CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

50a Concentració a l’Hospital de Bellvitge el 21 de març

Dimarts, 20 març, 2012

CONCENTRACIÓ DIMECRES 21 DE MARÇ A LES 13 HORES A L'HOSPITAL DE BELLVITGE

Serà la 50a concentració que realitzem tallant la Gran Via a l'altura de l'Hospital de Bellvitge.

Continua oberta des del passat 5 de Març la Unitat 11-1 (antiga planta de Traumatologia) tancada per les retallades fa 10 mesos per a plantar cara al col·lapse d'Urgències.

Segons dades extretes de la intranet de l'Hospital de Bellvitge, s'han perdut des de 2007 fins a Desembre del 2011 un total de 153,7 llits disponibles.

En aquests moments la Direcció de l'Hospital obre intermitentment Unitats d'Hospitalització tancades per les RETALLADES, com Unitats de Cirurgia Major Ambulatòria para reduir les llistes d'espera d'Intervencions Quirúrgiques, donant així prioritat a un tipus d'intervencions de menor gravetat que no requereixen d'ingrés hospitalari, o que en tot cas aquest ha de ser mínim.

Des de la Secció Sindical de CGT de l’Hospital de Bellvitge CONVIDEM A TOTA LA CIUTADANIA A PARTICIPAR ACTIVAMENT DE LA VAGA GENERAL convocada per CGT per al 29 de Març; així mateix felicitem a CCOO i UGT per la mateixa, que encara que al nostre parer arriba un parell d’anys tard, celebrem que els representants dels/les treballadors/es per fi es dediquin al que hagués de ser sempre la seva comesa: LLUITAR per defensar els drets dels treballadors i abandonar d’una vegada les taules de negociació que tantes reculades en drets ens han portat a la classe treballadora.

Alerta!. Des d’aquesta Secció Sindical informem a la ciutadania que l’Hospital de Bellvitge manca dels recursos necessaris per a atendre malalts crítics. La retallada d’un 25% de llits per a malalts crítics està provocant que aquest tipus de pacients vagin a parar a Unitats d’Hospitalització que no reuneixen les condicions per a una atenció optima dels mateixos, posant així en perill la vida d’aquestes persones.

Aquesta situació es repeteix freqüentment des del passat 9 de novembre quan la Direcció de l’Hospital va decidir tancar la unitat de Vigilància intensiva UCI 2-2 que contava amb 12 llits de crítics. A més aquesta manca de llits de Malalts crítics està provocant la desprogramació d’Intervencions Quirúrgiques atès que els llits que han de rebre als malalts recentment intervinguts quirúrgicament, estan molt sovint ocupats per malalts que haurien d’estar en UCI. A més a causa de la falta de llits, no s’estan respectant els protocols de MARSA (Staphilococcus Aureus) que obliga a aïllar als pacients que ho posseïxen per a evitar el contagi.

El passat 9 de Novembre també es va tancar una unitat de Cirurgia General Digestiva que comptava amb 20 llits (unitat 5-3), a més del tancament definitiu de 2 Quiròfans de matí i 4 de tarda. Continuen tancades amb caràcter indefinit una unitat d’Hospitalització de Cirurgia Toràcica, la Unitat de Desintoxicació i 4 llits de malalts crítics MICI.

EXIGIM LA REOBERTURA IMMEDIATA DE TOTES LES UNITATS TANCADES, i vam denunciar que aquesta destrucció de la Sanitat Pública, no respon més que als criteris especuladors de qui volen enriquir-se amb això.

Exigim també la DIMISSIÓ de tota la DIRECCIÓ DE L’HOSPITAL que està demostrant una total incapacitat de gestionar en bon funcionament de l’Hospital sent incapaços de preveure alguna cosa tan sabuda com que certes estacions de l’any comporten un alt índex de Grip.

A més la construcció de la Fase II del HUB (Edifici nou destinat a UCI, Urgències i Quiròfans) ha seguit al 100% el seu ritme de construcció sense que li afectin les retallades pressupostàries gens ni mica. Per a aquest edifici l’ICS (Institut Català de la Salut) va reservar 70 milions d’euros i quan estigui acabada la seva construcció es realitzarà un RENTING (sistema de lloguer) sobre el material: Llits, monitors, material electrònic, etc) a la Sanitat Privada. Amb aquests 70 milions l’Hospital de Bellvitge no només no hagués necessitat cap retallada, si no que hagués pogut obtenir millores.

A pesar de presenciar la DESTRUCCIÓ INTENCIONADA DE LA SANITAT PÚBLICA, a mitjan passat mes de Desembre, reunits en Junta de Personal, CCOO, UGT i SATSE han decidit abandonar la protesta del Tall de la Gran Via, al considerar que la mateixa està “enquistada”. Aquesta Secció Sindical considera que aquesta protesta setmanal, gaudeix de molt bona salut, ja que amb ella es contribueix cada dia a augmentar el nivell de consciència dels/les usuaris/es i a mantenir viva i actualitzada la notícia de les agressions que Usuaris/es i treballadors/es sofrim en el nostre Hospital. La CGT seguirà participant en aquesta protesta, així com en totes aquelles en les quals la fi sigui denunciar la DESTRUCCIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA.

La resta de la plantilla incloses totes les categories professionals segueixen igualment sofrint una precarietat laboral en l’Hospital de Bellvitge que està trencant motlles, personal que duia treballant dècades en el centre estan a dia d’avui en l’atur. Els pocs contractes realitzats, dels quals la Direcció de l’Hospital no ens ha facilitat dades, són de jornades de 21 hores setmanals i d’un mes de durada o bé d’una setmana de durada. Des de la CGT insistim a denunciar la desinformació per part de l’empresa.

Les mobilitzacions CONTRA LES RETALLADES i en DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA segueixen creixent. Des de fa mesos es vénen fent concentracions i manifestacions en diversos barris d’Hospitalet de Llobregat, per exemple en el barri de Santa Eulàlia tots els Dimecres a les 17,30h els/les veïns/es es concentren a les portes del CAP Amadeu Torner, des d’allí parteixen en Manifestació pels principals carrers del barri per a reivindicar LA TORNADA DELS ESPECIALISTES que a causa de les RETALLADES han estat traslladats a l’Hospital de Bellvitge i al CAP de Rambla Just Oliveras.

Aquest dimecres 14 de Març, també partirem de nou a les 12h des del CAP de la Marina juntament amb els Usuaris del mateix, per a posteriorment a les 13h TALLAR PER 49ª VEGADA la Gran Via amb els/les treballadors/es de l’Hospital de Bellvitge.

Secció Sindical CGT Hospital Bellvitge

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció