fer sentir la seva veu a la plaça d'Espanya, on més de 100 persones, entre elles nombrosos immigrants, es van concentrar per protestar davant de l'Hotel Catalònia Plaza, que acollia l'acte central del partit xenòfob i ultradretà Plataforma per Catalunya.

Feixistes ni aquí ni enlloc!

Secretaria de Comunicació de CGT Catalunya

Fotos: Sergio Loris

>>> Podeu veure la galeria de fotos més abaix.

>>> També podeu anar a la galeria de fotos d'Unitat contra el feixisme:

www.flickr.com/photos/unitatcontraelfeixisme/