CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

500 persones es van manifestar a Barcelona el 22 de novembre per “esvair la cortina de fum” d’Artur Mas

Dissabte, 24 novembre, 2012

DAVID BOU | 23/11/2012 - Setmanari Directa

Poc més de dos dies abans de les eleccions al Parlament de Catalunya, la mateixa tarda que arrencava la campanya comercial del període nadalenc al centre de la ciutat de Barcelona, mig miler de persones convocades per iniciativa de la plataforma “Esvaïm la cortina de fum” es van manifestar pel centre de la ciutat comtal.

Darrera una pancarta que interpel·lava a la ciutadania amb la pregunta “quina és la teva autodeterminació? Trenquem la cortina de fum. #CiUésViolència”, diversos col·lectius i sectors en lluita contra les retallades i la crisi, es van aplegar amb l'objectiu de “fer sentir una part important de la voluntat del poble”, en clara analogia al lema de la campanya electoral de la coalició nacionalista. Les Iaioflautes, el col·lectiu Stop Bales de Goma, així com membres de les assemblees de barri i treballadores dels transports i la sanitat pública entre d'altres, van recórrer la distància que separa la Plaça Catalunya i la de Sant Jaume reivindicant “una democràcia real per construir un procés constituent des de la base”.

Fort desplegament policial

La marxa va partir passades les set i mitja de la tarda des de l'entrada de l'antic edifici Banesto de la Plaça de Catalunya. La convocatòria va ser vigilada d'aprop i en tot moment per un ampli dispositiu de més de vint-i-cinc furgonetes del cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra, grups de policies de paisà perimetrant el recorregut i, finalment, un helicòpter de la mateixa policia catalana. El fort desplegament policial va intensificar els crits de les manifestants contra la violència dels Mossos d'Esquadra i per la dimissió del fins ara Conseller d'Interior, Felip Puig. Les mostres de solidaritat cap a la darrera persona que durant la vaga general del 14 de novembre va perdre la visió d'un ull per l'impacte d'un projectil disparat per la Brigada Mòbil de la policia catalana, Ester Quintana, van ser presents durant tot el vespre.

“Lloc simbòlic del rei dels lladres”

La protesta es va aturar a l'alçada del Palau de la Música per denunciar el “saqueig de les arques públiques” i els casos de corrupció política descoberts durant els darrers anys. Des de Pretòria, fins al cas de les ITV, passant per Ferrovial i les comissions d'investigació parlamentaria sobre la sanitat pública que la convocatòria d'eleccions anticipades va aturar, el manifest llegit per les convocants, va voler fer palès el “consens existent entre les principals forces polítiques per tapar-se les vergonyes i sortir impunes” dels diversos sumaris i investigacions que han posat en entredit la gestió dels recursos públics i l'assumpció de les retallades com a “única sortida a la crisi econòmica”.

Crides a la mobilització

Tant bon punt la manifestació va arribar a la Plaça Sant Jaume, un membre de la campanya “ojo con tu ojo” va prendre la paraula per afirmar que “aquesta repressió policial és impròpia d'un país democràtic”. La seva intervenció es va centrar en denunciar haver-se sentit menyspreat i mentit per Felip Puig d'ençà l'endemà de la vaga general, fent al·lusió a les declaracions on el convergent ha negat l'ús de projectils i pilotes de goma per part de la policia durant aquella jornada.

Així mateix, una membre de la Xarxa de les Dones feministes contra la violència va anunciar que, tot i la prohibició de la Junta Electoral Provincial de Barcelona per manifestar-se aquest diumenge 25 de Novembre, es manté la convocatòria prevista per la jornada electoral a les sis de la tarda a la Font de Canaletes, en el marc de la diada contra les violències de gènere.

http://www.directa.cat/noticia/500-persones-es-manifesten-barcelona-esvair-cortina-fum-mas

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció