CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

500 persones a la manifestació sorpresa de la CGT el 15 de setembre a Barcelona en solidaritat amb les encausades de la UAB pel cas 27i+

Divendres, 16 setembre, 2016

Unes 500 persones a la manifestació sorpresa de la CGT el 15 de setembre a Barcelona, des del Paral·lel a la Plaça de Sant Jaume, passant per Rambles i Ferran, en solidaritat amb les encausades del cas 27i+ per defensar la universitat pública, entre elles Ermengol Gassiot, Secretari General de CGT Catalunya.

La CGT es manifesta per sorpresa contra la causa que afecta 27 persones de la UAB

El sindicat concentra gairebé mig miler d'afiliats al centre de Barcelona en defensa de la universitat pública i de qualitat

La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat uns 450 afiliats i simpatitzants en una manifestació per denunciar el cas dels @som27imés. En aquest sumari es demanen 11 anys de presó al secretari general, Ermengol Gassiot i penes similars a 25 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a un membre del personal d’administració i serveis. En total gairebé 300 anys de presó més penes accessòries.

El sindicat d’arrel anarquista ha sortit al carrer sense comunicar-ho a Interior. Ho ha fet en un recorregut que ha travessat la Barcelona més turística, des de prop de les Drassanes fins a la Plaça de Sant Jaume, passant per la rambla. Gairebé mig miler de sindicalistes han cridat contra els processaments envoltants de gran parafernàlia de petards i traques. En cap moment s’ha produït cap incident ni la policia ha fet acte de presència.

A la fi de la marxa, Gassiot s’ha refermat en què s’ha volgut fer l’acte sense demanar permís ni comunicar res a les autoritats policials. Aquesta acció ha estat una forma de denunciar la denominada llei mordassa, a la qual el sindicat s’oposa amb força.

El secretari general de la CGT ha explicat al Diari del Treball que “hem volgut fer un acte que cridi l’atenció sobre el processament. Som conscients que el procediment s’allargarà i no volem esgotar la mobilització. Ara preparem una acció en l’àmbit estatal”.

La manifestació s’ha fet després d’un acte organitzat per la secretaria de formació del sindicat. En aquest acte Gassiot s’ha dirigit als afiliats i ha vinculat les elevades peticions de presó del cas que afecta estudiants, PAS i a ell mateix com una mesura contra els col·lectius que en el moment de màxima duresa de la política de retallades es van oposar a les polítiques neoliberals que es desprenien d’aquestes actuacions.

L’exvicerectora de la UAB, Sílvia Carrasco, ha estat també criticada amb duresa. Carrasco està personada en el cas com acusació. Des de la CGT consideren que la seva actuació té a veure amb una revenja política causada per l’actitud reivindicativa d’estudiants i alguns professors en les protestes universitàries.

Font: Diari del Treball
http://diaritreball.cat/cgt-manifesta-sorpresa-contra-causa-que-afecta-27-persones-uab/

Marxa sorpresa de la CGT a Barcelona en solidaritat amb les 27 encausades de la UAB

Més de 250 anarcosindicalistes s'han manifestat fins a la plaça Sant Jaume amb Ermengol Gassiot, secretari general del sindicat imputat en aquest cas, a la capçalera. Arrenquen així una campanya pròpia que suma esforços amb la unitària.

Manifestació sorpresa aquest migdia al centre de Barcelona. Entre la mirada estupefacta dels centenars de turistes que encara ocupen els carrers de la ciutat i les acceleracions brusques de les motocicletes dels agents de la Guàrdia Urbana, desconcertats en trobar-se de sobte més de dues-centes persones prenent la Rambla. 'Som 27 i Més'

La Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya ha aprofitat la celebració d'una trobada del sindicat a la ciutat aquest dijous, per prendre els carrers en solidaritat amb 27 estudiants i treballadores de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), imputades en una causa penal per l'okupació del rectorat de Bellaterra la primavera de l'any 2013.

Tot i participar en la plataforma unitària 'Som 27 i més', la CGT ha volgut que "les companyes del món sindical puguin sortir al carrer per deixar clar que si toquen a algú de la nostra organització responem col·lectivament, així com si toquen a algú dels moviments que lluiten contra els abusos de poder", segons ha explicat a la Directa Ermengol Gassiot, secretari general a Catalunya de l'organització anarcosindicalista i professor de la UAB.

