CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

6 de febrer de 2009, dia de solidaritat amb els companys de Remolcanosa del port de Palma

Dissabte, 31 gener, 2009

El conflicte de REMOLCANOSA, que dura ja més d'un any i mig, continua sense resoldre. Els nostres quatre companys, que continuen en Vaga des del 19 de juny de 2007 han estat acomiadats, per partida doble, en una clara i escandalosa demostració de la utilització de la repressió, per part d'aquesta empresa, contra l'exercici d'un Dret Fonamental, com és el de Vaga. El front judicial està de la següent manera:


- Inicialment, dos dels acomiadats van tenir la NUL·LITAT del seu acomiadament, en sentència del Jutjat del Social nº 1 de Palma.

- L'empresa va presentar recurs, davant la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que va ser estimat, anul·lant la Sentència de primera instància. Aquesta decisió ha estat recorreguda, per part de l'advocat de la CGT, davant el Tribunal Suprem.

- Un tercer dels companys també ha obtingut una sentència d'improcedència del seu acomiadament, per part del Jutjat del Social nº1 de Palma.

- El quart company també ha obtingut la nul·litat del seu acomiadament en primera instància, per part del Jutjat social nº 3 de Palma.

- L'empresa va presentar una demanda contra el Sindicat de Treballadors de la Marina Mercant i contra la CGT, demanant la IL·LEGALITAT DE LA VAGA. Aquesta demanda HA ESTAT DESESTIMADA per sentència del Jutjat del Social nº 3 de Palma. Per tant, i per si havia dubtes, LA VAGA ÉS LEGAL AMB CARÀCTER GENERAL.

- S'està pendent d'interposar diverses accions judicials més contra Remolcanosa.

Independentment de tot això, des de l'àmbit estrictament sindical, HEM DE REFORÇAR EL SUPORT A LA LLUITA DELS COMPANYS DE REMOLCANOSA. Per acord consensuat amb els mateixos companys, amb la Federació Estatal de Transports i Comunicacions, el StiC-CGT Balears i aquesta secretaria, ES CONVOCA PER AL PRÒXIM DIA 6 DE FEBRER una nova JORNADA DE SOLIDARITAT AMB REMOLCANOSA en que, entre altres iniciatives, es desenvoluparà una CONCENTRACIÓ de treballadors, entre les 11 i les 12 hores, davant l'edifici de l'Autoritat Portuària de Palma. Per part de la Federació Estatal es coordinaran accions de recolzament en altres ports de l'Estat.

Secretaria d'Acció Sindical CGT-Balears