Gassiot és una de les 27 persones de la comunitat educativa de la UAB contra les quals la fiscalia demana penes que oscil·len entre els onze anys i cinc mesos i els 13 anys i nou mesos de presó per l'okupació del rectorat. Aquesta acció va durar un mes i es va produir en un context de retallades en l'educació pública, motiu pel qual més de 150 persones es van tancar a l'edifici del rectorat per exigir l'aplicació d'unes mocions aprovades anteriorment al Claustre de la universitat.

"Aquest cas s'explica en clau de la lluita contra el negoci privat en el món de l'educació que el moviment estudiantil hem portat endavant des de fa molts anys a la universitat", explicava Gassiot mentre la capçalera de la manifestació arribava a la Rambla entre crits de "obreres i estudiants unides i endavant" i "menys repressió i més educació". L'Ermengol assegura que "hi ha un punt d'escarni, d'anar a assenyalar persones concretes que han tingut una rellevància en les lluites dels últims anys". "Ens han anat assignant rols en aquest suposat entramat delictiu que la universitat va denunciar que hi havia", explica fent al·lusió a l'escrit d'acusació adreçat al Jutjat d'Instrucció 3 de Cerdanyola del Vallès per sol·licitar l'obertura de judici oral.

Durant tot el recorregut s'han llençat petards eixordadors que espantaven i fins i tot feien enfadar a botiguers i turistes. Tanmateix, això no ha molestat les més de 250 anarcosindicalistes que han arribat a la plaça Sant Jaume passades les dues del migdia. Els agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana que conversaven distesos a les portes de la Generalitat i l'Ajuntament, respectivament, s'han vist sorpresos per una traca de cinquanta metres.

La capçalera s'ha col·locat davant del Palau de la Generalitat, on ni tan sols havien tingut temps de preparar l'habitual dispositiu que protegeix l'edifici els dies de protesta. Ha estat així perquè la marxa no havia estat comunicada a cap autoritat, ni publicitada des de la mateixa organització, per reivindicar l'espai públic com a lloc de lliure expressió. Per cloure la manifestació, un membre de la CGT ha llegit un comunicat que començava advertint: "Qui es pensi que la repressió i l'amenaça de presó aconseguirà diluir la nostra manera de fer sindicalisme de combat, compromès amb la classe treballadora, s'equivoca".

Tot seguit, ha enumerat una desena dels nombrosos casos repressius contra membres del sindicat durant els darrers anys, des del cas Expert fins al procés judicial a la Laura i l'Eva o contra el conductor d'autobusos Saturnino Mercader. L'orador ha carregat contra la condemna d'un any i mig de presó pels vaguistes del 14-N a Girona anunciada avui, "cap llei mordassa ens taparà la boca, cap reforma laboral ens domesticarà mai", ha assegurat. Després de recordar a l'Antonio, membre del sindicat a Parcs i Jardins mort aquest estiu, l'acció s'ha tancat anunciant quelcom que ha quedat clar "les encausades no estan soles, ens tenen a totes nosaltres".

Font: Directa
https://directa.cat/actualitat/marxa-sorpresa-de-cgt-barcelona-en-solidaritat-amb-27-encausades-de-uab

Protesta de la CGT pels 27 encausats per l’ocupació del rectorat de la UAB

Membres de la CGT han recorregut aquest migdia els carrers del centre de Barcelona per protestar contra els 27 encausats per l'ocupació del rectorat de la UAB l'abril de 2013. Els manifestants han tallat durant uns minuts l'avinguda del Paral·lel i també la Rambla. Entre els processats hi ha Ermengol Gassiot, professor de prehistòria i secretari general actual d'aquest sindicat, que s'enfronta a una pena d'onze anys de presó.

Els manifestants han sortit des de les portes de la seu de Treball, al carrer d’Albareda. La protesta ha continuat per l’avinguda del Paral·lel, on els manifestants han tallat el trànsit uns minuts. Finalment la marxa ha acabat a la plaça de Sant Jaume. Entre els 27 encausats hi ha Ermengol Gassiot, professor de prehistòria i secretari general actual d’aquest sindicat. Gassiot s’enfronta a una pena d’11 anys de presó per haver convocat una roda de premsa de suport a l’ocupació del claustre universitari.

Tot i que la UAB va retirar l’acusació penal contra els 27 processats al juliol, Gassiot critica que la Fiscalia ja havia fet servir l’argumentari de la universitat per presentar l’escrit de l’acusació. Des de la CGT alerten que la mobilització d’avui no serà l’última, i que s’articularan al voltant de la plataforma Som 27 i més.

Font: BTV
http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/09/15/cgt-protesta-encausats-ocupacio-uab-rectorat/

>>> Fotografies de la manifestació en documents adjunts.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció